reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123 @roki_1991 powiedzcie mi jeszcze dziewczyny jakby zrobiła ten test na trombofilie z tym tam 6 genami to wtedy z genetycznych został by mi kariotyp?
A z tych infekcyjnych czy chorób które można zarazić się droga płciową to jakie robiliście?
Mąż w nasieniu robił: mykoplazmę, chlamydię, bakterie tlenowe, beztlenowe, grzyby, drożdże, itd. ... Miałam też badanie na toxoplazmozę. W tym tygodniu lub w poniedziałek będę robić te, o których wcześniej pisałam.

reklama
A czy te o których piszecie można uzyskać na NFZ oprócz toxoplazmoza bo wiem że ona jest na nfz. szukam informacji w Internecie ale nic nie pisze.
Bo genetyczne te 6 genów z trombofilia zrobię 10 grudnia albo teraz bym mogła zrobić.
To by mi został te tylko chlamydia itp

@Ela93 nie wiem co już masz więc ciężko mi powiedzieć. Ja robiłam ogromną ilość badań, aż nie jestem w stanie ich tu wszystkich wymienić. Ale na pewno to co napisała destino z tych wymazów bym zrobiła i trombofilie obowiązkowo :) a co do skierowania nie wiem, robiłam prywatnie

A czy te o których piszecie można uzyskać na NFZ oprócz toxoplazmoza bo wiem że ona jest na nfz. szukam informacji w Internecie ale nic nie pisze.
Bo genetyczne te 6 genów z trombofilia zrobię 10 grudnia albo teraz bym mogła zrobić.
To by mi został te tylko chlamydia itp
Ja robilam wszystko prywatnie... tzn z tych wymazow.
A toxo rozyczka hib hvc itp to mialam robione na poczatku ciazy i nie.powtarzalam

@Ela93 ja robię tylko trombofilie i na tym kończę. Tych kariotypow nie będę robić. Wirusowe jak najbardziej uzyskasz na NFZ.
Tak z ciekawosci, to nawet jak sie nie jest w ciazy to wirusowe dostanie na nfz? Wiem, ze sa w pakiecie podczas ciazy, ale czy poza nia to mnie zastanawia.
A no i mykoplazma urea i chlamydia o cytomegalia to raczej z nfz nie slyszlalam, zeby bylo... chyba, ze sa jakies objawy, podstawy to moze tak..

reklama
Do góry