reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A mam jeszcze do Was pytanie odnośnie przeciwciał- nie wiem czy któraś miała do czynienia z parwowirusem b19, czy jeśli miałam IgG 63.97 (wynik pozytywny od 5,5) a IgM 1,45 (wynik pozytywny od 1,1) to znaczy że był to koniec infekcji? Kurcze przeszukuje internet ale to taka rzadkość ten wirus że ciężko coś znaleźć :(
To jest pierwszy wynik czy powtorzylas może to być już końcówka infekcji jeśli igM spadło.

reklama
To jest pierwszy wynik czy powtorzylas może to być już końcówka infekcji jeśli igM spadło.
Niestety nie powtarzałam, ale z moich obserwacji wynika że jest duże prawdopodobieństwo że to ja ten wirus przyniosłam, a córka zaraziła się ode mnie - chorowała od 5.10 a ja robiłam badania 15.10. Zastanawiam się właśnie kiedy powtórzyć i czy jeśli dostanę skierowanie na wizycie 22.11 to jest szansa że już go nie będzie ?

Ja do tej pory zrobiłam:
1. przeciwciała dla antygenów krwinek czerwonych - NIE WYKRYTO
2. badanie ogólne moczu - dobrze
3. morfologia - dobrze
4. badanie czystości pochwy (wyszły drożdże)
5. cytologia - prawidłowa
6. toxoplazma - ujemna
7. różyczka - dodatnia - miałam w dzieciństwie
8. kariotypy męża i moje - prawidłowe
9. celiakia - prawidłowa
10. czynnik V Leiden - prawidłowy
11. Czynnik V (R2) - nieprawidłowy, układ heterozygotyczny
12. Czynni II (protrombina) - prawidłowy
13. MTHFR C677T - nieprawidłowy, układ heterozygotyczny
14. MTHFR A1298C - prawidłowy
15. PAI-1 4G - nieprawidłowy, układ heterozygotyczny
16. HCV -ujemny
17. HBs Ag Ultra - ujemny
18. HIV - ujemny
19. VRDL antygen WR - ujemny
20. witamina B12 - w normie
21. kwas foliowy - w nrmie
22. homocysteina - podwyższona
23. usg narządu rodnego - dobrze
24. glukoza w normie, insulina podwyższona
25. TSH, FT4, FT3 - w normie
26. aTPO - ponad normę
27. prolaktyna - przed obciążeniem prawidłowa, po obciążeniu nieprawidłowa
28. testosteron - ponad normę
29. witamina D3 - niedobór
30. SHBG globulina wiążąca hormony płciowe - poniżej normy
31. 17-OG-progesteron - za wysoki

32. RTG klatki piersiowej - w porządku
33. usg tarczycy - w porządku
34.usg jamy brzusznej - w porządku
35. EKG - w porządku
36. cholesterol - w normie
37. nasienie męża:
a) posiew w warunkach tlenowych - w porządku
b) posiew w warunkach beztlenowych - wyhodowano candida crusei
c) mycoplasma - ujemny
d) chlamydia - ujemny
e) rodzaj trichomonas - umiarkowanie dodatni
f) badanie ogólne - raczej ok
38. Konfliktu serologicznego nie ma

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No jakbym mogła to bym Cię przez kolano przełożyła...po pierwsze 24 dc to zdecydowanie za wcześnie!
A po drugie jakie nie ma sensu? Przecież ogarniasz swoją @ dopiero 1 cykl a miało to trwać 3 cykle wiec oczywiście super by było gdyby się w pierwszym cyklu udało ale dobrze wiesz ze może trzeba jeszcze troszkę uregulować organizm!
Głową do góry i koniec smutków ok? :)
ok

Niestety nie powtarzałam, ale z moich obserwacji wynika że jest duże prawdopodobieństwo że to ja ten wirus przyniosłam, a córka zaraziła się ode mnie - chorowała od 5.10 a ja robiłam badania 15.10. Zastanawiam się właśnie kiedy powtórzyć i czy jeśli dostanę skierowanie na wizycie 22.11 to jest szansa że już go nie będzie ?
Najlepiej powtórzyć po 3 tygodniach badanie to wtedy zobaczysz czy coś się zmieniło w IgG i IgM. Ja miałam toksoplazmoze i powtórka po 3 tyg i na podstawie drugiego badania można więcej powiedzieć

reklama
Witam wszystkie
Alez Wy piszecie, nie nadazam czytac, nie mowie juz o odpisaniu.
Ostatnio u mnie kiepska forma, zalapalam mega dola i nie moge sie z niego wygrzebac. W pracy zwolnienia, docelowo 25 osob ma byc zwolnionych. Z mezem tez ostanio jakos bardziej konfliktowo niz wczesniej. W dodatku sie rozchorowalam, dzis zastanawialam sie, czy wogole pojsc do pracy. Niby sie staramy, ale jakos bez przekonania, boje sie, ze te moje przedziwne cykle wczesniejsze moga zwiastowac menopauze. I tak siedze i sobie wkrecam i sie doluje.
Przepraszam, ze tak o sobie :(

Widze nowe nicki, witam dziewczyny. Nieustajaco trzymam kciuki za wszystkie okruszki, te male, wieksze i za te malusienkie.
Witam nowe Aniolkowe Mamy, rozgosccie sie dziewczyny. Nie zawsze tak smece, jak teraz. Czesto sie tu smiejemy. A najwazniejsze, ze dziewczyny zawsze tu sa, wysluchaja, dadza kopa jak potrzeba, zrozumieja.
Pozdrawiam wszystkie
Moja mama ma 50 lat i ma normalnie okres

Do góry