reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny jak wam mija dzień? Mi się w pracy dzisiaj odziwo szybko leci czas. O 12 kończę i wracam do domu porządku robić.

reklama
Hej dziewczyny jak wam mija dzień? Mi się w pracy dzisiaj odziwo szybko leci czas. O 12 kończę i wracam do domu porządku robić.
Dopadło mnie przeziębienie i leżę :) mam nadzieję że się nie rozwinie bo możliwości dla ciężarówek są mocno ograniczone. Czosnku nie mogę, pozostaje mi tylko syrop malinowy i herbata z miodem i cytryną.

Poprosze o kciuki za jutrzejsza wizyte. Dzis znow zle sie czuje... brzuch boli jakbym zaraz miala dostac @, ciagna pachwiny, cale nogi... i ciagle mam jakies dziwne kawalki sluzu, ktore po wysłaniu zdjecia ginekolog i jej zdania niby sa normalne... boje sie tej wizyty :(
Zastanawiam sie czy moje dwa serduszka nadal biją :(

Piękne kabanoski :-) :) Ja byłam wczoraj na IP, bo od 2 dni boli brzuch, że nawet no-spa nie pomaga. Wydaje się z szyjką i maluszkami OK. Pouciskał mi brzuch i bolało bardzo w lewym boku. Suma summarum doszliśmy do wniosku, że to macica uciska na jelita... (bo faktycznie mam spory problem z wypróżnianiem....:baffled:)... więc taki dziwny ból, to mogą być również jelita :rolleyes2:

Muszę zastosować jakieś domowe sposoby na zaparcia.... polecacie coś oprócz siemienia lnianego...?

Kochana ja od 7.11 leżę plackiem. Wstaje tylko do wc i na mycie. Także o zajęcie trudno a czasu na głupie myślenie mnóstwo...

Dziękuję za dobre słowa ale niestety u mnie zaczyna się najgorszy czas i bardzo chciałabym ujrzeć mojego synka jak najpóźniej (no tak najwcześniej to pod koniec marca). Straciłam córeczkę w 20+1tc. Dzisiaj jest u mnie 20+4tc. Ale musi być dobrze i nie ma innej opcji!

Będzie dobrze. Ja bez szwu się trzymam a Ty masz dodatkowe zabezpieczenie, więc na pewno wszystko gra. Masz jakieś niepokojące dolegliwości?
Polecam Camillę Lackberg i saga o Fiallbacke... (nie wiem czy poprawnie odmieniłam ze szwedzkiego :-p).

Piękne kabanoski :-) :) Ja byłam wczoraj na IP, bo od 2 dni boli brzuch, że nawet no-spa nie pomaga. Wydaje się z szyjką i maluszkami OK. Pouciskał mi brzuch i bolało bardzo w lewym boku. Suma summarum doszliśmy do wniosku, że to macica uciska na jelita... (bo faktycznie mam spory problem z wypróżnianiem....:baffled:)... więc taki dziwny ból, to mogą być również jelita :rolleyes2:

Muszę zastosować jakieś domowe sposoby na zaparcia.... polecacie coś oprócz siemienia lnianego...?

Będzie dobrze. Ja bez szwu się trzymam a Ty masz dodatkowe zabezpieczenie, więc na pewno wszystko gra. Masz jakieś niepokojące dolegliwości?
Polecam Camillę Lackberg i saga o Fiallbacke... (nie wiem czy poprawnie odmieniłam ze szwedzkiego :-p).
Czasami mam kłucia w tej szyjce ale zauważyłam że to zawsze jest jak Mały się wierci wiec podejrzewam ze on tam ładnie daje tej szyjce popalić :) no i ogólnie mam schizy bo jak aplikuje luteine to raz ta szyjkę czuje a raz nie...

A co do zaparć to ja polecam maślanke w dużych ilościach i suszone śliwki. No i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy faktycznie ma.takie działanie ale ostatnio zjadłam na obiad szpinak (taki z czosnkiem i śmietanką) i tak mnie po nim ruszyło :D radość nie z tej ziemi bo przy tych naszych szyjkach to ważne :)

Słuchajcie. Biorę duphaston na @ i tak mnie czasami kluje jakby w jajnikach. To normalne? Bo czasami naprawdę mocne to niby kłucie....

@kb.karola90 napewno wybierzesz dobry. A planujesz przed pojawienie się dzidzi zakup wózka czy dopiero po ? Odpoczywaj bo to najważniejsze.
@xszaracodziennosc ja dopiero wolnę będę miała w niedzielę i kolejny weekend wolny :)
To normalne kłucie. Też tak mam ale nie zawsze. Po prostu zaczynają pracować. Dzisiaj biorę ostatnią tab duphaston i czekam na @ z niecierpliwością. Mam nadzieje że do niedzieli się pojawi. Więc nie przejmuj się to jest normalne.
@Lu_cy uwielbiam herbaty z miodem i cytrynką ale czosnek też uwielbiam ale na grzanki. Trzeba się wygrzewać akurat taka pora że herbatka, kocyk i dobry film lub serial :)

@Takaja123 a co tam u ciebie kochana ? Jak tam samo poczucie ?

reklama
@kb.karola90 napewno wybierzesz dobry. A planujesz przed pojawienie się dzidzi zakup wózka czy dopiero po ? Odpoczywaj bo to najważniejsze.
@xszaracodziennosc ja dopiero wolnę będę miała w niedzielę i kolejny weekend wolny :)
To normalne kłucie. Też tak mam ale nie zawsze. Po prostu zaczynają pracować. Dzisiaj biorę ostatnią tab duphaston i czekam na @ z niecierpliwością. Mam nadzieje że do niedzieli się pojawi. Więc nie przejmuj się to jest normalne.
@Lu_cy uwielbiam herbaty z miodem i cytrynką ale czosnek też uwielbiam ale na grzanki. Trzeba się wygrzewać akurat taka pora że herbatka, kocyk i dobry film lub serial :)

@Takaja123 a co tam u ciebie kochana ? Jak tam samo poczucie ?

ja ostatnia w piątek wieczorem :(

Do góry