reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Ela93 ja akurat chlamydie robiłam z wymazu. To nie było żadne igg i igm. Po prostu wymaz i patrzyli czy jest dna poszczególnych bakterii. W tym samym badaniu była też mykoplazma i ueraplazma. Nie robiłam z krwi.

@Takaja123 fizycznie czuje się okej. Gorzej psychicznie bo po wczorajszej wizycie mam w sobie jakiś taki niepokój....

reklama
@Dagmarka1991 super ze masz leki, bo jeśli to się przyczyniło to zrobiłaś krok do przodu ;) tylko potem badanie zrób i ty i mąż, bo teoretycznie może być tak że jedno się wyleczy a drugie nie. I my np na czas leczenia mieliśmy celibat ;)

@Takaja123 też mam takie obserwacje odnośnie jodu, cieszę się że i u ciebie się sprawdza ;)
Roki twój mąż też robił badanie nasienia ? Na co musieliście się przeleczyc ?

@Dzoana88 moze to swiadczyc o mutacji:/ jakbys jeszcze miala b12 poziom to tez by bylo widac jesli jest podwyzszony, albo ze homocysteina wysoka, ale ja mialam tez w gornej granicy, bralam prenatal uno bo tam iest forma metylowana, nie robilam mutacji...mialam clexane od lekarza , nie zdazylam zrobic bo sie powoli zabieralam ale odpuscilam, ale z clexane i metylowana forma czulam sie jakos bezpiecznie juz. Pilam tez sok z braków profilaktycznie bo homocysteiny tez nie zdazylam zbadac... Teraz 37 tc;) wszystko bardzo dobrze:)
To mnie nastraszylas :( kurcze. Wlasnie dzis przyszly testy na trombofilie z testdna. To moze pojde jutro ta b12 sprawdzic ? Zobaczylam ze nest wysoki wynik i pomyslalam ze to dobrze a jednak na odwrot...

@roki_1991 ale wszystko wyszło wporzadku na wizycie? Ten niepokój nigdy nas nie opuści. Który tydzień zaczynasz?

No niby tak. Ale wielkość crl była dużo za mała, bo tylko 8.13 a tydzień wcześniej było 7.8. I to chyba jakoś najbardziej mnie martwi. Niby wielkość główki i kość udowa okej. Serduszko biło ale nie wiem ile, za to miarowo ładnie. No i tak się denerwuje czy to nie przez zmniejszenie luteiny przestał rosnąć, czy po prostu był źle ułożony i nie zmierzyła dokładnie.... No i takie jam....

Roki twój mąż też robił badanie nasienia ? Na co musieliście się przeleczyc ?

Mi wyszła ueraplazma w wymazie, więc dostaliśmy antybiotyk i ja i mąż. Potem po leczeniu ja wymaz i mąż wymaz. Badanie nasienia robił tylko podstawowe ;)

@Dzoana88 Antykoagulant toczniowy tylko 13zl? Tanio ja placilam 78 zł
@Ela93 badasz się w luxmedzie? Ja robiłam przeciwciała antykardiolipinowe za 60zl całość Pc przeciwlp beta2 144 zł.
Antykoagulanty byly 3 do wyboru. Wybralam sama taki w ktorym bylo w opisie ze badanie stosowane w diagnostyce zespolu antyfosfolipidowego po poronieniach itp. Spisalam nr badania i podalam pani w labie. Po fakcie dowiedzialam sie ze akurat ten kosztuje 13 zl. Sama musialam szukac doslownie wszystkiego co ma "dziwne " nazwy bo kobitka znala sie tylko na podstawowych badaniach typu morfologia zelazo tsh itp a jak temat ciezszy to rece rozkladala i chyba nawet za piatym razem jak przyszlam to miala mnie dosc :confused:

reklama
@Dzoana88 moze to swiadczyc o mutacji:/ jakbys jeszcze miala b12 poziom to tez by bylo widac jesli jest podwyzszony, albo ze homocysteina wysoka, ale ja mialam tez w gornej granicy, bralam prenatal uno bo tam iest forma metylowana, nie robilam mutacji...mialam clexane od lekarza , nie zdazylam zrobic bo sie powoli zabieralam ale odpuscilam, ale z clexane i metylowana forma czulam sie jakos bezpiecznie juz. Pilam tez sok z braków profilaktycznie bo homocysteiny tez nie zdazylam zbadac... Teraz 37 tc;) wszystko bardzo dobrze:)
A clexane na co sie bierze ?

Do góry