reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Ela93 te bakterie możesz zrobić później. W sensie nie musisz 6tyg po stracie, bo jeśli są te bakterie, to same nie znikną ;) i niestety te dziady nie dają totalnie żadnych objawów... Wiem bo ja byłam w totalnym szoku jak wyszło że mam ueraplazme... Ale antybiotyk na 2tyg ja i mąż, potem badanie kontrolne i wszystko było już git :)
To dobrze że nie muszę odrazu. Więc je zrobię może pod koniec listopada.
A te p/c. Wyniki konsultowalas tylko z ginekologiem czy innymi lekarzami

reklama
To u mnie na odwrót. Mój mąż to mówi będzie kolejne może tak powinno być. A jak już mu wspominam że będzie musiał się przebadać to unika mnie jak nie wiem co i mówi że nie ma takiej opcji bo u niego wszystko w porządku
Mój chciAłby już się starać, ja chcę chwilę poczekać..iść do lekarza itp

To dobrze że nie muszę odrazu. Więc je zrobię może pod koniec listopada.
A te p/c. Wyniki konsultowalas tylko z ginekologiem czy innymi lekarzami

Wyniki konsultowalam z dziewczynami na forum :D mam cudowną lekarke ale niestety po stratach musiałam sama być dla siebie lekarzem. Sama musiałam się dowiedzieć jakie badania.. Sama musiałam się dowiedzieć jakie wyniki i jakie leki na to. Na szczęście akurat zespół antyfosfolipidowy wyszedł mi ujemny, więc tu nie było czego konsultowac. Ale np przeciwciała ana konsultuje się z reumatologiem i to akurat zrobiłam :) a od krzepliwosci to pewnie hematolog będzie potrzebny, chyba że masz ogarniętego gina i będzie wiedział co z tymi wynikami dalej zrobić

Więc już nic nie stanie na przeszkodzie ;-) ;) Założą sprawnie, szybko i bezboleśnie :tak: Ja leżałam chyba jeszcze ze 2 dni na obserwacji i wyszłam. Będzie dobrze, kciukam &&&&

Największy klasyk z klasyków to kwas foliowy :tak: Ja biorę femibion natal 1 - myślę, że ma fajny skład :happy2:
Mam jakieś schizy ze z jakiegoś powodu nie będą mogli mi tego szwu założyć, ale to już jest po prostu moja głupota ;)
Miałaś ten szew zakładany w narkozie?
Ja idę do szpitala w środę, jeśli posiewy będą ok to w pt szew i jeśli po szwie będzie ok to w poniedziałek do domu :)

@Ela93 dobrze, że szybko działasz pod kątem badań. Będziesz miała spokojna głowę później. Na badaniach są podane normy więc sama też możesz coś wywnioskować :) ja idę z wynikami w czwartek tylko jeszcze jutro zrobię homocysteine i tsh powtórzę.
@roki_1991 czy w zespole antyfosfolipidowym jeśli przeciwciała wyjdą ok to w tej becie może być coś jednak źle czy raczej wyszłoby coś z przeciwciał?
@xszaracodziennosc daj sobie tyle czasu ile potrzebujesz. Każdy przeżywa to inaczej mój mąż pogodził się z tym i jak lekarze przy wypisie mówili że niedługo można będzie się starać to wirm, że trzymał się tej myśli. Jeśli chodzi o starania ja zastanawiałam się żeby po @ działać ale po rozmowie z mężem poczekamy jeszcze jeden cykl jak zalecił lekarz. Mąż widział co się działo jak ja to przeżyłam itp i dlatego woli poczekać żeby mój organizm zregenerowal się bardziej

@roki_1991 zobaczymy jak zareaguje na to mój lekarz, jak pojadę do niego pod koniec listopada. Napewno powie że nie potrzebnie robiłam jak wszystko wyjdzie w porządku.
@Takaja123 dzięki wam dziewczyny skusiłam się na badania. Jakby nie te forum to napewno bym nic nie robiła bo bym nie wiedziała. A tak to zrobię co ma zrobić i może się uda do grudnia zajść aby wszystko było dobrze.
@xszaracodziennosc wszystko pomału. Ja zdecydowałam że odrazu będzie się starać nie miałam zabiegu i dobrze się czuje.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry