U nas zadziałał rytuał kąpieli wieczornej. Codziennie o tej samej porze , identycznie wykonywane czynności i chyba zakumał że to noc a nie dzień kąpiel o 19 , masażyk kremikiem, karmienie , przytulanie i spanie i początkowo spał jakoś od 19.30 do 23.30 i później już co 2h karmienie iż czasem się wydłużało spanie kąpie to codziennie i codziennie wszystko robię identycznie. Wieczorem się wyciszamy już, śpiewamy, przytulamy, światło delikatne i jakoś to pomaga@Marika92 aleee boskiii a od razu mieliscie noc w nocy czy masz jakies rady jal to zmienic? Mysle o budzeniu co 3 h na karmienie chociaz teraz rano wstal i co 2h powisi i wyje cyca ale potem potrafil spac 5 h do wieczora:/ a w nocy srednio i krotko. Ale tylko raz mu tak dalismy teraz go zbudzilam po 4 h ale chyba powinnam czesciej?
reklama
dziewczyny, ja teraz (chyba) bo sam początezcek jestem w ciązy, a pierwszą poroniłam widać się da, a badan krwi wychodzi ze to moze byc ciąża, testy też pozytywne, bardzo się boję żeby kolejnego dzidziusia nie stracić! - ale jestem w dobrych rękach dr Jankowskiego z kliniki przy kostrzewskiego w Krakowie i nie obawiam się już - moja mama mnie do neigo zapisałam i na razie tam będę chodzić.
Mam nadzieję, że na spokojnie do tego podejdę i nie przytrafi się już nic złego, trzeba walczyć!
Mam nadzieję, że na spokojnie do tego podejdę i nie przytrafi się już nic złego, trzeba walczyć!
1
183785
Gość
Dzień dobry wszystkim dziewczynom. Mam wynik Wit D3: 41,90 A był niedobór. Czekam na resztę wyników. Pozdrawiam!
Takaja123
Fanka BB :)
@Takaja123 Niestety tylko monitoring cyklu dałby Ci pewną odpowiedź. Nie wiem jak długo obserwujesz swój cykl, bo tak naprawdę wszystko jest możliwe.
Zgodnie z przepisami w podstawie wymiaru zasiłków nie uwzględnia się:
- wynagrodzenia nieuzależnionego od indywidualnego wkładu pracy (ale np. od wyników grupy czy całej firmy) wypłacanych niezależnie od obecności pracownika (np. jeśli sklep zarobi określoną kwotę, to każdy z jego pracowników dostanie premię)
- wynagrodzenia chorobowego wypłacanego ze środków pracodawcy
- przychodów zwolnionych ze składek
- ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy
To chyba tak zrobię w następnym cyklu. Zazwyczaj miałam regularnie wszystko i na postawie obserwacji wiedziałam, a teraz troszkę zglupialam bo pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego. Dziękuję Ci za podpowiedź.
1
183785
Gość
Testosteron: 35,17 Spadł dwukrotnie! Był ponad 63...
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Takaja123
@Dagmarka1991 cieszę się, że poprawiają Ci się wyniki to dobry znak co tam u Ciebie słychać? Jak samopoczucie?
roki_1991
@Dagmarka1991 gratuluję wyników
Premii nie dostajesz, ale powinna ona się właśnie wliczac do podstawy zasiłku
Tu właśnie te "premie grupowe" są śliskim tematem niestety i dlatego obawiam się że mogę mieć problem wywalczyć to. Muszę popatrzeć jaki zapis w regulaminie jest.
Na pewno jest tak ze jak idę na l4 to tracę wszystkie premie. Nawet jak nie ma mnie jeden dzień, nie mam ani grosza premii
Też pracuje w państwówce [emoji85][emoji86][emoji87] pensje mam taka jakby bez potrącenia żadnych składek(oprócz ubezpieczenia pzu). Nie ukrywam że bardzo mi odpowiada jej wysokość. Wiadomo że premii nie dostanę bo u nas jak ktoś jest na L4 to nie dostaje. No i wysokość wyliczona na podstawie ostatnich 12 miesięcy.
Premii nie dostajesz, ale powinna ona się właśnie wliczac do podstawy zasiłku
@Takaja123 Niestety tylko monitoring cyklu dałby Ci pewną odpowiedź. Nie wiem jak długo obserwujesz swój cykl, bo tak naprawdę wszystko jest możliwe.
Zgodnie z przepisami w podstawie wymiaru zasiłków nie uwzględnia się:
- wynagrodzenia nieuzależnionego od indywidualnego wkładu pracy (ale np. od wyników grupy czy całej firmy) wypłacanych niezależnie od obecności pracownika (np. jeśli sklep zarobi określoną kwotę, to każdy z jego pracowników dostanie premię)
- wynagrodzenia chorobowego wypłacanego ze środków pracodawcy
- przychodów zwolnionych ze składek
- ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy
Tu właśnie te "premie grupowe" są śliskim tematem niestety i dlatego obawiam się że mogę mieć problem wywalczyć to. Muszę popatrzeć jaki zapis w regulaminie jest.
Na pewno jest tak ze jak idę na l4 to tracę wszystkie premie. Nawet jak nie ma mnie jeden dzień, nie mam ani grosza premii
Ostatnia edycja:
kasienka862
reklama
monia_l
Wrześniowe mamy'07
Gratulacje śliczny chłopczykDziewczyny to juz nas 6ty dzien <3 Szymek mial 3890 i 56 cm. Byl balonik 6cm rozwarcia oxy i brak postepu porodu. Skonczylo sie cc dlatego dopiero pisze. Ale juz jestesmy w domku szczesliwi kciuki i buziaczki :*:*:*
Ale słodziakKochana pamiętam jeszcze jak to było Maksik 26 skonczy 6 mc także czas leci ma się świetnie, dużo gaworzy i się śmieje jest mega pozytywnym dzieckiem
Uwielbia próbować nowe rzeczy, sporo już jadł ale cycuś jak wiadomo najlepszy
Obecnie wisi na cycu i zasypia nocki od dawna takie same , zasypia około 19.30/20 , pierwsza pobudka około 3.30 kolejna około 7, godzina zabaw i znów spanie od kiedy zmieniliśmy gondole na spacerówkę lubi spacery w przestał drzeć się w aucie hehe Zobacz załącznik 923796Zobacz załącznik 923799Zobacz załącznik 923800Zobacz załącznik 923803Zobacz załącznik 923806