reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzisiaj się dowiedziałam, że były Dyrektor zaprzyjaźnionej z nami instytucji został ojcem. W 2012 roku byłam tam na praktykach, miał kolo 50. Jeszcze nie był żonaty. Miał brać ślub. Jego żona może mieć teraz 45-47 lat i urodziła malucha (ma już kilka miesięcy). No nieźle :-)

reklama
Dziewczyny, jestem w szoku i nie wiem co mam wam napisać... Zacznę tak. Wg om 11+5, wg wielkości z poprzedniego usg powinno być 10+6 a na dzisiejszym usg wyszło 12+2!!!! Dzidziuś ma 51mm, kopie jak szalony! Termin mi się przesunął na 29.04. Jestem w totalnym szoku! Oczywiście już się zastanawiam czy to normalne... Ehh, cała ja. Serduszko pięknie bije, nie wiem ile na minutę ale na ucho równie pięknie jak poprzednio :) lekarka się śmieje że nie będę miała spokojnego dziecka :p powiedziała też że coś dużo tego między nogami, ale to jeszcze za wcześnie żeby mówić czy ma rację ;)

Dziewczyny, jestem w szoku i nie wiem co mam wam napisać... Zacznę tak. Wg om 11+5, wg wielkości z poprzedniego usg powinno być 10+6 a na dzisiejszym usg wyszło 12+2!!!! Dzidziuś ma 51mm, kopie jak szalony! Termin mi się przesunął na 29.04. Jestem w totalnym szoku! Oczywiście już się zastanawiam czy to normalne... Ehh, cała ja. Serduszko pięknie bije, nie wiem ile na minutę ale na ucho równie pięknie jak poprzednio :) lekarka się śmieje że nie będę miała spokojnego dziecka :p powiedziała też że coś dużo tego między nogami, ale to jeszcze za wcześnie żeby mówić czy ma rację ;)
Jak przeczytałam początek to już miałam zawał i nie chciałam czytać dalej...a tu takie piękne wieści :D ciesze się na maksa!!!! Normalnie jakbym mogła to bym Cię wyściskała :D hahahaha :D

@Lu_cy - bardzo dobre wieści, @roki_1991 - jeszcze lepsze :) Bardzo się cieszę że wszystko idzie w dobrym kierunku. Ja w przyszłym tygodniu będę miała stresa - połówkowe i drugie prenatalne. Ale dzieciaczka czuję, więc nie powinno być tragicznie.
@kasiula222 jak się czujesz? Dobrze, że poszłaś do szpitala, że szyjka się otworzyła. Już jesteś po zabiegu?

Gratulacje. Na jakim zestawie leków jesteś?

@Lu_cy - bardzo dobre wieści, @roki_1991 - jeszcze lepsze :) Bardzo się cieszę że wszystko idzie w dobrym kierunku. Ja w przyszłym tygodniu będę miała stresa - połówkowe i drugie prenatalne. Ale dzieciaczka czuję, więc nie powinno być tragicznie.
@kasiula222 jak się czujesz? Dobrze, że poszłaś do szpitala, że szyjka się otworzyła. Już jesteś po zabiegu?
Czuje się fizycznie ok . Nie dawno przyjechałam do domu . Jestem po zabiegu . Psychicznie jest mi bardzo smutno .
Roki cieszę się bardzo że z dzidziusiem ok dajesz mi nadzieję że i ja się doczekam bo martwię się że u mnie już drugie poronienie :(((
Lucy też się cieszę super wieści oby tak dalej .

reklama
Dziewczyny, dziękuję wam. Ja po prostu jestem w mega szoku.... Nie spodziewałam się takich wieści ;)
@kasiula222 jak u ciebie? Jak się czujesz??
@Dagmarka1991 biorę sporo.... Acard, Witb6, WitD3, jodid, encorton 5mg, prenatal uno, kwas DHA, magnez, luteine podjęzykową 3X3, neoparin 0.4. Ale dla tego malucha zrobię wszystko! Teraz dodatkowo jakieś globulki bo dopadł mnie jakiś wredny grzybek i trzeba się go pozbyć ;) także będę się męczyć...

@kasiula222 widzę że napisałaś w międzyczasie. Kochana, na pewno się doczekasz! Ja też mam na koncie dwie straty i ciężko mi teraz pozytywnie myśleć, bo strach z tyłu głowy jest wielki. Tak bardzo chce żeby było wszystko okej!

Do góry