reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Lu_cy @Oczekujaca123 Też trzymam kciuki mocno. Ja teraz czekam 2 tygodnie i może pojawia się 2 kreseczki dzisiaj robiłam test owulacyjnym i już słabiutko druga kreska więc już końcówka.
Dajcie znać co u was po wizycie.
Napewno wszystko będzie dobrze bo musi być. Wkoncu musimy się cieszyć macierzyństwem.
Ela ile jesteś po poronieniu robiłaś jakieś badania ?

reklama
@Oczekujaca123 @Lu_cy bardzo chce już jestem nastawiona na starania, jestem nastawiona, że uda się od razu jak wcześniej i liczę, że tak będzie. Muszę się przełamać I żyć dalej. Wszystkie moje wyniki są w porządku tym bardziej nie ma przeciwwskazań. Chyba nie ma znaczenia czy to będzie teraz czy za pół roku ten strach i lęk zawsze pozostanie.
@Oczekujaca123 przy dwójce babelkow to wszystko rośnie podwójnie :) oby szczęśliwie :*

@Oczekujaca123 @Lu_cy bardzo chce już jestem nastawiona na starania, jestem nastawiona, że uda się od razu jak wcześniej i liczę, że tak będzie. Muszę się przełamać I żyć dalej. Wszystkie moje wyniki są w porządku tym bardziej nie ma przeciwwskazań. Chyba nie ma znaczenia czy to będzie teraz czy za pół roku ten strach i lęk zawsze pozostanie.
@Oczekujaca123 przy dwójce babelkow to wszystko rośnie podwójnie :) oby szczęśliwie :*
Takaja a jak u cb z badaniami ? Robiłaś jakies?

@kasiula222 robiłam sporo, zespół antyfosfolipidowy, toczen, wskaźniki krzepnięcia, tarczyca pełna, wirusowe, homocysteine, trombofilie, wszystko jak na razie dobre. Czekam na wyniki trombofilii

@Ela93 Masz już resztę badań? Tak naprawdę te ana3 to będzie mógł zinterpretować lekarz (reumatolog lub immunolog) po dokładnym wywiadzie. To że niektóre wyniki wychodzą dodatnie, to nie od razu oznacza, że jesteś chora. Nawet drobne infekcje mogą powodować pojawienie się przeciwciał. I jeśli nie są one silnie dodatnie, to wg mojej wiedzy jest w porządku.

reklama
A już widzę :) tylko nie potrafię interpretować bo jutro idę do imunologa i będzie mi zlecał badania . Ostatni dzwonek bym zrobiła zespół antyfosfolipidowy .nie wiem czy go robić bo i tak będę brać heparyne i acard.
Jestem 3 tygodnie po poronieniu. W przyszłym tygodniu będę robiłam genetyczne badania.
I będę pod koniec listopada u swojego gina więc dam mi na co on powinien.
Najlepiej ten zespół zrobić do 6 tygodni po poronieniu tak właśnie dziewczyny pisały,.

Do góry