reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Marika92 aleee boskiii:):):) a od razu mieliscie noc w nocy czy masz jakies rady jal to zmienic? Mysle o budzeniu co 3 h na karmienie chociaz teraz rano wstal i co 2h powisi i wyje cyca ale potem potrafil spac 5 h do wieczora:/ a w nocy srednio i krotko. Ale tylko raz mu tak dalismy teraz go zbudzilam po 4 h ale chyba powinnam czesciej?
U nas zadziałał rytuał kąpieli wieczornej. Codziennie o tej samej porze , identycznie wykonywane czynności i chyba zakumał że to noc a nie dzień:) kąpiel o 19 , masażyk kremikiem, karmienie , przytulanie i spanie i początkowo spał jakoś od 19.30 do 23.30 i później już co 2h karmienie iż czasem się wydłużało spanie:) kąpie to codziennie i codziennie wszystko robię identycznie. Wieczorem się wyciszamy już, śpiewamy, przytulamy, światło delikatne i jakoś to pomaga :)

reklama
dziewczyny, ja teraz (chyba) bo sam początezcek jestem w ciązy, a pierwszą poroniłam :( widać się da, a badan krwi wychodzi ze to moze byc ciąża, testy też pozytywne, bardzo się boję żeby kolejnego dzidziusia nie stracić! - ale jestem w dobrych rękach dr Jankowskiego z kliniki przy kostrzewskiego w Krakowie i nie obawiam się już - moja mama mnie do neigo zapisałam i na razie tam będę chodzić.
Mam nadzieję, że na spokojnie do tego podejdę i nie przytrafi się już nic złego, trzeba walczyć!

Hej dziewczyny. Przedstawiam wam moj zestaw staraniowy ;)

Załączniki

• 20181211_162554.jpg
    20181211_162554.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 112
@Takaja123 Niestety tylko monitoring cyklu dałby Ci pewną odpowiedź. Nie wiem jak długo obserwujesz swój cykl, bo tak naprawdę wszystko jest możliwe.

Zgodnie z przepisami w podstawie wymiaru zasiłków nie uwzględnia się:
- wynagrodzenia nieuzależnionego od indywidualnego wkładu pracy (ale np. od wyników grupy czy całej firmy) wypłacanych niezależnie od obecności pracownika (np. jeśli sklep zarobi określoną kwotę, to każdy z jego pracowników dostanie premię)
- wynagrodzenia chorobowego wypłacanego ze środków pracodawcy
- przychodów zwolnionych ze składek
- ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy

To chyba tak zrobię w następnym cyklu. Zazwyczaj miałam regularnie wszystko i na postawie obserwacji wiedziałam, a teraz troszkę zglupialam bo pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego. Dziękuję Ci za podpowiedź.

@Dagmarka1991 gratuluję wyników :)

Też pracuje w państwówce [emoji85][emoji86][emoji87] pensje mam taka jakby bez potrącenia żadnych składek(oprócz ubezpieczenia pzu). Nie ukrywam że bardzo mi odpowiada jej wysokość. Wiadomo że premii nie dostanę bo u nas jak ktoś jest na L4 to nie dostaje. No i wysokość wyliczona na podstawie ostatnich 12 miesięcy.

Premii nie dostajesz, ale powinna ona się właśnie wliczac do podstawy zasiłku :)

@Takaja123 Niestety tylko monitoring cyklu dałby Ci pewną odpowiedź. Nie wiem jak długo obserwujesz swój cykl, bo tak naprawdę wszystko jest możliwe.

Zgodnie z przepisami w podstawie wymiaru zasiłków nie uwzględnia się:
- wynagrodzenia nieuzależnionego od indywidualnego wkładu pracy (ale np. od wyników grupy czy całej firmy) wypłacanych niezależnie od obecności pracownika (np. jeśli sklep zarobi określoną kwotę, to każdy z jego pracowników dostanie premię)
- wynagrodzenia chorobowego wypłacanego ze środków pracodawcy
- przychodów zwolnionych ze składek
- ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy

Tu właśnie te "premie grupowe" są śliskim tematem niestety i dlatego obawiam się że mogę mieć problem wywalczyć to. Muszę popatrzeć jaki zapis w regulaminie jest.
Na pewno jest tak ze jak idę na l4 to tracę wszystkie premie. Nawet jak nie ma mnie jeden dzień, nie mam ani grosza premii

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny to juz nas 6ty dzien <3 Szymek mial 3890 i 56 cm. Byl balonik 6cm rozwarcia oxy i brak postepu porodu. Skonczylo sie cc dlatego dopiero pisze. Ale juz jestesmy w domku szczesliwi:) kciuki i buziaczki :*:*:*
Gratulacje śliczny chłopczyk
Kochana pamiętam jeszcze jak to było:D Maksik 26 skonczy 6 mc także czas leci:) ma się świetnie, dużo gaworzy i się śmieje:) jest mega pozytywnym dzieckiem:)

Uwielbia próbować nowe rzeczy, sporo już jadł:) ale cycuś jak wiadomo najlepszy:)

Obecnie wisi na cycu i zasypia:) nocki od dawna takie same , zasypia około 19.30/20 , pierwsza pobudka około 3.30 kolejna około 7, godzina zabaw i znów spanie :) od kiedy zmieniliśmy gondole na spacerówkę lubi spacery:D w przestał drzeć się w aucie hehe Zobacz załącznik 923796Zobacz załącznik 923799Zobacz załącznik 923800Zobacz załącznik 923803Zobacz załącznik 923806
Ale słodziak

Do góry