reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Malaga00 musisz być dobrej myśli. Teraz trochę odpocząć i znaleźć odpowiedniego lekarza który się Tobą dobrze zajmie. Takiej lekarce kiedyś karma powróci. Teraz musisz odpocząć psychicznie. Co do męża czy chłopaka zachował się moim zdaniem nie odpowiednio mój przy stracie nie odwrócił się ode mnie a był przy mnie pomimo że też miała burze hormonów. Musisz dobrze przemyśleć co dalej z twoim wybrankiem takie moje zdanie

reklama
@coco07 u mnie tokso wyszła dotatnia i IgG i IgM na początku lekarz twierdził, że tokso była przyczyną ale po powtorzeniu badania i zrobieniu awidnosci wykluczył. Musiałam chorować gdzieś przed sama ciąża lub wcześniej. Możesz zrobić cytomegalie i parvowirus ja jeszcze robiłam listerioze.

Ja tych co wymieniacie nie robiłam. Oprócz tokso bo miałam robione w ciazy i wszystko było w porządku. Resztę chciałam zrobić ale lekarz powiedział że nie trzeba bo będzie to znów powtarzać w ciazy.
Tak więc zostały mi te do zrobienia jak już coś.

@Malaga00 Ja bym na Twoim miejscu poszła jednak w kierunku krzepliwości krwi, bo jednak coś masz w swojej historii... Strata na Twoim etapie mogła być spowodowana jakimś zatorem. Zrób badania by sobie to wykluczyć i wspomnij o tym lekarzowi na wizycie.

@Malaga00 Ja bym na Twoim miejscu poszła jednak w kierunku krzepliwości krwi, bo jednak coś masz w swojej historii... Strata na Twoim etapie mogła być spowodowana jakimś zatorem. Zrób badania by sobie to wykluczyć i wspomnij o tym lekarzowi na wizycie.
Miałam zakażenie wewnątrzmaciczne ;/
ale mam problem z krzepliwością właśnie też

Ogólnie w 7 tygodniu ciąży miałam objawy grypopodobne a robiłam przed tym badania na toxo i cytomegalie robiłam po tej grypie i wyszło, że przechodziłam ale nie wiem kiedy bo lekarka nie zleciła badania dalej.

reklama
@Malaga00 Zakażenie wewnątrzmaciczne musiało mieć jakiś powód. Jeśli nie była to jakaś infekcja, to jest możliwość, że powstało po obumarciu płodu (a do obumarcia mogło dojść na skutek zatoru). A brałaś heparynę/acard?

Do góry