reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Cześć dziewczyny może mnie jeszcze ktoraś pamięta :-)
Nie było mnie tu bardzo długo przez co już totalnie nie nadrobię forum. Cały swoj wolny czas poświęcam synkowi ale jestescie w moich myslach i jestem ciekawa co tam u Was? Jest tutaj jakiś nowy brzuszek? Jak tam brzuchatki te ktore niedlugo powitają swoje maluszki? (Oprocz @Totois30 bo z nią jestem na biezaco hihi). Trzymam za Wszystkie kciuki ✊✊✊ a te ktore niestety tutaj dołączyly- tulę.
Buziaki ode mnie i ponad 2-miesięcznego Miłosia ;*

Dziewczyny czy któras z Was bierze zestaw witamin Fibrotin? Jakieś opinie macie? Mam próbkę tych witamin i okazuje się, że ma fajny skład.

@roki_1991 czy zaczęłaś starania mimo nieregularnej miesiączki? Chcieliśmy po @ zacząć starania, a teraz nie wiem czy czekać aż wszystko się ureguluję czy to nie ma nic do rzeczy? Jak byli u Was?

Ja długo czekałam po drugiej stracie ale nie ze względu na nieregularne @ bo z tym raczej nie było problemu, tylko robiłam badania i powiedziałam M że nie ma starań dopóki nie znajdę przyczyny strat i nie będę mieć leków.

Byłam dziś zbadać progesteron (23dc)
Podpowiecie czy wszystko okej ?

Wynik świadczy że miałaś owu w tym cyklu, także jest bardzo dobrze :)

Ja tak nigdy nie mialam tymbardziej ze to bol dosc silny atak ledwo dalam rade dojsc do lozka opierajac sie o ściany nie wiem czy to normalne... :( dzis skonczony 8.nie wiem jak to liczyc czy slonczony 8 i zaczyna sie 9 czy po prostu 8 [emoji14]
Jutro ide do gin po zwolnienie to jej powiem o tych zawrotach i zlym samopoczuciu. Ciekawe czy zrobi mi usg skoro mialam w piatek, ale martwie sie xzy u dzieckakow wszystko ok.. :(
Brzuch wywalilo mi jakos tydzien temu... wyskoczył jakbym byla w 5 miesiacu , nie da sie ukryc

Co do tygodni, ja liczę że jak jest np 10+3 to jest skończone 10 tygodni czyli leci 11 więc mówię że jestem w 11 tyg :)
A co do złego samopoczucia to też wam pisałam kiedyś że miałam dokładnie tak samo. U mnie pomagało jak się położyłam i trochę leżałam, ale potem musiałam coś zjeść bo wiem że u mnie to kwestia jedzenia była. Na szczęście to nie jest tak ze jak się źle czujemy to dzieciaczkowi coś się dzieje, także spokojnie :)

Ja mam takie badania w tym co płacę

Mutacja V Leiden, Mutacja protombiny, Warianty (C677T, A1298C) genu MTHFR, Mutacje w genie PAI-1, V R2, obecność genów (HLA-DQ22, HLA-Dq2,5; HLA-DQ8)

To wygląda jak test na trombofilie i celiakie razem, by te trzy ostatnie geny to właśnie geny odpowiedzialne za celiakie. Dlatego ten pakiet jest droższy. A mówiłam że w labie pobranie jest droższe niż pakiet do domu, to nie wierzyłas :p co do konsultacji jeśli masz w pakiecie to korzystaj, chociaż nic nowego się nie dowiesz poza tym co tu od nas. Czyli przy mthfr metyle a przy reszcie heparyna w ciąży. Przy celiaki unikanie glutenu, tyle.

Cześć dziewczyny może mnie jeszcze ktoraś pamięta :-)
Nie było mnie tu bardzo długo przez co już totalnie nie nadrobię forum. Cały swoj wolny czas poświęcam synkowi ale jestescie w moich myslach i jestem ciekawa co tam u Was? Jest tutaj jakiś nowy brzuszek? Jak tam brzuchatki te ktore niedlugo powitają swoje maluszki? (Oprocz @Totois30 bo z nią jestem na biezaco hihi). Trzymam za Wszystkie kciuki ✊✊✊ a te ktore niestety tutaj dołączyly- tulę.
Buziaki ode mnie i ponad 2-miesięcznego Miłosia ;*

Oczywiście że Cię pamiętam! :) i super ze wszystko u was okej, bo długo się nie odzywałas i się martwiłam czy wszystko dobrze :) co do brzuszków to u mnie aktualnie 16+6, jutro wizyta i mam nadzieję że wszystko na niej będzie okej :)

Przepraszam że dopiero dziś odpisuje, ale tak mnie wczoraj głowa bolała że nie mogłam funkcjonować.... Ale wytrzymałam bez leków i jestem z siebie dumna :) teraz trzeba wstać na jakieś śniadanie :)

reklama
Na 10:15 śmigam na wizytę kontrolna szwu...
Proszę, trzymajcie kciuki :)
Trzymam kciuki.

U mnie lekarka zmniejszyla dawke glucophage i mowila, ze bedziemy powoli schodzic, moje cukry sa niskie, rano wpadam w niedocukrzenie.... to nie jest ok. Wiec wizyte u diabetologa mam co tydzien. U gin co dwa. Zobaczymy ;) mam nadzieje, ze te zle samopoczucie to bylo jednak przez cukier , ktory na czczo byl niski a ja za wiele jie zjadlam i wzielam sie na pieczenie chleba.. troche postalam i moze jeszcze cukier sie nie podniosl az tak... potem juz zmierzylam byl ok ale moze zw pozno zjadlam. Ja ostatnio padam o 20... max21... rano mam problem zczolgac sie z lozka na sniadanie...

Do góry