reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@kb.karola90 super :) fajnie ze masz pewność że dzieciaczek żyje. Ja bardzo mocno chce wierzyć że tym razem będzie okej :) ale strach i tak jest i on będzie do końca już...
Ja mimo wszystko namawiam do kupna detektora ;) dzisiaj miałam piękny sen...urodziłam w nim przepiękna córeczkę...nie chciałam się z niego obudzić. Tak ja tuliłam i całowałam, byłam taka szczęśliwa a Ona taka cudowna :) i oby to był sen proroczy :)

@Dagmarka1991 ogromny mam brzuszek :)

reklama
Cześć dziewczyny, pisze dopiero teraz bo chciałam najpierw zrobić przyrost. Udało mi się po 7 miesiącach zobaczyć II kreski :) po wczorajszym badaniu przyrost 194%. W środę idę do lekarza, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze tym razem.
Suuuuper :) gratuluję serdecznie :) Musi być dobrze :) a który to będzie tc? Musisz być od początku obstawiona lekami?

Suuuuper :) gratuluję serdecznie :) Musi być dobrze :) a który to będzie tc? Musisz być od początku obstawiona lekami?
Tak. Narazie biorę duphaston i acard. Będę jeszcze heparyne przyjmować. W czwartek w dniu spodziewanej @ zrobiłam test i wyszedł cień cienia. Wieczorem zrobiłam betę i wyszło 29. Wczoraj powtórzone 87. Także to dopiero sam początek. 4t4d a owulacje miałam późno więc może dlatego ta beta jest niska. Ważne że przyrost 194%

Tak. Narazie biorę duphaston i acard. Będę jeszcze heparyne przyjmować. W czwartek w dniu spodziewanej @ zrobiłam test i wyszedł cień cienia. Wieczorem zrobiłam betę i wyszło 29. Wczoraj powtórzone 87. Także to dopiero sam początek. 4t4d a owulacje miałam późno więc może dlatego ta beta jest niska. Ważne że przyrost 194%
Dokładnie, najważniejszy jest przyrost, bo ilościowo to u każdej kobiety jest inaczej i zależy też od tego kiedy byla owu :) Ja w 4+2tc miałam bete ponad 6tys. Ale ciąża od początku i tydzień starsza wg USG, test wyszedł mi w 3+6tc i to z dwiema wyraźnymi krechami a w 5+2tc bilo juz serduszko :) Jesteś obstawiona lekami wiec musi być dobrze, nie ma innej opcji :)

Dokładnie, najważniejszy jest przyrost, bo ilościowo to u każdej kobiety jest inaczej i zależy też od tego kiedy byla owu :) Ja w 4+2tc miałam bete ponad 6tys. Ale ciąża od początku i tydzień starsza wg USG, test wyszedł mi w 3+6tc i to z dwiema wyraźnymi krechami a w 5+2tc bilo juz serduszko :) Jesteś obstawiona lekami wiec musi być dobrze, nie ma innej opcji :)
Mam taką nadzieję chociaż boję się okropnie. W nocy pobolewa mnie brzuch, nie wiem czy wziąć magnez czy coś innego. Muszę jakoś wytrwać do środy. Mam też schize że to ciąża pozamaciczna, bo kuje mnie czasem jajnik z którego była owulacja. Doszukuje się we wszystkim jak wariatka :)

Mam taką nadzieję chociaż boję się okropnie. W nocy pobolewa mnie brzuch, nie wiem czy wziąć magnez czy coś innego. Muszę jakoś wytrwać do środy. Mam też schize że to ciąża pozamaciczna, bo kuje mnie czasem jajnik z którego była owulacja. Doszukuje się we wszystkim jak wariatka :)
Że spokojem. Mnie na początku też bolało podbrzusze jak na okres i jajniki bardzo mnie.bolały chyba nawet oba ale.dokładnie nie pamiętam. Myślę że magnez możesz spokojnie wziąć bo to nie zaszkodzi i w razie czego nospe. Ale ja bym na Twoim miejscu się położyła i odpoczywala :)
A co do Twojego "wariactwa", post stracie chyba wszystkie jesteśmy w pewnien sposób "wariatkami" :) tylko nie obrazcie się Dziewczyny :)

Że spokojem. Mnie na początku też bolało podbrzusze jak na okres i jajniki bardzo mnie.bolały chyba nawet oba ale.dokładnie nie pamiętam. Myślę że magnez możesz spokojnie wziąć bo to nie zaszkodzi i w razie czego nospe. Ale ja bym na Twoim miejscu się położyła i odpoczywala :)
Wczoraj przelezalam praktycznie cały dzień i dzisiaj nie czuje żadnego bólu. Mam jeszcze jakieś magne b6 to jest chyba sprawdzone w ciąży to wezmę

reklama
Do góry