reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Oczekujaca123 weź mnie proszę nie dobijaj [emoji14] ja pracuje u prywatnego właściciela, ale firma duża, więc cały czas on będzie mi płacił pensje... Także no, zapowiada się ciekawa batalia :p
Nie mozesz dostac mniej niz wyplata miesieczna. Ja dostalam wiecej bo wliczyli wszystkie premie , trzynastke itp i wyszla fajna kwota.
Wiec wez sobie oblicz ile dostawalas i jakiw minimum musisz dostac.

reklama
@Oczekujaca123 wg nich jest okej i jest 100% a mi idealnie wychodzi to w wysokości 80%. Ale póki co nie mam kwitka w ręce, jutro jadę do firmy to się dowiem o co chodzi. A też nie chce tu za dużo pisać, bo nigdy nie ma pewności kto przeczyta ;)

@Oczekujaca123 wg nich jest okej i jest 100% a mi idealnie wychodzi to w wysokości 80%. Ale póki co nie mam kwitka w ręce, jutro jadę do firmy to się dowiem o co chodzi. A też nie chce tu za dużo pisać, bo nigdy nie ma pewności kto przeczyta ;)
Jasne rozumiem ;*
Niby jestesmy anonimowe, ale jednak ryzyko jest. Mam nadzieje, ze wyjasnisz sytuacje ;*

@witch84 tak bylo moje pierwsze zwolnienie. Ale wróciłam do pracy już i normalnie pracuje. Moje koleżanki już dostały wypłatę a ja czekam.
Oczywiście firma zatrudnia powyżej 20 osób. Więc nie wiem w czym problem.

To i tak za pierwsze 33 dni zwolnienia płaci pracodawca (niezależnie od wielkości pracodawcy). Zatem powinien wypłacić Ci wynagrodzenie tak samo jak innym. Może spróbuj podpytać jeszcze?

@roki_1991 To wszystko zależy jakie składniki składają się na Twoją pensję. Może dostałaś ostatnio podwyżkę, a liczą z 12 miesięcy?

@Ela93 A to pierwsze Twoje zwolnienie w tym roku?

Nie. Wiem ile dostawałam w ciągu ostatniego roku. Były to kwoty mniej więcej na tym samym poziomie. W dodatku od wszystkiego mam odprowadzane składki, więc wg mnie całość powinna się liczyć teraz do wypłaty chorobowego. Muszę popatrzeć na regulamin wynagrodzeń w firmie

reklama
Ja wole nie schodzic na temat wypłat, bo właśnie dostałam pierwsza wypłatę za miesiąc 100% l4 i totalna żenada to jest... Ma się zupełnie nijak do mojej wypłaty....
Dokładnie tak jak ktoś wcześniej pisał, zależy z czego składa się Twoja wypłata. Podejrzewam że masz podstawę i premię, która się niestety nie sumuje do L4. Albo tak jak u mnie są dwa rodzaje premii- ta z wyników się wlicza, a taka dodatkowa się nie wlicza.

Do góry