reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Dagmarka1991 ja biorę neoparin, bo clexane nie ma szans teraz u mnie dostać. I to jest ten tańszy zamiennik.... 80.33 za 10 sztuk kosztuje bez refundacji. Z refundacja jakieś 3.20. Jest różnica, nie??

Różnica ogromna
Ja tez chodze prywatnie, w ciazy jeszcze nie jestem a juz mam recepte na neoparin na znizke, zeby wykupic jak tylko test wyjdzie pozytywyny. Przy mutacjach nie powinno byc problemu z refundacja.

Ja biore devikap krople d3 na razie nie wiem jak dziala bo kontrole zrobie za 1.5 miesiaca. Póki co biore 8tys. Cenowo przy takiej dawcw krople wychodza tanio, recepte mam od rodzinnego.

Ja tez chodze prywatnie, w ciazy jeszcze nie jestem a juz mam recepte na neoparin na znizke, zeby wykupic jak tylko test wyjdzie pozytywyny. Przy mutacjach nie powinno byc problemu z refundacja.

Ja biore devikap krople d3 na razie nie wiem jak dziala bo kontrole zrobie za 1.5 miesiaca. Póki co biore 8tys. Cenowo przy takiej dawcw krople wychodza tanio, recepte mam od rodzinnego.
Zobaczymy, jak to wyjdzie.

Niestety ze znizkami R jest bardzo róznie i czasem trzeba sie bardzo dużo nachodzić aż znajdzie się lekarza co da refundacje. Generalnie same mutacje to za mało, owszem jak juz ma sie V-Leiden lub inny problem z krzepliwością, zespół antyfosfolipidowy to juz predzej. Ja miałam samą mutacje i znalazłam dopiero lekarze, który pisał mi R na żylaki

Zobaczymy. Mam zalecenie od hematologa na piśmie, ze wskazaniem stosowania heparyny od początku ciąży. Jeżeli nie będzie refundacji, to pójdą oszczędności. Dziecko jest najważniejsze.
Wizytę w poradni hematologicznej w kierunku diagnostyki trombofilii mam ustaloną na 23 kwietnia 2019 roku na NFZ.

reklama
@Oczekujaca123 niestety tu wszystko zależy od lekarza. Nie dla każdego sama mutacja będzie powodem do refundacji... Ale ty masz zaświadczenie od hematologa o ile dobrze pamiętam, to gin powinien bez problemu wypisać ;)
Nie mam zaswiadczenia, bo jeszcze do niego nie trafilam (takiego z nfz) :D co prawda ten z luxmedu pytal czy mi wypisać jakies zaswiadczenie ale nie cchialam bo do tej pory kazdy z 3gin u ktorych bylam jest chetny dawac heparyne. A i tak zostane u tej co juz mi na zapas recepte wypisala. Ale ja mam i v leiden i pai i mthfr wiec u mnie "ladny" zestaw.
Dzis zanioslam tez wyniki do poradni przy szpitalnej. Ordynator oglada wyniki w piatki o 10 i decyduje kogo przyjmuje szybciej a kogo w 2020... decyzja 25.wrzesnia ;p
Ale fakt w poradni genetetycznej tez mi wystawia zaswiadczenie o konieczności heparyny.

@Dagmarka1991 a ty bylas w poradni genetycznej? Moze tam dostaniesz zaswiadczenie

Do góry