reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Takaja123 właśnie nic nie dostałam. Ale mam zamiar zrobić test jeden dzień przed wizytą a jadę już nie długo do niego. Więc możliwe że mi da luteinę bo duphaston nie pomógł mi w utrzymaniu.

Chcesz zrobić jeszcze to na mutacje ?. Właśnie ja nie chcę zachodzić zanim nie zrobię wszystkich badań .A masz już dzieci?
Jeszcze nie mam. Pierwszą poroniłam nie dawno.
Tak mutacje chce zrobić.

@kasiula222 ja wizyta za tydzień w czwartek dopiero, także jeszcze trochę czasu :p

@Ela93 masz graniczne te wyniki więc przypuszczam że zaleceniem będzie kontrola po 6 miesiącach. To że wyszło "kontrola" to po prostu takie pasmo kontrolne do wyniku badania. U mnie bylo pokazane w słupkach i było to dobrze widać więc się domyśliłam o co chodzi. Nie widzę nigdzie miana tych przeciwciał więc też ciężko mi powiedzieć, ale z tego wynika że powinno być niskie.
Dziwny dla mnie trochę ten wynik LA poniżej normy i pod dołem napis że ujemny. To warto skonsultować z hematologiem. Ale generalnie jest dobrze :)

Dziewczyny mam jeszcze pytanie, w którym tygodniu zaczelyscie używać detektora tętna? Mój lekarz uważa że może w 16tc będzie słychać A tak to będę swirowac jak nie znajdę. Jakie macie doświadczenia?
Podobno jest na większości napisane że od 12tc ale jeśli jesteś szczupła to w 10 powinnaś śmiało znaleźć już :)

@kasiula222 tak czy siak czekam na wynik trombofilii:) a coś jeszcze robiłaś wcześniej? Na jakiej podstawie masz heparyne i Acard? U mnie sytuacja była też pod znakiem zapytania pod kątem toksoplazmozy o miałam złe wyniki

@Ela93 ja robiłam zespół antyfosfolipidowy później niż 6 tyg. Ale uważam, że jeśli ma coś wyjść w badaniach to wyjdzie :) a te drugie przeciwciała beta2glikroproteinowe z zespołu antyfosfolipidowego?

Czasem jest tak ze ten zespół aktywuje się tylko w ciąży i potem wraca do normy. Dlatego warto robić jednak do 6 tyg po poronieniu :) owszem czasem wyjdzie później, ale istnieje obawa że zniknie a w ciąży pojawi się znowu :)

@hona kochana moja, tulę Cię mocno :* popłacz sobie dzisiaj a jutro już otrzyj łezki, głowa do góry i walczymy dalej :*

Witam dziewczyny mam pytanie 26.10 poroniłam była to ciąża biochemiczna krwawienie trwało tylko jeden dzień byłam w ten dzień u gina robiąc usg nic już nie było beta spadła powiedzcie mi nowy cykl mam liczyć właśnie od tego 26go bo już sama nie wiem z tego co wyczytałam @ moze przyjść z opóźnieniem

Dzieki dziewczyny
U mnie dzieje sie cos niedobrego. Zawsze pierwszy,drugi dzien mialam potop, teraz ta krew jakas bardziej brazowa niz czerwona, to kolejny cykl taki. W dodatku krwawienie skape. Boje sie, ze juz nie zajde w ciaze. Ide na monitoring w tym cyklu, obawiam sie jednak, ze to wszystko juz bez sensu.

@roki_1991 u mnie to był tydzień nawet nie różnicy więc raczej wyszłoby w badaniu :) mam pytanie na co bierzesz sterydy? (o ile bierzesz, bo nie wiem czy czegoś nie pomyliłam) czy robiłaś badania na p/c przeciwlozyskowe? Jak u Ciebie samopoczucie? Trzymam kciuki za czwartkowa wizytę :*

@kasiula222 jak z tą heparyna i a Acard em u Ciebie? Na jakiej podstawie dostałaś? Jakie badania robiłaś?

@Martkaaa5 witaj u nas :* wydaje mi się, że od tego krwawienia powinnaś liczyć cykl.

reklama
@roki_1991 u mnie to był tydzień nawet nie różnicy więc raczej wyszłoby w badaniu :) mam pytanie na co bierzesz sterydy? (o ile bierzesz, bo nie wiem czy czegoś nie pomyliłam) czy robiłaś badania na p/c przeciwlozyskowe? Jak u Ciebie samopoczucie? Trzymam kciuki za czwartkowa wizytę :*

@kasiula222 jak z tą heparyna i a Acard em u Ciebie? Na jakiej podstawie dostałaś? Jakie badania robiłaś?

@Martkaaa5 witaj u nas :* wydaje mi się, że od tego krwawienia powinnaś liczyć cykl.
Steryd dostałam na dodatni wyniki ana. Robiłam przeciwciała przeciwlozyskowe i wszystkie te inne też. Wszystkie wyszły ujemne :)

Do góry