reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Dzoana88 moim zdaniem na test z sikanca za wcześnie. Wstrzymać się do planowanej daty.
@xszaracodziennosc ja też miałam testować ten cykl tymi paskami owulacyjnymi ale z tego wszystkie zapomniałam kupić i teraz tylko czekam na @ lub na 2 kreski w dniu 7.01
Ja w 21dc mialam bete 0. A w 24dc blada kreske o bete 30
I się zgodzę trzeba trochę poczekać bo tak to za wcześnie

Ostatnia edycja:
@Dzoana88 moim zdaniem na test z sikanca za wcześnie. Wstrzymać się do planowanej daty.
@xszaracodziennosc ja też miałam testować ten cykl tymi paskami owulacyjnymi ale z tego wszystkie zapomniałam kupić i teraz tylko czekam na @ lub na 2 kreski w dniu 7.01

I się zgodzę trzeba trochę poczekać bo tak to za wcześnie
Ja wczoraj zrobiłam i dzisiaj. Apka pokazuje na jutro owu wiec sprawdzam czy się nie myli.

reklama
@roki_1991 zastanawiam się właśnie czy nie zacząć brać na własną rękę tego. Boję się żeby nie zaszkodzić. Może porozmawiam z lekarzem. Nie miałam problemu z zajściem bo udało się od razu nie wiem czy jest sens. Wydaje mi się, że ja w tym cyklu nie miałam owulacji o ile jest to możliwe. Będę probowac a jak się nie uda to może pomyślę o acardzie.

@Ela93 @Dagmarka1991 z wiarą u mnie było tak, że codziennie wspólna modlitwą z mężem i regularnie echodzimy do kościoła ale po poronieniu coś się we mnie zablokowało i przestałam się modlić. Teraz byłam u spowiedzi i chce znowu zaufać. Choć nie ukrywam, że nie jest mi łatwo. Czasami sobie tak myślę, że modlilismy się żeby dzidzia była zdrowa i może była chora i dlatego tak się stało.

Porozmawiaj z lekarzem, bo zawsze lepiej brać leki po konsultacji a nie na własną rękę. Ale wydaje mi się że acard raczej nie powinien zaszkodzić. Chociaż ja też w obie ciąże które straciłam, zaszłam bez acardu
Nikt do końca nie powie, jaka była przyczyna. Mi też od razu się udało zajść, bez żadnego problemu. Jednak po poronieniu zaczęły się problemy. Organizm zaczął fiksować, okres nie chciał przyjść. Hormony zaczęły jakoś wariować. Biorę leki, aby je unormować... Polepszyło się po lekach, ale lekarka jeszcze trochę marudzi na 17ohp i insulinę. Ale leki są, więc jestem dobrej myśli... Powinno wszystko ładnie się wyprowadzić.

Zdradz mi proszę co to to jest to całe 17ohp?? Bo tak mnie to gnębi a nie wiem. Progesteron??
Bądź dobrej mysli !
Ja oczywiście nie wytrzymałam do jutra i zrobilam test, brak drugiej kreski [emoji17] do @ jakies 6-7 dni myślicie że moglo być za wcześnie na test ? Ech...
Zdecydowanie za wcześnie na testy. Po pierwsze testy trzeba robić z porannego moczu, a tu jakoś wnioskuję że zrobiłaś później. Po drugie testy wychodzą dopiero od jakiejś tam wartości bety. Te o czułości 25 mają niewielki cień cienia jak beta ma 25 właśnie. A zanim urośnie do tej wartości to trzeba kilka dni. Poczekaj do terminu @ i wcześniej nie rób testów bo bez sensu to jest

Do góry