reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Ela93 , @Czerwonatruskawka bardzo mi przykro :sad::sad: [*][*]

Mi lekarz zalecał odczekać 2-3 cykle, ale ja potrzebowałam więcej czasu, żeby się pozbierać. Gdy już zaczynaliśmy się starać, udawało się w 1 lub 2 cyklu :happy2:

@Tasia1991 6 tygodni to bardzo długo... nie doszło do zakażenia czy innych komplikacji? Na jakim to było etapie? Ja teraz będę miała przerwę między wizytami 4,5 tygodnia. Jestem dopiero w połowie a już zaczynam się stresować i nakręcać, czy aby na pewno z dzidziolami wszystko w porządku....:hmm:

A w ogóle, to dziwnie te suwaczki pokazują.... pomijając to, że jestem tydzień wyżej niż na suwaczku, to moje dzieci w 12 tc miały 8,5 i 10 cm. A wg suwaczka, prawie 2 tygodnie później dziecko ma dopiero ok. 6 cm :confused2:

reklama
@Ela93 jak byłam na wizycie kontrolnej dostałam skierowanie na zespół antyfosfolipidowy ponoć lekarze zlecają to dopiero po którymś poronieniu mi dała od razu. W pszyszlym tygodniu mam zamiar je zrobić. Może przyczyny się nie znajdzie ale chce na spokojnie posprawdzac co mogę. Na wypadek ciąży mam zacząć brać luteine,

@Czerwonatruskawka próbowałaś testy owulacyjne? Jeśli miałaś regularne miesiączki to powinny wykazać. W moim przypadku się nie sprawdzają bo mam nie regularny. Ale powodzenia ja to czekam ten na @ i mam nadzieję że się uda w listopadzie lub grudniu. Teraz mam odpoczynek od pracy do końca listopada.
@kasiula222 tylko lekarz powiedział że on może pojawić się za miesiąc, półtora miesiąca ale liczę na szybsze pojawienie się. Mam zamiar odrazu jechać w pierwszy dzień @ aby określił czy będą potrzebne tabletki na stymulacje J ajnikow i zastrzyk na pęcherzyki czy obejdzie się bez tego.
Kochana ja też jestem akurat w trakcie @ i mam nadzieję że mi się uda listopadzie bądź grudniu inaczej czeka mnie powrót do pracy czego bym nie chciała gdyż mam ciężka pracę. Ja nie miałam poronien ale poród przedwczesny w 25t przez cc

@kasiula8878
@Ela93 jak byłam na wizycie kontrolnej dostałam skierowanie na zespół antyfosfolipidowy ponoć lekarze zlecają to dopiero po którymś poronieniu mi dała od razu. W pszyszlym tygodniu mam zamiar je zrobić. Może przyczyny się nie znajdzie ale chce na spokojnie posprawdzac co mogę. Na wypadek ciąży mam zacząć brać luteine,
Zobaczymy jak będzie u mnie. Okaże się za 2 tygodnie. Trzymam kciuki mocno aby wszystko było dobrze

Ja juz po wizycie. Niestety nic bylo widac pecherzyka i ja juz spanikowalam , ze pewnie pozamaciczna... [emoji20]
Mam małego krwiaczka wiec albo się wchłonie albo ewakuje wiec mam nie panikowac i poki co nie brac acardu. Zlecila mi badania i dodatkowo zrobila posiew i cytologie.
Endometrium "sliczna gąbka" wiec jest dobrze. - tak powiedziala lekarka
Mam przyjsc za tydzien we wtorek na wizyte to juz musi byc pecherzyk.
Wtedy bedzie 5+2

Witam nowe osoby i bardzo mi przykro, ze musialyscie tu dolaczyc :( :*

@Oczekujaca123 wszystko zmierza w dobrym kierunku. Trzymam kciuki do kolejnej wizyty. :*
@Ela93 na pewno będzie dobrze. Musimy być silne i dzielnie w tym wszystkim, a za jakiś czas szczęście się do nas usmiechnie i będziemy cieszyć się naszymi dziećmi :*

reklama
Strasznie zaczęłam tyc. Myślałam że to jest z powodu ciąży ale niestety już zaczynało się zakażenie.
Nie odczuwalna niczego oprócz dużego tycia, miałam bardzo spuchniety nogi, woda gromadzi się w organizmie.

Do góry