reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Syl92 idź jutro na betę, będziesz mieć pewność. Niestety często mamy takie dylematy... Mam nadzieję że będzie dobrze :)
To jest niestety najgorsze, że niewiadomo co robić ;/
Myślę że może @ nie ma z innych powodów typu stres. Gdyby była mocna ciąża a owu masz potwierdzona to w 27dc powinna być kreska. Zawsze beta możesz sprawdzić jeśli się martwisz ale myślę że wszystko się ułoży
Mi niestety w poprzedniej ciąży test wyszedł dopiero koło 35dc, a owulację też miałam wczesną, więc mam mętlik w głowie. Oczywiście też mi się wydaje, że narkoza + stres zrobiły swoje i @ przesunęła się w czasie, ale...zawsze pozostaje źdźbło nadziei ;)

Kochane dziś 27dc i @ brak.. około 12-13 DC była owulacja potwierdzona monitoringiem. Od kilku dni plamienie tylko na papierze i to też nie cały czas. Test oczywiście wyszedł mi negatywny, a wczoraj na betę nie zdążyłam, bo tylko do 10 pobierali krew :/ W czwartek miałam operacje z ogólną narkozą i jestem na antybiotyku żeby żadne zakażenie się nie wdało, bo to operacja nosa.. no i teraz nie wiem co robić :/ We wtorek mam kontrolę u laryngologa co i jak dalej...jutro rano jak nic się nie zmieni to pojadę na betę, ale boje się brać te leki :( co i rusz mnie coś kuje w dole brzucha,ale nie jak na @. Kurdee, żeby się nie okazało, że jestem w ciąży a ta cała operacja tylko zaszkodzi maluszkowi :(((
Spokojnie, zrób betę.

To jest niestety najgorsze, że niewiadomo co robić ;/

Mi niestety w poprzedniej ciąży test wyszedł dopiero koło 35dc, a owulację też miałam wczesną, więc mam mętlik w głowie. Oczywiście też mi się wydaje, że narkoza + stres zrobiły swoje i @ przesunęła się w czasie, ale...zawsze pozostaje źdźbło nadziei ;)
Kochana. Spokojnie, jutro idź na betę. Ja miałam jedną plamkę krwi wczoraj, przedwczoraj małą plamkę i dzisiaj nic. Mam problem z okresami. Zrobiłam zalecone badania hormonalne, z nimi w czwartek jadę do gin. Dodatkowo mam skierowanie do endokrynologa.

@kasiula222 @kb.karola90 jak tam Wasze objawy?? Jak samopoczucie??
Dziękuję ze pytasz:) Objawy zaczynają delikatnie odpuszczac, ale naprawdę delikatnie. Teraz najgorsza jest wieczorno/nocna zgaga - niezależnie od tego czy coś zjem czy nie i cokolwiek zjem. Troszke mi mija senność ale są nadal dni kiedy śpię cały dzień :) dzisiaj jakoś tak dziwnie boli mnie jedna pierś...tak jakbym czuła ze coś tam jest zatkane i nagle jakby się odetkało...hahaha :)
W sobotę idę do lekarza...juz odliczam dni :) ale póki co jestem w miarę spokojna bo plamienia ustały :)
A Ty jak sie czujesz??:)

Roki ja bez objawów szczególnych prucz senności . Gdyby nie brak okresu to nie wiedziała bym że jestem w ciąży ...mam nadzieję że to źle nie wróży ...serduszko biło to chyba taka ciąża ...

Dziękuję ze pytasz:) Objawy zaczynają delikatnie odpuszczac, ale naprawdę delikatnie. Teraz najgorsza jest wieczorno/nocna zgaga - niezależnie od tego czy coś zjem czy nie i cokolwiek zjem. Troszke mi mija senność ale są nadal dni kiedy śpię cały dzień :) dzisiaj jakoś tak dziwnie boli mnie jedna pierś...tak jakbym czuła ze coś tam jest zatkane i nagle jakby się odetkało...hahaha :)
W sobotę idę do lekarza...juz odliczam dni :) ale póki co jestem w miarę spokojna bo plamienia ustały :)
A Ty jak sie czujesz??:)
To u mnie też wieczory były naj gorsze, nawet mdliści były wieczorne nie poranne i tez senność. Zgaga niestety może się jeszcze nasilać bo dziecko będzie coraz większe i bardziej uciskac na żołądek ale oby tak niebylo bo to koszmar choć zaparcia jeszcze gorsze ;)

@kb.karola90 u mnie poza lekką sennością i zgaga co jakiś czas, cisza. Trochę czasem zabolą mnie plecy jak np siedzie za długo. No i w nocy jakaś plamka krwi na bieliźnie... Ale póki co od tego czasu cisza, także zostawiam to. A, no i od wczoraj mega mi pulsuje z prawej strony brzuch, ale to tak że strasznie mnie to wkurza. Niezależnie od pozycji, cały czas daje czadu. Nie że boli, bo nie boli, ale denerwuje na maksa.
@kasiula222 może będziesz miała ciążę bez objawów ;)

reklama
To u mnie też wieczory były naj gorsze, nawet mdliści były wieczorne nie poranne i tez senność. Zgaga niestety może się jeszcze nasilać bo dziecko będzie coraz większe i bardziej uciskac na żołądek ale oby tak niebylo bo to koszmar choć zaparcia jeszcze gorsze ;)
Boje się zaparć jak ognia...już wolę zgage. A mdłości to mam cały dzień. Właśnie niedawno zjadłam 2 śliwki i teraz cierpię...

Do góry