1
183785
Gość
Trombofilia na kwiecień. W następnym tygodniu mam usg brzucha i gruczołu krokowego (nfz). I mam skierowanie do Matki Polki do endokrynologa z dopiskiem PILNE.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ktory to juz tydzien u Ciebie ? ;* ciesze sie, ze u Ciebie dobrze , mimo tej kolkiCzesc Kochana Mam nadzieję, ze u Ciebie wszystko ku dobremu zmierza. Ja bylam w zeszly piatek na wizycie. Szyjka 3,2 cm wiec stanęła, a ja sie czuję bardzo dobrze, dziękuję, że pytasz. Od wczoraj jedynie coś takiego jak kolka mnie męczy. Jak siedzę i leżę to jest wszystko ok, a jak stoję dlugo albo kilka kroków zrobię, to taki klujacy ból czuję z boku brzucha jakby kolka... Poki co obserwuję i wiecej leżę, może mały naciska na jakis nerw... a co u Ciebie?
Tak. Mam wizytę 27. Pokazałam jej kartkę od hematologa. Powiedziała, że ogarniemy temat heparyny na refundację :-) I że to powinno być stosowane po poronieniu. Ona jest super. Powiedziała, że poronienie samo z siebie się nie bierze, że należy się przebadać.@Dagmarka1991 mówiłam, zależy od lekarza. Ale dobrze ze masz teraz tylko ogarnąć ten brak @ musisz
Jutro zaczynam 29 tc. Lekarz sie upiera przy SN ale bede go blagac o cc bo pierwszy poród mialam masakryczny... Pewnie ciężko go bedzie przekonac... No to trzymam kciuki za Wasze starania i mam nadzieję, że szybko będę gratulowac Jestem tego wrecz pewnaA ktory to juz tydzien u Ciebie ? ;* ciesze sie, ze u Ciebie dobrze , mimo tej kolki
No u mnie jakos do przodu. Odebralam dzis wyniki z rezonansu i wyszla dyskopatia l4-l5 , wiec moze z tego te moje bole... tak ogolnie to staram sie jakos pozbierac , i od kolejnego cyklu zaczynamy starania. Trzymaj sie i dbaj o siebie
A rozmawialas juz z lekarzem czy cc czy sn ? Bo nie wiem czy dobrze kojarze, ale chyba sklanialas sie ku cc?
Trochę mnie ta dyskopatia przeraza... miala ktoras moze? Ciaze zniosla?
Tak. Mam wizytę 27. Pokazałam jej kartkę od hematologa. Powiedziała, że ogarniemy temat heparyny na refundację :-) I że to powinno być stosowane po poronieniu. Ona jest super. Powiedziała, że poronienie samo z siebie się nie bierze, że należy się przebadać.
@roki1991 jak milo sie czyta, ze pozytywnie sie nastawilas ! ;**Trafiłas na super lekarke skoro już po pierwszej stracie powiedziała żeby się przebadać. To bardzo dobrze o niej świadczy heparyna będzie, a ona wielu dziewczynom pomogła, więc trzymam kciuki żeby u ciebie też tak było
Ja za to dziś jakieś dziwne brązowe plamienie... Ale tylko raz, nie jest tego dużo. A ze brązowe to nie będę panikowac, bo to jakaś stara krew widocznie. Trzeba się uzbroić w cierpliwość i pozytywne nastawienie
@roki1991 jak milo sie czyta, ze pozytywnie sie nastawilas ! ;**
Mam skierowanie do poradni endokrynologicznej z dopiskiem pilne. Będę jechać w następny poniedziałek. W przyszłym tygodniu mam skierowanie (zaraz ta sama lekarka mi zrobi - super kobieta) na usg brzucha i przestrzeni zaotrzewnowej, w tym wstępnej oceny gruczołu krokowego, a 27 wisytę z wynikami u ginekologa prywatnie. Z tego optymizmu (dot. heparyny tak łatwo dostępnej), dostałam plamienia dzisiaj - będzie okres! :-) :-)Trafiłas na super lekarke skoro już po pierwszej stracie powiedziała żeby się przebadać. To bardzo dobrze o niej świadczy heparyna będzie, a ona wielu dziewczynom pomogła, więc trzymam kciuki żeby u ciebie też tak było
Ja za to dziś jakieś dziwne brązowe plamienie... Ale tylko raz, nie jest tego dużo. A ze brązowe to nie będę panikowac, bo to jakaś stara krew widocznie. Trzeba się uzbroić w cierpliwość i pozytywne nastawienie