reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No to cudnie :) już tak niedługo! A dopiero pamiętam Twoje testy, pierwsze badania... ah :) cieszę się,że wszystko przebiega tak dobrze.

U nas już 27tc :) synek też duży,bo waży 1200g. Ogólnie wszystko dobrze :) oby tak dalej.
Kurcze ale ten czas leci... Ty juz tez tak daleko.... Bardzo sie cieszę ze u Ciebie tez wszystko dobrze :)

reklama
Mam już część wyników.
anty-TG w porządku w normie :-)
Cytomegalia IGG 157,300 U/ml - wynik dodatni
Cytomegalia IGM 0,210 - wynik ujemny

Jak były robione te badania z testdna to korzystacie z tej 30 minutowe rozmowy z genetykiem ?

Ostatnia edycja:
@Ela93 pewnie mowisz o watku poronienia nawykowe, tam dziewczyny staraja sie i 10 lat i maja problemy natury immunologicznej, wtedy badania naprawde duzo kosztuja, czesto jeszcze wlewy, szczepienia, po pare tys, nawet i dziesiatki tys siega takie leczenie, a po pierwszej stracie warto zrobic taki pakiet bardziej podstawowy chociaz tez koszt 1000-2000 zalezy ile kto zrobi ile na nfz a wiele na nfz sie nie zrobi.
Co do testow owu, one pokaza owulacje ale nie pekajacy pecherzyk, on moze nie peknac w jakims cyklu, najlepiej potwierdzic monitoringiem czy pekl:)

@Oczekujaca123 obserwuj cukry bo ponizej 70 tez niedobrze:) u mnie 39 tc i wlasnie troche niskie i to niedobrze. Co do sytuacji przy garach;) mialam tak w ciazy 3 razy. Raz w 16 tc w pociagu nagle slabo, zimne poty, niedobrze i mroczki- glowa miedzy nogi i przeszlo. Potem mega glod ale wiem ze to nic z cukrami bo raz zmierzylam przed i po i nie bylo spadku. Drugi raz jakos 20ktorys tc w samochodzie, siedziałam sobie i nagle to samo i raz na kozetce u gina jak lezalam na plasko, gin powiedzial ze juz zakaz lezenia na plecach: ( czytalam o tym, najwazniejsze ze raz na jakis czas moze sie zdarzyc i zle jest tylko nam, dzidzi nie;)

@Totois30, @Ela93 chyba chodzi o zwykła rozmowę bo w testdna są dwa pakiety i w tym droższy jest też opcja dodatkowej konsultacji z genetykiem :)
@Ela93 ja jednak zdecydowałam się na ten pakiet w luxmed i tam bez rozmowy, badanie z krwi i bez wcześniejszego umawiania się. Teraz czekam na wyniki

reklama
@Ela93 ja robiłam pakiet trombofilie plus (6 mutacji w 4 genach) badanie z krwi i koszt 420 zł. Żadnej rozmowy nie przeprowadzalam. Nie czuję takiej potrzeby. Jak będę miała wyniki i trzeba będzie konsultacji to wtedy zainteresuje się bardziej tym tematem :)

Do góry