reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Ela93 u mnie była taka sama sytuacja. Pojechaliśmy z mężem na usg, a tu cisza serce przestało bić. Bardzo długo nie mogłam dojść do siebie. Byłam na uspokajaczach i proszkach na sen. Świat jest niesprawiedliwy niestety. Też mnie to bardzo denerwowalo, a jednocześnie bolało.

@kasiula222 na pewno w końcu nam się uda. Głęboko w to wierzę :) ja przeczekać te dwa cykle żeby na spokojnie porobić badania i że y organizm doszedł do siebie. Mój mąż też jest tego zdania żeby poczekać. Chociaz ja wiem jaka nadzieję dał mu lekarz że niedługo możemy starac się i on tego się trzyma ale ja mam obawy i już przeżywam że ta sytuacja się powtórzy. Te obawy chyba będą z nami zawsze. Troszkę chaotycznie to napisałam :)

reklama
@Takaja123 ja to miałem taką sytuację że 2 października dostałam lekki plemien i 4 października miałam wizytę. Pojechałam wszystko było w porządku serduszko biło. Dostałem lek duphaston na podtrzymanie 1 tab co 8 godzin. Plemienia zrobiły się ciemniejsze ale nie bylo ich aż tak dużo i nic nie bolało. Trwały równe 7 dni a potem wszystko było dobrze. Wizytę miałam 18 października pojechałam z mężem bo się obawialam. No i się stało serduszko nie biło coś się stało w ciągu tych 2 tygodni. Wyszłam załamana z gabinetu. Lekarz powiedział że może pojawić się okres bardziej obfity i skurcze albo nic się nie będzie działo i wtedy miałam przyjechać dzisiaj do lekarza. Leki tez kazał juz odstawić. I tak w poniedziałek 22.10 wylądowałam u niego ale było już po wszystkim zbadał mnie i nic nie zagrazalo mi. Teraz odpoczywam w domu do końca listopada a w grudniu wracam do pracy. Teraz tak czekam na ten okres aby się szybko pojawił chce kolejne dziecko i odrazu biorę zwolnienie i choćby miałam bym leżeć płaskiem aby wszystko było w porządku to zrobię to

@kasiula222 na pewno w końcu nam się uda. Głęboko w to wierzę :) ja przeczekać te dwa cykle żeby na spokojnie porobić badania i że y organizm doszedł do siebie. Mój mąż też jest tego zdania żeby poczekać. Chociaz ja wiem jaka nadzieję dał mu lekarz że niedługo możemy starac się i on tego się trzyma ale ja mam obawy i już przeżywam że ta sytuacja się powtórzy. Te obawy chyba będą z nami zawsze. Troszkę chaotycznie to napisałam :)
Troszkę ;) ale to nic . Ja też mam nadzieję że się uda...Doskonale cię rozumie co masz na myśli z tymi obawami jak ja pomyślę że znów bym miała się starać i pomyślę i poronieniu to strach mnie paraliżuje ...ale kto nie zaryzykuję ten nie ma . Ja już się zapisałam do imunologa. Okres zimy przeznaczam na badania i na odpoczęcia organizmu . Dziś idę do koleżanki do szpitala, urodziła synka , chociaż sobie ponoszę takie maleństwo ;)

Troszkę ;) ale to nic . Ja też mam nadzieję że się uda...Doskonale cię rozumie co masz na myśli z tymi obawami jak ja pomyślę że znów bym miała się starać i pomyślę i poronieniu to strach mnie paraliżuje ...ale kto nie zaryzykuję ten nie ma . Ja już się zapisałam do imunologa. Okres zimy przeznaczam na badania i na odpoczęcia organizmu . Dziś idę do koleżanki do szpitala, urodziła synka , chociaż sobie ponoszę takie maleństwo ;)

Jesteś bardzo dzielna :) moja koleżanka urodziła i jeszcze nie mam odwagi pójść w odwiedziny :)
Wiosna przyniesie nowe nadzieję tak liczę na to. Ten rok jest kiepskim rokiem.

@Oczekujaca123 pamiętam o Tobie i kciuki zacisniete daj znać jak tam u Ciebie :*

Jak by miała córkę to bym nie poszla ... Ale ta koleżankę przetrawilam już dawno też z pierwszym poroniła w 11 tyg a teraz drugie urodziła i powiem że teraz jak poroniła wspierała mnie dobrym słowem i miło mi było ze chociaż to dobre słowo powiedziała .

Jesteś bardzo dzielna :) moja koleżanka urodziła i jeszcze nie mam odwagi pójść w odwiedziny :)
Wiosna przyniesie nowe nadzieję tak liczę na to. Ten rok jest kiepskim rokiem.

@Oczekujaca123 pamiętam o Tobie i kciuki zacisniete daj znać jak tam u Ciebie :*
Dziękuję. Boje sie :( czekam w kolejce lekarka przyjmuje kazdego po 30min ;p wiec trochę to potrwa

Ponad 3 lata temu poronilam, (chodziłam z martwa ciąża 6 tygodni,) dzisiaj mam w domku cudownego chłopczyka ma już Rok i 5 miesięcy i jest całym moim światem.
Napewno będziesz się martwić, będziesz bardzo czujna ja też się bałam. Miałam w tej ciąży sporo komplikacji, ale naszczecie Kubuś urodził się zdrowy

@Oczekujaca123 nie bój się :* wierzę, że będzie dobrze :* czekam na dobre wieści :)

@Tasia1991 czy znalazłaś przyczynę pierwszej straty? Cieszę się że masz obok siebie swoje upragnione dziecko :*

@kasiula222 kobieta po stracie zawsze zrozumie to nawet dobrze, że masz z kim o tym porozmawiać :* dzielna z Ciebie Kobieta :)

reklama
@Takaja123 narazie żadnych nie robiłam. Czekam na te badania co był pobrany materiał. Za 2 tygodnie będę miała wizytę to może wtedy coś lekarz mi doradzi. Bo w ciazy miałam robione na przeciwciala i toksoplazmoze ale tutaj wszystko w porządku.

Do góry