reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dlatego już postanowiłam że zespół antyfosfolipidowy i Antykoagulant toczniowy zrobię resztę na inne rzeczy będę woła od niego na skierowanie
@takaja123 w luxmedzie mam pakiet od meza z pracy. Dosc obszerny, bo nawet rehabilitacje i masaz leczniczy , ćwiczenia mam w pakiecie
Badania lab wiadomo te bardziej podstawowe, ale np rezonans itp mam za darmo chco to droga diagnostyka.
Ale jelsi chodzi o badania laboratoryjne z krwi to ceny maja kosmosu za te co trzeba doplacac... za glupi magnez (lekarz zapomnial napisac na skierowaniu) i maz chcial dopłacić to 25zl... gdzie w innym lab 5-9zl...
A pakiet w Polmedzie wykupilam zeby do gin chodzic w zasadzie, zeby badania te w ciazy podstawowe miec za darmo ale to mam wykupione dodatkowe ubezpieczenie medyczne w interisk

@Ela93 jesli chodzi o chlamydie ureaplazme i mykoplazme to ja tez robilam wymaz z szyjki, tak mi doradzono, ze pewniejszy. Za caly pakiey wraz z pobranien w laboratorium zaplacilam 330zl
Tylko cytomegalie robilan z krwi igg i igm

@roki1991 mysle, ze gdyby cos bylo nie tak, lekarka zwrocila by na to uwage. Ja nie wiem czy mniejsza dawka luteiny moze dzialac na wolniejszy rozwoj dziecka.. wydaje mi sie , ze to dziala na szyjke, na same podtrzymanie ciazy na poczatku, ale tak to chyba wplywu nie nie ma :* ktory masz juz tc?

@

reklama
@takaja123 w luxmedzie mam pakiet od meza z pracy. Dosc obszerny, bo nawet rehabilitacje i masaz leczniczy , ćwiczenia mam w pakiecie
Badania lab wiadomo te bardziej podstawowe, ale np rezonans itp mam za darmo chco to droga diagnostyka.
Ale jelsi chodzi o badania laboratoryjne z krwi to ceny maja kosmosu za te co trzeba doplacac... za glupi magnez (lekarz zapomnial napisac na skierowaniu) i maz chcial dopłacić to 25zl... gdzie w innym lab 5-9zl...
A pakiet w Polmedzie wykupilam zeby do gin chodzic w zasadzie, zeby badania te w ciazy podstawowe miec za darmo ale to mam wykupione dodatkowe ubezpieczenie medyczne w interisk

@Ela93 jesli chodzi o chlamydie ureaplazme i mykoplazme to ja tez robilam wymaz z szyjki, tak mi doradzono, ze pewniejszy. Za caly pakiey wraz z pobranien w laboratorium zaplacilam 330zl
Tylko cytomegalie robilan z krwi igg i igm

@roki1991 mysle, ze gdyby cos bylo nie tak, lekarka zwrocila by na to uwage. Ja nie wiem czy mniejsza dawka luteiny moze dzialac na wolniejszy rozwoj dziecka.. wydaje mi sie , ze to dziala na szyjke, na same podtrzymanie ciazy na poczatku, ale tak to chyba wplywu nie nie ma :* ktory masz juz tc?

@

Luteina podjęzykowa nie działa podobno ma szyjke. U mnie się zaczął 16tc.
Ale miałam koszmary w nocy.... Śniło mi się że ktoś mówił że grozi mi poronienie, za chwilę znowu sen że straciłam dziecko, masakra.... Mam zrytą psychikę już, za dużo gdzieś tam w podświadomości o tym myślę. Trzeba jakoś nie zwariować...

Luteina podjęzykowa nie działa podobno ma szyjke. U mnie się zaczął 16tc.
Ale miałam koszmary w nocy.... Śniło mi się że ktoś mówił że grozi mi poronienie, za chwilę znowu sen że straciłam dziecko, masakra.... Mam zrytą psychikę już, za dużo gdzieś tam w podświadomości o tym myślę. Trzeba jakoś nie zwariować...
A zapomnialam, ze bierzesz podjezykowa. ;* to ta podjezykowa na co dziala w takim razie?

@Oczekujaca123 jak patrzyłam w diagnostyce te infekcyjne są z krwi i większość IgG i IgM. Trochę zrobię teraz i trochę zrobię w grudniu. Zostaną mi tylko kariotypy moje i męża no i wszystkie moje hormonalne ale je będę robiła NFZ.

@roki_1991 @Takaja123 @Oczekujaca123 możecie mi jeszcze pomóc chodzi o te badania ANA w luxmed są inne oznaczenia. Jutro jadę do miasta i będę robiła badania. Tylko te ANA abym dobre wybrała żeby 2 razy nie robić.
Pierwsze ANA 1
Link do: PPJ (ANA1) met. IIF, test przesiewowy - Sklep Diagnostyki
Drugie ANA 2
Link do: PPJ (ANA2) met. IIF i DID ENA screening - Sklep Diagnostyki
Trzecie ANA 3
Link do: PPJ (ANA3) met. immunoblot (16 antygenów) - Sklep Diagnostyki
Czwarte ANA 4
Link do: PPJ (ANA4) met. IIF i immunoblot (16 antygenów) - Sklep Diagnostyki

@Ela93 ja robiłam najpierw ana1. Wyszły dodatnie więc musiałam robić dalej. U mnie w labie ana2 miało taką opcję że jak wychodziło dodatnie to robili od razu ten profil co jest w ana3. O ana4 słyszę pierwszy raz, nie mam pojęcia czym się różni od ana3. Jeśli chcesz mieć od razu pewność i nie robić drugi raz to zrób te ana3. Bo jeśli ana1 wychodzi dodatnie to i tak nic to nie mówi i trzeba robić dalej. A w ana3 masz już profil dokładnie jakie antygeny są obecne i w jakim stopniu

@roki_1991 @Takaja123 @Oczekujaca123 możecie mi jeszcze pomóc chodzi o te badania ANA w luxmed są inne oznaczenia. Jutro jadę do miasta i będę robiła badania. Tylko te ANA abym dobre wybrała żeby 2 razy nie robić.
Pierwsze ANA 1
Link do: PPJ (ANA1) met. IIF, test przesiewowy - Sklep Diagnostyki
Drugie ANA 2
Link do: PPJ (ANA2) met. IIF i DID ENA screening - Sklep Diagnostyki
Trzecie ANA 3
Link do: PPJ (ANA3) met. immunoblot (16 antygenów) - Sklep Diagnostyki
Czwarte ANA 4
Link do: PPJ (ANA4) met. IIF i immunoblot (16 antygenów) - Sklep Diagnostyki
@roki1991 No rozumiem, ale skoro dopochwowo dziala glownie na szyjke to myslalam, ze doustnie ma tez jakies inne dzialania. Przeciez moglam zapytac. troche sie pogubilam, ale nie wazne :)

@Ela93 Ja nie robilam Ana wiec nie pomoge :( :*

@roki_1991 dzięki za informację. Więc jutro wszystko zrobię i za 2 tygodnie będę miała wyniki akurat przed wizytą. I jestem ciekawa jaka będzie reakcja lekarza jak mu pokaże te badania.
Jeszcze ortodonta mnie czeka same wydatki ale tu już końcówka bo odcisk będę miała robiony i w grudniu już ściągam stały aparat w końcu 4 lata chodzenia w nim.

reklama
Do góry