reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mi w szpitalu mówili że 3 cykle, gin ma nfz ze pol roku. Prywatnie byłam na usg kontrolnie to było wszystko ok lekarz dal zielone światło po @
Ale po której @ ? kazdy co innego mowi prof ktory robił zabieg mowil czekac do badania histop.jak nic nie bedzie przyczyna to można odrazu tylko pytanie czy nie będzie powtórki tego się boję że

reklama
No to Antek już czasem tak daje czadu ze minie budzi :) np teraz. Ale on tydzień temu ważył już 545g. Wczoraj byli goście to był spokój wiec pół nocy nadrabial :) ale uwielbiam to:) powiem Ci szczerze ze jeszcze jakieś 2-3 tygodnie temu też u mnie były tylko pojedyncze kopniaki.

Moja mała teraz się obudziła i takie wygibasy tworzyła że aż się buzia śmieje :) kocham to uczucie, tym bardziej że nigdy nie było mi to dane :)

Dziewczyny robiliście jakies badania po poronieniu ? Mija mi 2 cykl i już chcialabym zacząć się strac chodz dr zalecił 3mc a jak u was było ? Mam zrobić badania na toxo chodz z badań histop. nic nie wyszło

Witaj. Mówienie że trzeba czekać 3 miesiące czy pół roku to bardzo stara i nieaktualna szkoła. Niestety lekarze często dalej tak mówią mimo że nie ma to totalnie żadnego potwierdzenia. Moja gin kazała odczekać dwa cykle i to wg mnie było zasadne, bo pierwszy cykl po poronieniu jak beta spadała, w drugim zrobiłam sobie hormony, na usg było ładnie więc dostałam zielone światło. Niestety gwarancji że się to nie powtórzy nie da ci nikt. I nie ważne czy to będzie za miesiąc, pół roku czy rok.
Co do badań, hist-pat mega rzadko cokolwiek wykazuje. Jeśli nie robiłaś nic, a minęło już 2 miesiące, to zespół antyfosfolipidowy już nie będzie wiarygodny, ale warto zrobić wymaz na bakterie chlamydie, mykoplazme i ueraplazme. Często te dziady są bezobjawowe a przyczyniają się do poronienia. Z krwi warto zrobić toxo jeśli nie miałaś i listerioze, bo to też niebezpieczne.

Witajcie dziewczyny :) widzę, że dużo tu się dzieje i mam trochę zaległości ale to przez te święta :) u mnie przed świętami pojawiła się trzecia @ od poronienia i jest już tak normalnie jak przed ciąża,wiec organizm już troszkę doszedł do siebie.

@kb.karola90 cieszę się, że jesteś w domku i pod dobra opieka najbliższych :* oby już do końca nic złego się nie działo za to trzymam mocno kciuki :*

@roki_1991 widzę, że u Ciebie święta aktywnie to dobrze :) fajnie, że już malutka daje znaki, że jest oby tak dalej i miłego świętowania :) rodzina na pewno ucieszy się z takiej wiadomości i niespodzianki na święta :)

@Ela93, @Dzoana88 kochane ja Was trzymam kciuki, żeby te starania były owocne :* ja od razu wiedziałam, że nic z tego i niestety miałam rację. Ale Wam kibicuje i oby pojawiły się dwie kreseczki :*

@cukier.wanilinowy wzruszasz tymi przepięknymi zdjęciami maleństwa <3 życzę dużo zdrówka i nie przejmuj się nikim niech sobie czytają skoro ich życie takie nudne i interesują się czyimś :*

@Oczekujaca123 jak tam u Ciebie? Dalej w szpitalu? :* bóle troszkę ustąpiły?

@aga9921 najlepiej pojsc na usg niech lekarz zobaczy czy wszystko ładnie się zagoilo czy edometrium odbudowalo się i na podstawie tego dowiesz się kiedy dostaniesz zielone światło. :* jak wychodziłam ze szpitala też mówił lekarz, że 3 miesiące odczekać ale później poszłam na wizytę do swojego gin i dał zielone światło po dwóch cyklach. Nie liczyłabym, że badanie histopat coś wykaże. Zrób badania wisusowe tokso IgG i IgM, listeriozę możesz, cytomegalie i parvowirus.

@xszaracodziennosc a jak tam u Ciebie? Tymi guzkami nie masz co się martwić to mogą być nawet napięte mięśnie ja tak mam z jednej strony. :)

Witajcie dziewczyny :) widzę, że dużo tu się dzieje i mam trochę zaległości ale to przez te święta :) u mnie przed świętami pojawiła się trzecia @ od poronienia i jest już tak normalnie jak przed ciąża,wiec organizm już troszkę doszedł do siebie.

