reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Lu_cy w ktory to u Ciebie tydzien ? Mdłości i bol glowy to nic zlego w ciazy. Bierzesz magnez? Jak mnie glowa bolala to w 1szej ciazy mi pomogl.
Mnie brzuch boli tak jakby mi sie ciagle sikac chcialo, tak rozpierajaco, i plecy tez . Boję sie..:(
Procz tego zero mdlosci, zero bolu w cyckach... no i panikuje... w pierwszej ciazy tez nie mialam za wiele objawow. Ale teraz to chyba bardziej analizuje... bo kazda z Was tu jakies objawy ma lub miala...
Ja we wtorek jade ogladac czy jest pecherzyk. Bardzo prosze o kciuki ! ;*

A jakie teraz bierzesz leki i w jakich dawkach? Moze zwieksz magnez
A głowa tez mozw bolec z niewyspania przez bol i stres
U mnie dzisiaj 6t3d, magnez do tej pory brałam 4-6 tabletek magne b6 co 2 dzień. Teraz będę brała codziennie. Dziś ten brzuch dość mocno mi przeszkadzał więc może to rzeczywiście stres. Pojawiają mi się dalej te nitki brązowego śluzu [emoji22]

reklama
U mnie dzisiaj 6t3d, magnez do tej pory brałam 4-6 tabletek magne b6 co 2 dzień. Teraz będę brała codziennie. Dziś ten brzuch dość mocno mi przeszkadzał więc może to rzeczywiście stres. Pojawiają mi się dalej te nitki brązowego śluzu [emoji22]
A luteine bierzesz? Acard? Heparyne? Zreszta brazowy kolor to raczej stara krew ;*

Dziewczyny jakie dha bierzecie i w jakiej dawce? Bo czytam , ze niby ok brac 600 ale i info o 1000 znalazlam i sama nie wiem. Bierzecie od 1trym?
I co do b complex, który bierzecie, zeby byl metylowany?
I jeszcze jedno pyt: folian , b12 i b6 ze swansona sa ok w ciazy? Bralam przed ciaza a teraz chcialam dokupić i pisze, ze w ciąży nie mozna... nie wiem czy to tylko dlatego, ze badan nie przeprowadzono i tak musieli napisac czy faktycznie musze brac inne typowo dla kobiet ciazy ? ... doradzcie :)
Przeważnie dha dla kobiet w ciąży maja dawkę 250-300 I ja też słyszałam o dawce 1000 I trzeba brać po 3 lub 4 tabletki

Biorę duphaston 2x1, acard 150mg na noc i rano heparyna 0.4 mg :)
Przy plamieniach odstawia sie acard
Mi lekarka kazala odstawic bo mowila, ze widzi "cos" i moge zakrwawic wiec lepiej brz acardu, choc lekko plamilam tylko w sobote. A ty masz dosc duza dawke, wiec moze zrezygnuj z niej na razie.
Byc moze tez jakis stary krwiaczek sie oczyscil. A co bylo widac na osttanim usg?

Przy plamieniach odstawia sie acard
Mi lekarka kazala odstawic bo mowila, ze widzi "cos" i moge zakrwawic wiec lepiej brz acardu, choc lekko plamilam tylko w sobote. A ty masz dosc duza dawke, wiec moze zrezygnuj z niej na razie.
Byc moze tez jakis stary krwiaczek sie oczyscil. A co bylo widac na osttanim usg?
Nie było żadnego krwiaka, nie będę sama nic odstawiac bo później lekarz się wkurzy :)

@Lu_cy moim zdaniem odpoczywaj dzisiaj i jutro dużo a w poniedziałek do lekarza. On sprawdzi czy wszystko w porządku i ci powiem co i jak. Najważniejsze aby plemienia się nie zwiększyły. Nie martw się na zapas będzie dobrze.

@Lu_cy moim zdaniem odpoczywaj dzisiaj i jutro dużo a w poniedziałek do lekarza. On sprawdzi czy wszystko w porządku i ci powiem co i jak. Najważniejsze aby plemienia się nie zwiększyły. Nie martw się na zapas będzie dobrze.
Nawet nie wiem czy to co mam można nazwać plamieniem. Bo to są takie nitki cienkie brązowego w normalnym śluzie ( przepraszam za tak szczegółowy obraz). Ja cały czas odpoczywam, nie mogę się doczekać poniedziałku. Nic nie stresuje mnie tak jak te bóle brzucha

reklama
Do góry