reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Oczekujaca123 rozumiem Twój strach. Trzeba zaufać Bogu i przyjąć co da. Jestem z Tobą całym sercem kochana :*

@Dzoana88 to życzę owocnych starań :* my chcemy się jednak wstrzymać jeden cykl i wtedy zaczniemy starania :)

@Kasiulek 77 gratuluję :) ja już mam tak, że gdybym była w ciąży też biegalabym co tydzień na wizytę :D masz wizyty wraz z usg czy jakieś badania robisz międzyczasie?

reklama
@Oczekujaca123 rozumiem Twój strach. Trzeba zaufać Bogu i przyjąć co da. Jestem z Tobą całym sercem kochana :*

@Dzoana88 to życzę owocnych starań :* my chcemy się jednak wstrzymać jeden cykl i wtedy zaczniemy starania :)

@Kasiulek 77 gratuluję :) ja już mam tak, że gdybym była w ciąży też biegalabym co tydzień na wizytę :D masz wizyty wraz z usg czy jakieś badania robisz międzyczasie?
Na pierwszej mnie nie badała poszłam tylko po leki ,sama mówiła żeby przyjść za tydzień ,jeszcze nic nie było widać a w sobotę pęcherzyk z ciałkiem żółtym i teraz znowu w sobotę mam iść ,i takie czekanie od wizyty do wizyty ,badań żadnych nie robię jeszcze ,tylko betę robiłam 5 x:D

Tez czekalam i myslalam czy aby napewno przyjdzie. Gin powiedzial ze powinnam dostac za dwa tyg od wizyty czyli 20.10. .. wiadomo ze to nie ma zadnej reguly a ja 21.10 bylam zestresowana ze cos nie tak i ze napewno nei dostane ;-) okres przyszedl 28.10 ;-) chyba nie wolno za duzo o tym rozmyslac :-)
A przepraszam że zapytam a kiedy poronilas? I tak mniej więcej ile po tym pojawił się?

A przepraszam że zapytam a kiedy poronilas? I tak mniej więcej ile po tym pojawił się?
Stres robi swoje. Ja przeżywałam bardzo czy wszystko się zagoilo czy jest w porządku. Poszłam na wizytę też przed okresem (myślałam, że dostanę 10.10.) i dostałam trzy dni po wizycie 18.10. jak już stres opadł i cieszyła się, że wszystko jest ok :)

Właśnie się trochę martwię bo przed dzidzia brałam dostinex na obniżenie prolaktyny bo przez nią okres mi się nie pojawiał. Mam nadzieję że nie podskoczyla do góry i nie zablokuje mi miesiaczki.

Tutaj z wami mogę chociaż porozmawiać bo mój mąż mówi aby się nie martwiła że wszystko będzie dobrze i kolejna dzidzia ale na te tematy nie chce bardzo ze mną rozmawiać tak jak i moja mama. A tutaj z wami chociaż powiem co mi.lezy na sercu a wy doradzicie

Tutaj z wami mogę chociaż porozmawiać bo mój mąż mówi aby się nie martwiła że wszystko będzie dobrze i kolejna dzidzia ale na te tematy nie chce bardzo ze mną rozmawiać tak jak i moja mama. A tutaj z wami chociaż powiem co mi.lezy na sercu a wy doradzicie
Mi też jest lepiej odkąd tu trafiłam i mogę się wygadac mimo, że z mężem rozmawiam bez problemu o wszystkim i mi jeszcze doradza. Tutaj każda rozumie, doradzi i wspiera:) a teraz lekarz nie zalecił prolaktyny? Jeśli do wizyty nie pojawi się okres to dopytaj lekarza może coś poradzi. U mnie stres opadł i sam przyszedł @

Ja juz po wizycie.
Sa dwa pecherzyki, ale jeden jest zbyt malutki i pewnie nic z niego nie bedzie [emoji20] ale na razie ciaza bliźniacza, ale lekarka kazala sie nie nastawiac
Drugi wyglada ladnie, ciaza wg usg o tydzien mlodsza ale ginekolog kazala sie nie martwic pdobno tak jest czesto. Dzis wg usg 4+2 wg om 5+2
Teraz kazala odpoczywac i sie nie derwowac. Kolejna wizyta 20.11 wtedy wg usg. Bedzie 7+2 i powinno byc serduszko. Nie ma sensu wczesniej. Mam zapas lekow. Pogadanka o cukrzycy zaliczona. No i teraz moge tylko zdrowo sie odzywiac cukry mierzyc i czekac na rozwoj wydarzen. [emoji6]

Doskonale Cię rozumiem. U mnie też niespodziewanie (ani ja, ani mąż nie mamy bliźniaków w rodzinie) okazało się, że spodziewam się bliźniaków. Ryzyko ciąży mnogiej większe, ale strach myślę, że ten sam... Ja wyszłam z założenia, że moje aniołki widocznie do mnie wracają :sorry2: i mimo lęku, cieszę się tą dwójeczką :-) :) A ja również miałam jeden mniejszy drugi większy i tak zostało, że jest między nimi jakby 2-3 dni różnicy. Jeśli chodzi o tak niską ciążę, to raczej się wchłania :tak: trzymam kciuki, żeby było dobrze z dwójką lub bez &&&&&&;-) ;)

reklama
Do góry