reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kochana słyszałam serduszko ;) Jest dzidziuś żyje ... O tydzień młodszy tak jak by 6 tydz . Źle było zmierzyć ale spodziewałam się tego bo miałam bardzo puzno owulację . Dostałam leki a nadciśnienie :( i muszę zrobić obciążenie glukoza bo zwykła nadczo mam w górnej normie ... Ehh.
Super :**
Jakie dostalas leki na nadciśnienie?

reklama
Monia jakiej firmy i jaki model masz? Jestem właśnie na zakupie i sie waham czy doplacic do sonoline

@kasiula222 daj znac po wizycie :)
Mam taki jak na zdjęciu. Wypolowalam go na Olx za 60zl +kw . Jestem bardzo zadowolona z niego.
Kochana słyszałam serduszko ;) Jest dzidziuś żyje ... O tydzień młodszy tak jak by 6 tydz . Źle było zmierzyć ale spodziewałam się tego bo miałam bardzo puzno owulację . Dostałam leki a nadciśnienie :( i muszę zrobić obciążenie glukoza bo zwykła nadczo mam w górnej normie ... Ehh.
Super wieści [emoji4]
IMG_20180917_140307.jpg

Załączniki

• IMG_20180917_140307.jpg
    IMG_20180917_140307.jpg
    85,1 KB · Wyświetleń: 472
Tak. Też go bralam najpierw 1x potem 2x1 ale lekarz mówił ze chyba nawet do 7 czy 8x mozna dobić jak trzeba. U mnie cisnienie sie uspokoilo po 2x1 ale dotrwalam tylko do 23tc.
Trzymam kciuki i staraj sie nie denerwowac bo to nie służy cisnieniu :(
A jakie miałaś to ciśnienie i od początku było podwyższone .? Jak dobrze pamiętam u cb była przyczyną poronienia szyjka skracająca się ?

@ivvonka myślałam ostatnio o was :) cieszę się że idzie w dobra stronę, małymi kroczkami ale do celu! I tak trzymać :) a póki co co mówią lekarze?? Co z główką małej?
@Syl92 już za chwilę testowanie, więc trzymam kciuki!! Kiedy testujesz???
@OneMoreTime super ze twoje dzidziaki tak sobie radzą pięknie :) kiedy masz następna wizytę?
Generalnie w nadchodzącą niedzielę powinna przyjść @, bo dziś 21dc także trzymaj mocno ;)
No to suuuper! Resztą się nie martw, można to unormować ;)

Generalnie w nadchodzącą niedzielę powinna przyjść @, bo dziś 21dc także trzymaj mocno ;)

No to suuuper! Resztą się nie martw, można to unormować ;)
Ja mialam nadcisnienie przed ciaza, w ciazy musialam zmienic swoj lek na dopegyt, teraz znow biore inny po porodzie.

U mnie nagle rozwarcie i pecherz uwypuklony, bo szyjka podobno mimo to byla dluga.. :/

Witam.
Jestem tu od niedawna. Dziecko straciłam w 8tc, ciąża obumarla. Nic nie zapowiadało żeby coś było nie tak. Poszliśmy na usg posłuchać serduszka, a tam cisza... Tydzień temu miałam wywoływane poronienie... Okropne przeżycie. Trzeciego dnia macica nie oczyścila się całkiem i miałam zabieg... Jestem załamana. Świeża sprawa. Dziewczyny jak było u Was? Jak sobie z tym radzilyscie? Po jakim doszlyscie do siebie?

reklama
@Takaja123 witam. Przykro mi z powodu tego co przeżyłas. Wiem co czujesz, przeszłam przez to dwa razy... Też było wszystko dobrze, poszłam na usg a tam brak akcji serca... To był dla mnie straszny cios. Od razu szpital i zabieg, nie miałam wywoływanego poronienia. Nie wiem czy dałabym radę psychicznie. Z własnego doświadczenia powiem tak - daj sobie teraz trochę czasu żeby przeżyć stratę. Wiem że pewnie myślisz że jedyne co ci teraz pomoże to szybko być w następnej ciąży. Ale musisz swojemu organizmowi dać troszkę czasu na powrót do normy. Do 6tyg powinnaś dostać pierwsza @, potem wizyta u gin, druga @ i myślę że lekarz da zielone światełko. Napiszesz coś więcej o sobie? Ile masz lat, czy masz już dzieci, czy to była twoja pierwsza strata?
Zostań tu z nami, zawsze znajdziesz tu wsparcie i zrozumienie, bo każda z nas przeszła to samo. Jest tu też wiele szczęśliwych zakończeń, które bardzo podnoszą na duchu :)

Do góry