Takaja123
Fanka BB :)
@Oczekujaca123 to jest możliwość, że to ta która Ty masz. Jak zacznę brać to dowiem się więcej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Myślę że gdybyś poszła do genetyka to.dostaniesz takie zaświadczenie że masz brać heparyne i wtedy lekarz łaski nie robi że wypisze na refundację. Mój sam mnie wysłał do genetyka a mam samo mthfr także nie mam typowych wskazań do heparyny. To się tak niby mówi że trudno zapłacę, ale czasem warto spróbować zaoszczędzić zwłaszcza że pewnie nie będą to jedyne Twoje leki. Ja płacę chyba 4 zł za neoparin a normalne 35, clexane chyba najdroższe. Z której części Polski jesteś? [emoji5][emoji5]Cześć dziewczyny. Byłam dziś na wizycie w sprawie mojego mthfr i pai 1. Od jutra mam brać acard 75. A od pozytywnego testu zgłosić się po recepte na fraxiparyne 0.3. Metyle mam brać tak jak biore. Gin powiedzial ze dałby mi sam acard no ale przekonał się do zastrzykow chyba zebym byla spokojniejsza. Mówił że zastrzyki to po drugim poronieniu Ale powiedziałam mu że nie mam zamiaru czekać czy będzie drugie czy sie uda. Także dostalam Ale 100% płatne. Śmiałam się że trudno najwyzej jesc nie będę hehe. Ogólnie wszystko ok endometrium ladne, po 3 pęcherzyki w obu jajnikach. Dni płodne zaczną się za ok 4-5 Dni. Kazal działać i się nie stresowac
Zachodniopomorskie masz rację, sprobuje u rodzinnego najpierw bo mam na miejscu, może będzie mi wypisywać na ryczalt na podstawie zaświadczenia od ginekologa (O ile mi je dostane) A jak nie to będę probowala dostac u genetyka. Tylko musze sie zorientować gdzie jest najbliżej jakis genetyk. Niedługo zaczynamy z M przebudowe domu plus duzy remont, jest to konieczne także warto pomyśleć o oszczędnościach tam gdzie sie da. Dzięki za podpowiedziMyślę że gdybyś poszła do genetyka to.dostaniesz takie zaświadczenie że masz brać heparyne i wtedy lekarz łaski nie robi że wypisze na refundację. Mój sam mnie wysłał do genetyka a mam samo mthfr także nie mam typowych wskazań do heparyny. To się tak niby mówi że trudno zapłacę, ale czasem warto spróbować zaoszczędzić zwłaszcza że pewnie nie będą to jedyne Twoje leki. Ja płacę chyba 4 zł za neoparin a normalne 35, clexane chyba najdroższe. Z której części Polski jesteś? [emoji5][emoji5]
Pewnie. Ja dostałam taka kartkę od genetyka że nawet przed dłuższą podróżą heparyna. Zorientuj się gdzie masz poradnię genetyczną i działajZachodniopomorskie masz rację, sprobuje u rodzinnego najpierw bo mam na miejscu, może będzie mi wypisywać na ryczalt na podstawie zaświadczenia od ginekologa (O ile mi je dostane) A jak nie to będę probowala dostac u genetyka. Tylko musze sie zorientować gdzie jest najbliżej jakis genetyk. Niedługo zaczynamy z M przebudowe domu plus duzy remont, jest to konieczne także warto pomyśleć o oszczędnościach tam gdzie sie da. Dzięki za podpowiedzi
Fraxi chyba i tak najtańsza ze wszystkich jest. Ja mam neoparin i na ryczałt kosztuje coś 4 czy 5 zł za 10 ampułek, a bez kosztuje ponad 80. Jest różnica, nie....? Warto takie zaświadczenie mieć
@nafoczka a bo tak mi tu jakoś ciebie ostatnio brak. Na drugim wątku też cię nie ma i to tak
Hej hej@roki_1991 mi mój lekarz powiedział, że pełnopłatnie miałabym za 150zl ale szczerze się wien która heparyne miałabym brać
@nafoczka witam Cię jeszcze nie miałyśmy okazji się poznać
Niestety z R jest bardzo różnie. U mnie generalnie słabo. Lekarz sciemnial zylaki żeby było ale jak piwie ze nue to nie.Fraxiparyne ok 60 zl za 10 ampulek. Narazie tym sie nie martwie moze z czasem się uda dostac na ryczałt
Myślę że gdybyś poszła do genetyka to.dostaniesz takie zaświadczenie że masz brać heparyne i wtedy lekarz łaski nie robi że wypisze na refundację. Mój sam mnie wysłał do genetyka a mam samo mthfr także nie mam typowych wskazań do heparyny. To się tak niby mówi że trudno zapłacę, ale czasem warto spróbować zaoszczędzić zwłaszcza że pewnie nie będą to jedyne Twoje leki. Ja płacę chyba 4 zł za neoparin a normalne 35, clexane chyba najdroższe. Z której części Polski jesteś? [emoji5][emoji5]
U mnie neoparin bez znizki ale 0.8 to koszt ok 140zl....Nie wiem gdzie mieszkasz że masz taki tani neoparin [emoji14] bo u mnie za 10 ampułekjest 80 zł....