reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Lu_cy w ktory to u Ciebie tydzien ? Mdłości i bol glowy to nic zlego w ciazy. Bierzesz magnez? Jak mnie glowa bolala to w 1szej ciazy mi pomogl.
Mnie brzuch boli tak jakby mi sie ciagle sikac chcialo, tak rozpierajaco, i plecy tez . Boję sie..:(
Procz tego zero mdlosci, zero bolu w cyckach... no i panikuje... w pierwszej ciazy tez nie mialam za wiele objawow. Ale teraz to chyba bardziej analizuje... bo kazda z Was tu jakies objawy ma lub miala...
Ja we wtorek jade ogladac czy jest pecherzyk. Bardzo prosze o kciuki ! ;*

A jakie teraz bierzesz leki i w jakich dawkach? Moze zwieksz magnez
A głowa tez mozw bolec z niewyspania przez bol i stres
U mnie dzisiaj 6t3d, magnez do tej pory brałam 4-6 tabletek magne b6 co 2 dzień. Teraz będę brała codziennie. Dziś ten brzuch dość mocno mi przeszkadzał więc może to rzeczywiście stres. Pojawiają mi się dalej te nitki brązowego śluzu [emoji22]

reklama
U mnie dzisiaj 6t3d, magnez do tej pory brałam 4-6 tabletek magne b6 co 2 dzień. Teraz będę brała codziennie. Dziś ten brzuch dość mocno mi przeszkadzał więc może to rzeczywiście stres. Pojawiają mi się dalej te nitki brązowego śluzu [emoji22]
A luteine bierzesz? Acard? Heparyne? Zreszta brazowy kolor to raczej stara krew ;*

Dziewczyny jakie dha bierzecie i w jakiej dawce? Bo czytam , ze niby ok brac 600 ale i info o 1000 znalazlam i sama nie wiem. Bierzecie od 1trym?
I co do b complex, który bierzecie, zeby byl metylowany?
I jeszcze jedno pyt: folian , b12 i b6 ze swansona sa ok w ciazy? Bralam przed ciaza a teraz chcialam dokupić i pisze, ze w ciąży nie mozna... nie wiem czy to tylko dlatego, ze badan nie przeprowadzono i tak musieli napisac czy faktycznie musze brac inne typowo dla kobiet ciazy ? ... doradzcie :)
Przeważnie dha dla kobiet w ciąży maja dawkę 250-300 I ja też słyszałam o dawce 1000 I trzeba brać po 3 lub 4 tabletki

Biorę duphaston 2x1, acard 150mg na noc i rano heparyna 0.4 mg :)
Przy plamieniach odstawia sie acard
Mi lekarka kazala odstawic bo mowila, ze widzi "cos" i moge zakrwawic wiec lepiej brz acardu, choc lekko plamilam tylko w sobote. A ty masz dosc duza dawke, wiec moze zrezygnuj z niej na razie.
Byc moze tez jakis stary krwiaczek sie oczyscil. A co bylo widac na osttanim usg?

Przy plamieniach odstawia sie acard
Mi lekarka kazala odstawic bo mowila, ze widzi "cos" i moge zakrwawic wiec lepiej brz acardu, choc lekko plamilam tylko w sobote. A ty masz dosc duza dawke, wiec moze zrezygnuj z niej na razie.
Byc moze tez jakis stary krwiaczek sie oczyscil. A co bylo widac na osttanim usg?
Nie było żadnego krwiaka, nie będę sama nic odstawiac bo później lekarz się wkurzy :)

@Lu_cy moim zdaniem odpoczywaj dzisiaj i jutro dużo a w poniedziałek do lekarza. On sprawdzi czy wszystko w porządku i ci powiem co i jak. Najważniejsze aby plemienia się nie zwiększyły. Nie martw się na zapas będzie dobrze.

@Lu_cy moim zdaniem odpoczywaj dzisiaj i jutro dużo a w poniedziałek do lekarza. On sprawdzi czy wszystko w porządku i ci powiem co i jak. Najważniejsze aby plemienia się nie zwiększyły. Nie martw się na zapas będzie dobrze.
Nawet nie wiem czy to co mam można nazwać plamieniem. Bo to są takie nitki cienkie brązowego w normalnym śluzie ( przepraszam za tak szczegółowy obraz). Ja cały czas odpoczywam, nie mogę się doczekać poniedziałku. Nic nie stresuje mnie tak jak te bóle brzucha

reklama
Do góry