reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mam skierowanie do poradni endokrynologicznej z dopiskiem pilne. Będę jechać w następny poniedziałek. W przyszłym tygodniu mam skierowanie (zaraz ta sama lekarka mi zrobi - super kobieta) na usg brzucha i przestrzeni zaotrzewnowej, w tym wstępnej oceny gruczołu krokowego, a 27 wisytę z wynikami u ginekologa prywatnie. Z tego optymizmu (dot. heparyny tak łatwo dostępnej), dostałam plamienia dzisiaj - będzie okres! :-) :-)
A moze stres cie przyblokowal ? Musi byc dobrze ! ;*
Jakbym czytala siebie, jak zaczelam sie badac to ciagle mialam jakies wizyty jak poszlam na kolejne usg (robilam brzucha gruczolu krokowego , nerek, doplerr zyl, rentgen- i to ta sama radiolog wszystko robila to juz sie smiala ze ja to najbardziej przebadana przyszla mama bede ;p nie mowiac juz o tym ze i tomograf i rezonans jeszcze mialam ;p
Ale wiesz co? Bedziemy wiedzialy, ze zbadalysmy sie z kazdej strony i sobie nic nie mamy do zarzucenia ! ;)

reklama
Jakbym czytala siebie, jak zaczelam sie badac to ciagle mialam jakies wizyty jak poszlam na kolejne usg (robilam brzucha gruczolu krokowego , nerek, doplerr zyl, rentgen- i to ta sama radiolog wszystko robila to juz sie smiala ze ja to najbardziej przebadana przyszla mama bede ;p nie mowiac juz o tym ze i tomograf i rezonans jeszcze mialam ;p
Ale wiesz co? Bedziemy wiedzialy, ze zbadalysmy sie z kazdej strony i sobie nic nie mamy do zarzucenia ! ;)
Mam założoną teczkę i wszystkie wyniki w niej. Dobrze, że część badań na nfz. Otoż to, nie będziemy miały sobie nic do zarzucenia. Gdyby nie to forum i Wasze porady, nie wiedziałabym, co to heparyna, bo nikt by mi nie powiedział... Na szczęście moja lekarka "kocha" heparynę (otworzyła się nowa przychodnia u mnie w mieście) i akurat dzisiaj przyszłam pierwszy raz i spotkałam niesamowitą kobietę.

Weszłam do gabinetu. Opowiadam kobiecie swoją historię. Pytała się, czy od poprzedniego ginekologa dostałam jakieś skierowania i zalecenia. Ja mówię, że nie. Lekarze powiedzieli, że tak się zdarza. A ona, że to jest bzdura i trzeba się przebadać (i zaraz dwa skierowania) i obowiązkowo heparyna po takim epizodzie.

Taką historię opowiadała, że jedna kobieta poroniła kilka razy i trafiła do niej, dostała heparynę i urodziła zdrowego dzidziusia - ciąża książkowa.

@Dagmarka1991 bo tak to często jest. Czasami właśnie wystarczy sama heparyna i wszystko idzie gładko. Moja gin też miała takich przypadków sporo. Nawet kiedyś miała pacjentke po 6 poronieniach!! Dała jej heparyne i było jak mówisz - ciąża bez problemu...

@Dagmarka1991 bo tak to często jest. Czasami właśnie wystarczy sama heparyna i wszystko idzie gładko. Moja gin też miała takich przypadków sporo. Nawet kiedyś miała pacjentke po 6 poronieniach!! Dała jej heparyne i było jak mówisz - ciąża bez problemu...
Dużo już słyszałam takich przypadków. Wiesz kochana, często zaburzone są przepływy w ciąży. Sama ciąża stwarza duże ryzyko zatorów i powstawania skrzeplin. Pani doktor mi powiedziała, że heparyna jest nieszkodliwa dla matki i płodu, a poprawia całe krążenie.

Kochane dziś 27dc i @ brak.. około 12-13 DC była owulacja potwierdzona monitoringiem. Od kilku dni plamienie tylko na papierze i to też nie cały czas. Test oczywiście wyszedł mi negatywny, a wczoraj na betę nie zdążyłam, bo tylko do 10 pobierali krew :/ W czwartek miałam operacje z ogólną narkozą i jestem na antybiotyku żeby żadne zakażenie się nie wdało, bo to operacja nosa.. no i teraz nie wiem co robić :/ We wtorek mam kontrolę u laryngologa co i jak dalej...jutro rano jak nic się nie zmieni to pojadę na betę, ale boje się brać te leki :( co i rusz mnie coś kuje w dole brzucha,ale nie jak na @. Kurdee, żeby się nie okazało, że jestem w ciąży a ta cała operacja tylko zaszkodzi maluszkowi :(((

Kochane dziś 27dc i @ brak.. około 12-13 DC była owulacja potwierdzona monitoringiem. Od kilku dni plamienie tylko na papierze i to też nie cały czas. Test oczywiście wyszedł mi negatywny, a wczoraj na betę nie zdążyłam, bo tylko do 10 pobierali krew :/ W czwartek miałam operacje z ogólną narkozą i jestem na antybiotyku żeby żadne zakażenie się nie wdało, bo to operacja nosa.. no i teraz nie wiem co robić :/ We wtorek mam kontrolę u laryngologa co i jak dalej...jutro rano jak nic się nie zmieni to pojadę na betę, ale boje się brać te leki :( co i rusz mnie coś kuje w dole brzucha,ale nie jak na @. Kurdee, żeby się nie okazało, że jestem w ciąży a ta cała operacja tylko zaszkodzi maluszkowi :(((
Myślę że może @ nie ma z innych powodów typu stres. Gdyby była mocna ciąża a owu masz potwierdzona to w 27dc powinna być kreska. Zawsze beta możesz sprawdzić jeśli się martwisz ale myślę że wszystko się ułoży

reklama
Do góry