@kb.karola90 cieszę się, że jesteś w domku i pod dobra opieka najbliższych :* oby już do końca nic złego się nie działo za to trzymam mocno kciuki :*

@roki_1991 widzę, że u Ciebie święta aktywnie to dobrze :) fajnie, że już malutka daje znaki, że jest oby tak dalej i miłego świętowania :) rodzina na pewno ucieszy się z takiej wiadomości i niespodzianki na święta :)

@Ela93, @Dzoana88 kochane ja Was trzymam kciuki, żeby te starania były owocne :* ja od razu wiedziałam, że nic z tego i niestety miałam rację. Ale Wam kibicuje i oby pojawiły się dwie kreseczki :*

@cukier.wanilinowy wzruszasz tymi przepięknymi zdjęciami maleństwa
@Oczekujaca123 jak tam u Ciebie? Dalej w szpitalu? :* bóle troszkę ustąpiły?

@aga9921 najlepiej pojsc na usg niech lekarz zobaczy czy wszystko ładnie się zagoilo czy edometrium odbudowalo się i na podstawie tego dowiesz się kiedy dostaniesz zielone światło. :* jak wychodziłam ze szpitala też mówił lekarz, że 3 miesiące odczekać ale później poszłam na wizytę do swojego gin i dał zielone światło po dwóch cyklach. Nie liczyłabym, że badanie histopat coś wykaże. Zrób badania wisusowe tokso IgG i IgM, listeriozę możesz, cytomegalie i parvowirus.

@xszaracodziennosc a jak tam u Ciebie? Tymi guzkami nie masz co się martwić to mogą być nawet napięte mięśnie ja tak mam z jednej strony. :)
Szyja mniej boli i jakby się zmniejszył.. może to tylko węzeł chłonny..

Moja mała teraz się obudziła i takie wygibasy tworzyła że aż się buzia śmieje :) kocham to uczucie, tym bardziej że nigdy nie było mi to dane :)

Witaj. Mówienie że trzeba czekać 3 miesiące czy pół roku to bardzo stara i nieaktualna szkoła. Niestety lekarze często dalej tak mówią mimo że nie ma to totalnie żadnego potwierdzenia. Moja gin kazała odczekać dwa cykle i to wg mnie było zasadne, bo pierwszy cykl po poronieniu jak beta spadała, w drugim zrobiłam sobie hormony, na usg było ładnie więc dostałam zielone światło. Niestety gwarancji że się to nie powtórzy nie da ci nikt. I nie ważne czy to będzie za miesiąc, pół roku czy rok.
Co do badań, hist-pat mega rzadko cokolwiek wykazuje. Jeśli nie robiłaś nic, a minęło już 2 miesiące, to zespół antyfosfolipidowy już nie będzie wiarygodny, ale warto zrobić wymaz na bakterie chlamydie, mykoplazme i ueraplazme. Często te dziady są bezobjawowe a przyczyniają się do poronienia. Z krwi warto zrobić toxo jeśli nie miałaś i listerioze, bo to też niebezpieczne.
Oj ja też to uwielbiam :) Antek już czasem odpowiada na zaczepki :) a duży masz brzuszek? Ja mam ogromny :D

@Takaja123 nawet nie wiesz jak ja się cieszę że mogę być w domku i to z takimi wieściami :) jak się budzę to musze sobie przypominać ze to nie sen tylko nasz świąteczny cud :) teraz już wierzę że może być tylko dobrze :) ostatnio powiedziałam mojemu ginowi ze jeszcze będzie miał mnie dosyć bo będziemy wywoływać poród i obym to sobie wykrakała :D
@xszaracodziennosc jak coś Cię niepokoi z tą szyjką to lepiej idź do lekarza ale nie grzeb sobie ram za bardzo bo te szyjki bardzo wrażliwe są. A sny masz takie bo ciągle pewnie o tym myślisz, ja też tak miałam. Mało tego ciągle ktoś na fb wstawiał zdjęcia albo malutkich dzieci albo testów czy zdjęć usg. Ale zobaczysz i na Ciebie przyjdzie pora. Niedawno my z @roki_1991 czekałyśmy na.te upragnione dwie kreseczki a teraz już ponad połowa za nami i zachwycamy sie ruchami :)

@kb.karola90 kochana tego Ci życzę żebyś miała ten poród wywołany i żeby już wszystko do końca było dobrze :*

@xszaracodziennosc musisz troszkę wrzucić na luz bo niestety to wszystko siedzi w naszych głowach. U mnie też co rusz ktoś wrzuca zdjęcia usg, brzuszka lub małych dzieci. My mamy to szczęście, że w ogóle możemy zajść w ciążę, a nie każda kobieta może. Więcej pozytywnego myślenia jak tu napisała @kb.karola90 na nas też przyjdzie czas zobaczysz po prostu musimy swoje wyczekac :*

reklama
Do góry