reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@kasiula222 tak czy siak czekam na wynik trombofilii:) a coś jeszcze robiłaś wcześniej? Na jakiej podstawie masz heparyne i Acard? U mnie sytuacja była też pod znakiem zapytania pod kątem toksoplazmozy o miałam złe wyniki

@Ela93 ja robiłam zespół antyfosfolipidowy później niż 6 tyg. Ale uważam, że jeśli ma coś wyjść w badaniach to wyjdzie :) a te drugie przeciwciała beta2glikroproteinowe z zespołu antyfosfolipidowego?

Ostatnia edycja:
reklama
@Ela93 Masz już resztę badań? Tak naprawdę te ana3 to będzie mógł zinterpretować lekarz (reumatolog lub immunolog) po dokładnym wywiadzie. To że niektóre wyniki wychodzą dodatnie, to nie od razu oznacza, że jesteś chora. Nawet drobne infekcje mogą powodować pojawienie się przeciwciał. I jeśli nie są one silnie dodatnie, to wg mojej wiedzy jest w porządku.
Jeszcze czekam na
- p/c. Beta-2-glikoproteinie 1 w kl. IgG i IgM (łącznie) met. Elisa

Takaja na podstawie mutacji Mthfr dostałam heparyne acard brałam tylko od starań a w czasie ciąży od czasu do czasu
Trzeba być naczczo by zrobić ten zespół i ile kosztuje ?
Ela ja już 4 tyg po poronieniu ale okresu brak a ty już dostałaś ? Byłaś na kontroli ?
Roki jakby cb jak po wizycie ?

@kasiula222 jeszcze okresu nie miałam. Lekarz mówił miesiać góra półtora miesiąca i powinnam dostać lub będę w ciąży. Powiem tak ja poszłam na te badania naczczo. U mnie poronienie zaczęło 18 października i byłam u niego 22 października więc już wtedy miałam usg i wszystko ładnie się wyczyściło samo. Teraz kazał mi po okresie przyjechać ale będę wcześniej bo musi mi wystawić zaświadczenie że mogę wrócić do pracy.

@kasiula222 jeszcze okresu nie miałam. Lekarz mówił miesiać góra półtora miesiąca i powinnam dostać lub będę w ciąży. Powiem tak ja poszłam na te badania naczczo. U mnie poronienie zaczęło 18 października i byłam u niego 22 października więc już wtedy miałam usg i wszystko ładnie się wyczyściło samo. Teraz kazał mi po okresie przyjechać ale będę wcześniej bo musi mi wystawić zaświadczenie że mogę wrócić do pracy.
No jak sama się oczyscilas to możesz zachodzić ja miałam drugi zabieg w tym roku . Po tamtym zaszłam po 3 miesiącach w ciążę .

Sent from my SLA-L22 using Forum BabyBoom mobile app

Hej dziewczyny

Ciesze sie, ze wizyty udane. Mam nadzieje, ze dalej tak bedzie.
A u mnie dooopa, dzis 24 dc. jestem na luteinie, a tu malpa zawitala.
Chce mi sie ryczec. Buuuu

No jak sama się oczyscilas to możesz zachodzić ja miałam drugi zabieg w tym roku . Po tamtym zaszłam po 3 miesiącach w ciążę .

Sent from my SLA-L22 using Forum BabyBoom mobile app
tylko obawiam się jeszcze badań które muszę porobić i aby nie wyszły źle bo jakby tak była w ciąży a tutaj coś by się wykryło to nie wiem czy wtedy uda się jakoś utrzymać.

reklama
Do góry