roki_1991
Fanka BB :)
A chodzisz prywatnie czy na NFZ?
Prywatnie. I niestety badania też mi wypisuje prywatnie, a mam ich trochę do robienia....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A chodzisz prywatnie czy na NFZ?
Ciekawe, czy mi wypisze z refundacją. Są też tańsze zamienniki.Prywatnie. I niestety badania też mi wypisuje prywatnie, a mam ich trochę do robienia....
Różnica ogromna@Dagmarka1991 ja biorę neoparin, bo clexane nie ma szans teraz u mnie dostać. I to jest ten tańszy zamiennik.... 80.33 za 10 sztuk kosztuje bez refundacji. Z refundacja jakieś 3.20. Jest różnica, nie??
Ja tez chodze prywatnie, w ciazy jeszcze nie jestem a juz mam recepte na neoparin na znizke, zeby wykupic jak tylko test wyjdzie pozytywyny. Przy mutacjach nie powinno byc problemu z refundacja.Różnica ogromna
Zobaczymy, jak to wyjdzie.Ja tez chodze prywatnie, w ciazy jeszcze nie jestem a juz mam recepte na neoparin na znizke, zeby wykupic jak tylko test wyjdzie pozytywyny. Przy mutacjach nie powinno byc problemu z refundacja.
Ja biore devikap krople d3 na razie nie wiem jak dziala bo kontrole zrobie za 1.5 miesiaca. Póki co biore 8tys. Cenowo przy takiej dawcw krople wychodza tanio, recepte mam od rodzinnego.
Nie mam zaswiadczenia, bo jeszcze do niego nie trafilam (takiego z nfz) co prawda ten z luxmedu pytal czy mi wypisać jakies zaswiadczenie ale nie cchialam bo do tej pory kazdy z 3gin u ktorych bylam jest chetny dawac heparyne. A i tak zostane u tej co juz mi na zapas recepte wypisala. Ale ja mam i v leiden i pai i mthfr wiec u mnie "ladny" zestaw.@Oczekujaca123 niestety tu wszystko zależy od lekarza. Nie dla każdego sama mutacja będzie powodem do refundacji... Ale ty masz zaświadczenie od hematologa o ile dobrze pamiętam, to gin powinien bez problemu wypisać