reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mam skierowanie do poradni endokrynologicznej z dopiskiem pilne. Będę jechać w następny poniedziałek. W przyszłym tygodniu mam skierowanie (zaraz ta sama lekarka mi zrobi - super kobieta) na usg brzucha i przestrzeni zaotrzewnowej, w tym wstępnej oceny gruczołu krokowego, a 27 wisytę z wynikami u ginekologa prywatnie. Z tego optymizmu (dot. heparyny tak łatwo dostępnej), dostałam plamienia dzisiaj - będzie okres! :-) :-)
A moze stres cie przyblokowal ? Musi byc dobrze ! ;*
Jakbym czytala siebie, jak zaczelam sie badac to ciagle mialam jakies wizyty jak poszlam na kolejne usg (robilam brzucha gruczolu krokowego , nerek, doplerr zyl, rentgen- i to ta sama radiolog wszystko robila to juz sie smiala ze ja to najbardziej przebadana przyszla mama bede ;p nie mowiac juz o tym ze i tomograf i rezonans jeszcze mialam ;p
Ale wiesz co? Bedziemy wiedzialy, ze zbadalysmy sie z kazdej strony i sobie nic nie mamy do zarzucenia ! ;)

reklama
Jakbym czytala siebie, jak zaczelam sie badac to ciagle mialam jakies wizyty jak poszlam na kolejne usg (robilam brzucha gruczolu krokowego , nerek, doplerr zyl, rentgen- i to ta sama radiolog wszystko robila to juz sie smiala ze ja to najbardziej przebadana przyszla mama bede ;p nie mowiac juz o tym ze i tomograf i rezonans jeszcze mialam ;p
Ale wiesz co? Bedziemy wiedzialy, ze zbadalysmy sie z kazdej strony i sobie nic nie mamy do zarzucenia ! ;)
Mam założoną teczkę i wszystkie wyniki w niej. Dobrze, że część badań na nfz. Otoż to, nie będziemy miały sobie nic do zarzucenia. Gdyby nie to forum i Wasze porady, nie wiedziałabym, co to heparyna, bo nikt by mi nie powiedział... Na szczęście moja lekarka "kocha" heparynę (otworzyła się nowa przychodnia u mnie w mieście) i akurat dzisiaj przyszłam pierwszy raz i spotkałam niesamowitą kobietę.

Weszłam do gabinetu. Opowiadam kobiecie swoją historię. Pytała się, czy od poprzedniego ginekologa dostałam jakieś skierowania i zalecenia. Ja mówię, że nie. Lekarze powiedzieli, że tak się zdarza. A ona, że to jest bzdura i trzeba się przebadać (i zaraz dwa skierowania) i obowiązkowo heparyna po takim epizodzie.

Taką historię opowiadała, że jedna kobieta poroniła kilka razy i trafiła do niej, dostała heparynę i urodziła zdrowego dzidziusia - ciąża książkowa.

@Dagmarka1991 bo tak to często jest. Czasami właśnie wystarczy sama heparyna i wszystko idzie gładko. Moja gin też miała takich przypadków sporo. Nawet kiedyś miała pacjentke po 6 poronieniach!! Dała jej heparyne i było jak mówisz - ciąża bez problemu...

@Dagmarka1991 bo tak to często jest. Czasami właśnie wystarczy sama heparyna i wszystko idzie gładko. Moja gin też miała takich przypadków sporo. Nawet kiedyś miała pacjentke po 6 poronieniach!! Dała jej heparyne i było jak mówisz - ciąża bez problemu...
Dużo już słyszałam takich przypadków. Wiesz kochana, często zaburzone są przepływy w ciąży. Sama ciąża stwarza duże ryzyko zatorów i powstawania skrzeplin. Pani doktor mi powiedziała, że heparyna jest nieszkodliwa dla matki i płodu, a poprawia całe krążenie.

Kochane dziś 27dc i @ brak.. około 12-13 DC była owulacja potwierdzona monitoringiem. Od kilku dni plamienie tylko na papierze i to też nie cały czas. Test oczywiście wyszedł mi negatywny, a wczoraj na betę nie zdążyłam, bo tylko do 10 pobierali krew :/ W czwartek miałam operacje z ogólną narkozą i jestem na antybiotyku żeby żadne zakażenie się nie wdało, bo to operacja nosa.. no i teraz nie wiem co robić :/ We wtorek mam kontrolę u laryngologa co i jak dalej...jutro rano jak nic się nie zmieni to pojadę na betę, ale boje się brać te leki :( co i rusz mnie coś kuje w dole brzucha,ale nie jak na @. Kurdee, żeby się nie okazało, że jestem w ciąży a ta cała operacja tylko zaszkodzi maluszkowi :(((

Kochane dziś 27dc i @ brak.. około 12-13 DC była owulacja potwierdzona monitoringiem. Od kilku dni plamienie tylko na papierze i to też nie cały czas. Test oczywiście wyszedł mi negatywny, a wczoraj na betę nie zdążyłam, bo tylko do 10 pobierali krew :/ W czwartek miałam operacje z ogólną narkozą i jestem na antybiotyku żeby żadne zakażenie się nie wdało, bo to operacja nosa.. no i teraz nie wiem co robić :/ We wtorek mam kontrolę u laryngologa co i jak dalej...jutro rano jak nic się nie zmieni to pojadę na betę, ale boje się brać te leki :( co i rusz mnie coś kuje w dole brzucha,ale nie jak na @. Kurdee, żeby się nie okazało, że jestem w ciąży a ta cała operacja tylko zaszkodzi maluszkowi :(((
Myślę że może @ nie ma z innych powodów typu stres. Gdyby była mocna ciąża a owu masz potwierdzona to w 27dc powinna być kreska. Zawsze beta możesz sprawdzić jeśli się martwisz ale myślę że wszystko się ułoży

reklama
Do góry