reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Kasiulek 77 witaj. Przykro mi z powodu Twojej straty, ale jednoczesnie ciesze sie, ze udalo sie i znow zobaczylas dwie kreseczki. Czy 77 oznacza rok urodzenia? Jezeli tak, to jestesmy w tym samym wieku. Jakos razniej mi, ze nie jestem jedyna stara babka ( przepraszam, nie obraz sie ), ktorej marzy sie jeszcze dziecko. W sumie to tylko liczba, czuje sie mlodo, dobrze wygladam, choroba troche sie wyciszyla, wiec czemu by nie sprobowac? Pewnie pisalas, ale gdzies mi umknelo, jak dlugo staraliscie sie o dzidzie? Ile masz dzieci?
Tak to mój rok urodzenia;)mam 3 córki 20-letnie bliźniaczki i młodsza 15l ,rozwiodlam się 7 lat temu ,z obecnym tz jestem prawie 5 lat od początku chciał mieć dziecko bo nie ma jeszcze ,ale mi ciężko było się zdecydować ,w zeszłym roku zacZelismy się starać i udało się w pierwszym cyklu ,kolejna ciąża po poronieniu dopiero 7 mies później ,znowu porażka a teraz zeszło 4 mies ...mi gin po poronieniu w maju jak byłam na kontrolnej wizycie powiedziała że wszystko jest w porządku i żeby nie czekać tylko działać od razu ,były dwa piękne pęcherzyki równo 2tyg po zabiegu ,ale jakoś wolałam poczekać na pierwszą @ i dopiero ,teraz 2 kreski zobaczyłam w 24dc ,beta w 27dc 112 dziś powtórka ,w ostatniej ciąży przyrost był zbyt mały więc stresuje się ale jak każda z nas tu powie nie mamy wpływu na to co się wydarzy ,jestem obłożona lekami i pozostaje czekać i wierzyć że tym razem będzie dobrze :)
Aaaa i ja też nie czuje się staro :Dprzeskoczymy niejedna 20-stke:Dzreszta teraz kobiety czterdziestoletnie to młódki jeszcze ;)moja babcia urodziła ojca w wieku 37 lat to jak na tamte czasy dość późno ,a teraz ? Teraz po 30 dopiero większość dziewczyn decyduje się na pierwsze dziecko ,po 40 ciąża też nikogo nie dziwi ,także próbuj kochana trzymam kciuki :biggrin2:

Dziewczyny mam dylemat wczoraj poroniłam sama w szpitalu miałam silne skurcze jak do porodu przez 3 godziny potem coś ze mnie wyleciało i ulżył ból na USG pusto nie było już zarodka .Dziś chcą jeszcze robić zabieg a ja nie wiem co robić czy on potrzebny jak się opróżniło

Dziewczyny mam dylemat wczoraj poroniłam sama w szpitalu miałam silne skurcze jak do porodu przez 3 godziny potem coś ze mnie wyleciało i ulżył ból na USG pusto nie było już zarodka .Dziś chcą jeszcze robić zabieg a ja nie wiem co robić czy on potrzebny jak się opróżniło
Miałam tak samo a mimo to też zabieg ,nie dopytalam dlaczego ,może zostały jakieś resztki jeszcze

Kochana zabieg może być potrzebny ze względu na to, że nie wszystko się "oczyścilo" to dla Twojego bezpieczeństwa. Ja po dwoch dniach od wywołania poronienia miałam zabieg. Minął miesiąc i wszystko jest w porządku, więc nie bój się i zaufaj lekarzom. Chodzi tu o Twoje życie i zdrowie:* jestem z Tobą całym sercem

Kochana zabieg może być potrzebny ze względu na to, że nie wszystko się "oczyścilo" to dla Twojego bezpieczeństwa. Ja po dwoch dniach od wywołania poronienia miałam zabieg. Minął miesiąc i wszystko jest w porządku, więc nie bój się i zaufaj lekarzom. Chodzi tu o Twoje życie i zdrowie:* jestem z Tobą całym sercem
Jednak będzie zabieg bo w szyjce coś zostało .

@kasiula222 zabieg już nie będzie taki inwazyjny, bo szyjka jest otwarta. Zgodz się na ten zabieg, bo nie warto ryzykować tym bardziej jak coś tam zostało. Trzymam kciuki ale najgorsze już kochana mimo wszystko za tobą. Ściskam cię mocno :*
@Kasiulek 77 dla mnie beta to też był mega stres. Zrobiłam tylko jeden przyrost i powiedziałam sobie ze więcej nie robię bo osiwieje. Więcej stresu niż to warte....

Jednak będzie zabieg bo w szyjce coś zostało .
@kasiula222 ja mimo, ze urodzilam silami natury w 23tc mialam zabieg... powiedzieli, ze to dla mojego dobra. Po 3 tyg na usg bylo czysto. A znam dziewczyny , które na zabieg sie nie zgodzily i wracaly po 2-3tyg na doczyszczanie... skoro lekarze radza to zrób , szyjka otwarta wiec nie bedzie problemu

przytulam mocno :* trzymaj sie kochana

reklama
Do góry