reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hor
Porozmawiaj z lekarzem, bo zawsze lepiej brać leki po konsultacji a nie na własną rękę. Ale wydaje mi się że acard raczej nie powinien zaszkodzić. Chociaż ja też w obie ciąże które straciłam, zaszłam bez acardu

Zdradz mi proszę co to to jest to całe 17ohp?? Bo tak mnie to gnębi a nie wiem. Progesteron??

Zdecydowanie za wcześnie na testy. Po pierwsze testy trzeba robić z porannego moczu, a tu jakoś wnioskuję że zrobiłaś później. Po drugie testy wychodzą dopiero od jakiejś tam wartości bety. Te o czułości 25 mają niewielki cień cienia jak beta ma 25 właśnie. A zanim urośnie do tej wartości to trzeba kilka dni. Poczekaj do terminu @ i wcześniej nie rób testów bo bez sensu to jest
Hormon produkowany przez nadnercza zwłaszcza w pierwszej fazie cyklu. Mam za wysoki i zbijam dexametazonem. Podobno zaburza owulację i może przyczynić się do poronienia. Ginekolog powiedziała, że mam go zbić, bo nie utrzymam ciąży, więc zbijam sterydem. Mętlik w głowie, ale robię, to co każe...

reklama
Hor

Hormon produkowany przez nadnercza zwłaszcza w pierwszej fazie cyklu. Mam za wysoki i zbijam dexametazonem. Podobno zaburza owulację i może przyczynić się do poronienia. Ginekolog powiedziała, że mam go zbić, bo nie utrzymam ciąży, więc zbijam sterydem. Mętlik w głowie, ale robię, to co każe...
Nie słyszałam o tym jakoś wcześniej, ale skoro gin tak kazała to na pewno wie co robi :) niestety w naszych przypadkach jest tak ze kogoś słuchać trzeba. Więc jeśli masz lekarke której ufasz to się jej trzymaj ;)

@Dzoana88 u mnie najbardziej sprawdził się mój kalendarzyk właśnie ten z kwiatuszkiem :) wszystko pokazuje jak trzeba i nawet ten okres dobrze mi wyliczył :)

@Dzoana88 kiedy spodziewasz się @?:) na spokojnie poczekaj do dnia okresu, chociaż i ja zrobiłam wcześniej więc Cię rozumiem :)
28.10 I @
(33 dni cykl)
30.11 II @
i teraz niby 03.01 powinnam dostac III @

Ja też mam zasadę że piję do owulacji, a po już nie [emoji16] Albo kup sobie takie 0% lechy chyba są total 0 bo popijałam w wakacje jak miałam ochotę [emoji14]Moja cera bez zmian, dalej sucha, w sumie nawet od lipca nic większego mi nie wyskakuje (wtedy zaszłam w ciążę).
Dobra zasada [emoji16][emoji16] piłam ostatnio heinekena 0% smak piwka ale... widocznie nie chodzi mi o "picie" tylko o "napicie się" hahaha[emoji16], poprostu mam ochotę się odstresowac troche jesli nic nie wyjdzie [emoji6]

Hor

To dobrze że ktoś ma na Ciebie jakąś teorię i sposób leczenia to jest duży krok na przód, trzeba zaufać bo nieraz więcej nie możemy zrobić [emoji4] wierze ze jesteś w dobrych rękach i trzymam za Ciebie kciuki ! [emoji4]

reklama
Dziewczyny po aktualizacji strony nie mogłam zalogować się na forum przez telefon, a głównie wlasnie z telefonu korzystam, ściągnąłam aplikacje do obsługi forum nazywa się "tapatalk" i teraz bez problemu śmiga i nawet sa powiadomienia. Ja jestem zadowolona, może ktorej się przyda to rozwiązanie.

Do góry