reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja juz po wizycie.
Sa dwa pecherzyki, ale jeden jest zbyt malutki i pewnie nic z niego nie bedzie [emoji20] ale na razie ciaza bliźniacza, ale lekarka kazala sie nie nastawiac
Drugi wyglada ladnie, ciaza wg usg o tydzien mlodsza ale ginekolog kazala sie nie martwic pdobno tak jest czesto. Dzis wg usg 4+2 wg om 5+2
Teraz kazala odpoczywac i sie nie derwowac. Kolejna wizyta 20.11 wtedy wg usg. Bedzie 7+2 i powinno byc serduszko. Nie ma sensu wczesniej. Mam zapas lekow. Pogadanka o cukrzycy zaliczona. No i teraz moge tylko zdrowo sie odzywiac cukry mierzyc i czekac na rozwoj wydarzen. [emoji6]

@Oczekujaca123 gratuluję :* Kochana mam nadzieję, że i drugi pęcherzyk się utrzyma i będzie nadal ciąża bliźniacza :* trzymaj się tego i nie martw się na zapas :* wypoczywaj i myśl pozytywnie :)
Dziękuję... ja wiem, ze to moze dziwnie zabrzmi... ale ja to wcale blizniaczej nie chce.. tzn boje sie. Wiadomo i tak juz ciaza zagrozona, problemy z szyjka... a tu nagle blizniaki wiec ryzyko jeszcze wieksze. :( ale przyjme co Bog da. Choc lekarka sama stwierdzila, ze tamten pecherzyk ma marnw szanse a w zasadzie ich nie ma... tylko ja nie wiem czy to sie wchlonie, czy sie "wydala"...
Zapomnialam zapytac... staram sie byc spokojna. 3 tyg jakos musze przetrzymac . Oby nic sie nie dzialo ;)

Ja juz po wizycie.
Sa dwa pecherzyki, ale jeden jest zbyt malutki i pewnie nic z niego nie bedzie [emoji20] ale na razie ciaza bliźniacza, ale lekarka kazala sie nie nastawiac
Drugi wyglada ladnie, ciaza wg usg o tydzien mlodsza ale ginekolog kazala sie nie martwic pdobno tak jest czesto. Dzis wg usg 4+2 wg om 5+2
Teraz kazala odpoczywac i sie nie derwowac. Kolejna wizyta 20.11 wtedy wg usg. Bedzie 7+2 i powinno byc serduszko. Nie ma sensu wczesniej. Mam zapas lekow. Pogadanka o cukrzycy zaliczona. No i teraz moge tylko zdrowo sie odzywiac cukry mierzyc i czekac na rozwoj wydarzen. [emoji6]
Ciąża bliźniacza - super!!! Ja też bym chciała bliźniaki :-) Będziemy razem się modlić...

reklama
Oczekujaca gratulacje. Rozumiem cie doskonale. Ja od zawsze marzylam o blizniakach, od czasu jak bylam nastolatka to uwazalam ze to jak wygrana w totolotka i duzo bym wtedy dala zeby miec blizniaki. Ba, teraz tez bym chciala jesli mialabym gwarancje ze ciaze utrzymam, ale tak jak piszesz taka ciaza jest obarczona wiekszym ryzykiem. Mi juz teraz odbija ostro, nie wiem co by sie dzialo gdybym nosila w sobie 2 dzieci w zagrozonej ciazy. Trzymam kciuki za zdrowa i silna ciaze, tak poprostu, bez wzgledu czy drugi pecherzyk ma szanse czy nie. Trzymaj sie mocno :)

Do góry