reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Właśnie nie robiłam jeszcze żadnych infekcyjnych i oby ich nie miala bo będzie ciężko zwalczyć je w ciazy.
Pytanie do was czy po poronieniu bolały was od czasu podbrzusze jak na okres ? Jak narazie u mnie są dni płodne więc okres jeszcze nie powinien nadejść

Ja zdecydowanie bardziej zaczęłam odczuwać kiedy a nawet z którego jajnika mam owulację:tak:

@OneMoreTime a nie myślałaś o zmianie luteiny na tą pod język? Szczerze to nie wirm jaka jest różnica ale może warto dopytać lekarza jak niedługo masz wizytę.
:)
Ja nadal biorę luteinę, żeby miała pozytywny wpływ na szyjkę. Grozi mi niewydolność ciśnieniowo-szyjkowa i lekarz twierdzi, że luteina pomoże w tym przypadku. Podobno najlepsza w tym celu jest ta dopochwowa. Poza tym, miałam problemy z nerkami, więc ta luteina w odróżnieniu od tej podjęzykowej, nie wchłania się gdzieś tam w narządach wyżej a bezpośrednio do szyjki dociera :happy2:

reklama
@OneMoreTime rozumiem :) to lekarz wie co robi. Tylko te infekcje niepotrzebne... Może te leki od rodzinnego pomogą. :)

Dzieciatka na pewno spaly, zmęczone wygibaskami w brzuszku :)

Co do owulacji też zawsze czułam kiedy się zaczyna z tym, że tylko w jednym jajniki :)

@OneMoreTime ja w pierwszej ciąży też miałam infekcje i dostałam na nią globulki a brałam też luteine dopochwowo. I mi moja gin nic nie mówiła że mam jakoś specjalnie to brać. A ze i luteine i globulki kazała brać na noc, to brałam w zasadzie na raz i nie myślałam nawet o tym czy to okej. Ale myślę że luteine bierz normalnie :)

Właśnie nie robiłam jeszcze żadnych infekcyjnych i oby ich nie miala bo będzie ciężko zwalczyć je w ciazy.
Pytanie do was czy po poronieniu bolały was od czasu podbrzusze jak na okres ? Jak narazie u mnie są dni płodne więc okres jeszcze nie powinien nadejść
Mnie przy krwawieniu bolał, później nie A teraz znowu Tak delikatnie pobolewa..

@martakratka Powodzenia na końcówce.:)
Konsultacja kardiologiczna za nami. Serduszko ładnie pracuje. Jest jeszcze leciutki szmer, ale może być tak, że zniknie, bo spowodowany jest milimetrowym ubytkiem w dużej komorze, który się ciągle obudowuje tkanką, tworząc przykrycie. W każdym bądź razie, w porównaniu do poprzedniego echa serca, które też wyszło przyzwoicie, jest lepiej. Żadnej operacji i leków nie trzeba. Przemiłą panią kardiolog zobaczymy dopiero w maju. :)
No to pięknie:) ale sie cieszę:)

@OneMoreTime ja w pierwszej ciąży też miałam infekcje i dostałam na nią globulki a brałam też luteine dopochwowo. I mi moja gin nic nie mówiła że mam jakoś specjalnie to brać. A ze i luteine i globulki kazała brać na noc, to brałam w zasadzie na raz i nie myślałam nawet o tym czy to okej. Ale myślę że luteine bierz normalnie :)
nie boisz się kochana negatywnych skutków encortonu? (tycia, zahamowania kory nadnerczy)

Dziewczyny czy miałyście krwiaka w ciąży przed starta? Ja za pierwszym razem miałam krew. I teraz niedawno BYŁAM w „ciąży” tzn sam był pęcherz i znowu krwiak który pociągnął za sobą cały ten pęcherzyk... i drugi raz jestem z krwiakiem dziwne.

reklama
Do góry