reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 może tak być jak piszesz bo tak na prawdę patrzyłam tylko na chlamydie kiedyś. Także @Ela93 musisz wcześniej umówić Się na te badania :) a co z krwi to bez umawiania tylko doczytać czy nie trzeba być na czczo.

@roki_1991 rozumiem Cię,strach zawsze będzie chyba do samego porodu. Będę trzymać kciuki ale na pewno jest wszystko dobrze :) masz już jakieś zachciewajki? :)

reklama
Nie pamiętam jakie to były jednostki ale przy normie do 4,6 miałam prawie 260. Potem po jakimś czasie od poronienia spadły do granic normy. Także na moje oko wyglądało jakby po prostu szalały w ciąży.
Jestem po dwóch stratach

To badanie które mówi jak twój organizm radzi sobie z procesem metylacji. Jeśli homocysteina wyjdzie powyżej 8 to już jest znak że warto wspomóc organizm i zamiast zwykłego kwasu brać metylowany. Tylko do tego koniecznie metylowana witamina B6 i metylowana witamina B12 bo sam kwas metylowany to może być mało. I warto po miesiącu sprawdzić czy spada, bo każdy organizm reaguje inaczej.

Wszystkie przeciwciała jakie chcesz i te na zespół antyfosfolipidowy na pewno do 6tyg po. I tak samo ana jeśli będziesz robić. Ja po swoich ana widzę że czas kiedy je zrobisz ma znaczenie.
Roki ile kosztuje zespół antyfosfolipidowy . ? Bo resztę tych badań może zleci mi imunolog ? Bo mam wizytę 16 na NFZ.

Te pierwsze co masz za 55zł to są podstawowe. Ja zaczynałam od nich. Tylko że na wyniku jest napisane że są dodatnie i trzeba wtedy zrobić te drugie. W tych za 100zł masz już dokładnie miano przeciwciał i konkretnie które wyszły. Możesz od razu zrobić te droższe, będziesz wiedziała dokładnie co jest grane jeśli wyjdzie dodatni wynik.

@roki_1991 może tak być jak piszesz bo tak na prawdę patrzyłam tylko na chlamydie kiedyś. Także @Ela93 musisz wcześniej umówić Się na te badania :) a co z krwi to bez umawiania tylko doczytać czy nie trzeba być na czczo.

@roki_1991 rozumiem Cię,strach zawsze będzie chyba do samego porodu. Będę trzymać kciuki ale na pewno jest wszystko dobrze :) masz już jakieś zachciewajki? :)

Wiem że strach jest i będzie, muszę go po prostu jakoś ogarnąć ;) choć zamiast łatwiej jest trudniej...

Roki ile kosztuje zespół antyfosfolipidowy . ? Bo resztę tych badań może zleci mi imunolog ? Bo mam wizytę 16 na NFZ.
Wiesz co, to pewnie zależy od labu. Poszukaj na stronie swojego labu albo po prostu idź i zapytaj. Kurcze, robiłam je rok temu, średnio teraz pamiętam ile kosztowało....

Ale ja nie biorę heparyny ;)
Więc już nic nie stanie na przeszkodzie ;-) ;) Założą sprawnie, szybko i bezboleśnie :tak: Ja leżałam chyba jeszcze ze 2 dni na obserwacji i wyszłam. Będzie dobrze, kciukam &&&&

Tylko kwas foliowy. Koncze robic badania. Poki co nic nie wykazaly takze nie ma podstaw do brania jakis konkretnych lekow. A witaminy to sama nie wiem... czy pierw trzeba cos sprawdzic zeby stwierdzic jakie brac ? Czy jest jakis "klasyk" co warto zakupic?
Największy klasyk z klasyków to kwas foliowy :tak: Ja biorę femibion natal 1 - myślę, że ma fajny skład :happy2:

reklama
Nie wiem czy
Więc już nic nie stanie na przeszkodzie ;-) ;) Założą sprawnie, szybko i bezboleśnie :tak: Ja leżałam chyba jeszcze ze 2 dni na obserwacji i wyszłam. Będzie dobrze, kciukam &&&&

Największy klasyk z klasyków to kwas foliowy :tak: Ja biorę femibion natal 1 - myślę, że ma fajny skład :happy2:
Nie wiem czy w takich zestawach jest zelazo ? Pytam bo mam ponad norme. Nie mam pojecia skad ten nadmiar sie bierze ale nie chcialabym juz w siebie pakowac go wiecej :D kwas foliowy mam na wykonczeniu to z checia kupie jakis zestaw wit

Do góry