reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Taak , moja byla tak bolesna i obfita, ze pojechalam na IP, bo myslalam, ze coa sie dzieje... dostalam zastrzyk i troche przeszlo. Potem jeszcze z 2 dni bralam nimesil
Dzięki troszkę mnie uspokoilas. Nimesil jest na receptę? Pomaga bardziej przy takim bólu? Ja już brałam bardzo dużo przeciwbólowych i nic nie pomagają.
A Ty jak się czujesz? :* życzę zdrówka Wam:* po którym cyklu starań udało się?

reklama
Dzięki troszkę mnie uspokoilas. Nimesil jest na receptę? Pomaga bardziej przy takim bólu? Ja już brałam bardzo dużo przeciwbólowych i nic nie pomagają.
A Ty jak się czujesz? :* życzę zdrówka Wam:* po którym cyklu starań udało się?
@OneMoreTime ja nie wiem czy luteina spowodowala infekcje , ale ze nie dokonca wiadomo skad u mnie nagly porod w 23tc to chce dmuchac na zimne... probowalam dzis ja zaaplikowac doodbytniczo jak @Destino radzila ale jakos dla mnie to trudne [emoji14] bede brac chyba dopochwowow do wizyty i pozniej poprosze , zeby mi doustna dala

@Takaja123 nimesil na recepte. Troche pomogl, ale szalu nie bylo. Recepte dostalam od rodzinnego. Dobry jest tez ponoc Aulin.
Dziekuje:* czuje sie ok. Brzuch boli i plecy.. ale u mnie to czesta przypadlosc bo nam dyskopatie wiec ciagle mnie cos gdzies boli... brzuch pobolewa jak na okres.. stresuje sie bardzo... to byl pierwszy cykl staran. :*

@kari21 to nie jest chore, tylko normalne. Do badan prenatalnych dzieci rozwijaja sie podobnie. Potem nastepuje roznicowanie. Jedne rozwijaja sie szybciej drugie wolniej. Na prenatalnych natepuje weryfikacja terminu porodu. Od tej pory kazde dziecko rozwija sie swoim tempem, dlatego nie ma co porownywac. Dlatego tez na polowkowe zapisuja juz wg terminu usg prenatalnego. Tak wyglada to w polsce

@Takaja123 nimesil na recepte. To silny lek przeciwbolowy wylacznie do doraznego stosowania. Aulin tez na recepte, to inna nazwa nimesilu w tabletkach. Lepiej dziala ten w saszetkach do rozpuszczania i szybciej. To tez wieksza dawka niz w tabletkach

@Oczekujaca123 trzyma m kciuki żeby wszystko było dobrze :* na ból brzucha może weź nospe. Też miałam takie dolegliwości w ciąży ale jakoś nie brałam nic i może źle zrobiłam.
@Destino dzięki za podpowiedź. Spróbuję jeszcze ibuprom jak nic nie pomoże to pojadę po receptę

Destino ja wiem, chodzi mi tylko o to ze dgybym poszla jednego dnia do 3 roznych lekarzy z roznym sprzetem to mialabym przy tym samym rozmiarze crl podany calkiem inny wiek ciazy. Co skutkuje wlasnie czasami stresem bo u jednego lekarza masz np 8 tydz a u drugiego po tygodniu masz 8+3 zamiast 9 mimo ze ciaza urosla prawidlowo.

reklama
@kari21I z tego powodu zalecane jest chodzenie do tego samego lekarza, który wykona USG na tym samym sprzęcie. Cieszę się, że jesteś spokojniejsza.

@Paulinax Nawet do 2-3 tygodni różnicy jest w normie. Nie musisz się martwić.

Do góry