reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kochana słyszałam serduszko ;) Jest dzidziuś żyje ... O tydzień młodszy tak jak by 6 tydz . Źle było zmierzyć ale spodziewałam się tego bo miałam bardzo puzno owulację . Dostałam leki a nadciśnienie :( i muszę zrobić obciążenie glukoza bo zwykła nadczo mam w górnej normie ... Ehh.
Super :**
Jakie dostalas leki na nadciśnienie?

reklama
Monia jakiej firmy i jaki model masz? Jestem właśnie na zakupie i sie waham czy doplacic do sonoline

@kasiula222 daj znac po wizycie :)
Mam taki jak na zdjęciu. Wypolowalam go na Olx za 60zl +kw . Jestem bardzo zadowolona z niego.
Kochana słyszałam serduszko ;) Jest dzidziuś żyje ... O tydzień młodszy tak jak by 6 tydz . Źle było zmierzyć ale spodziewałam się tego bo miałam bardzo puzno owulację . Dostałam leki a nadciśnienie :( i muszę zrobić obciążenie glukoza bo zwykła nadczo mam w górnej normie ... Ehh.
Super wieści [emoji4]
IMG_20180917_140307.jpg

Załączniki

• IMG_20180917_140307.jpg
    IMG_20180917_140307.jpg
    85,1 KB · Wyświetleń: 469
Tak. Też go bralam najpierw 1x potem 2x1 ale lekarz mówił ze chyba nawet do 7 czy 8x mozna dobić jak trzeba. U mnie cisnienie sie uspokoilo po 2x1 ale dotrwalam tylko do 23tc.
Trzymam kciuki i staraj sie nie denerwowac bo to nie służy cisnieniu :(
A jakie miałaś to ciśnienie i od początku było podwyższone .? Jak dobrze pamiętam u cb była przyczyną poronienia szyjka skracająca się ?

@ivvonka myślałam ostatnio o was :) cieszę się że idzie w dobra stronę, małymi kroczkami ale do celu! I tak trzymać :) a póki co co mówią lekarze?? Co z główką małej?
@Syl92 już za chwilę testowanie, więc trzymam kciuki!! Kiedy testujesz???
@OneMoreTime super ze twoje dzidziaki tak sobie radzą pięknie :) kiedy masz następna wizytę?
Generalnie w nadchodzącą niedzielę powinna przyjść @, bo dziś 21dc także trzymaj mocno ;)
No to suuuper! Resztą się nie martw, można to unormować ;)

Generalnie w nadchodzącą niedzielę powinna przyjść @, bo dziś 21dc także trzymaj mocno ;)

No to suuuper! Resztą się nie martw, można to unormować ;)
Ja mialam nadcisnienie przed ciaza, w ciazy musialam zmienic swoj lek na dopegyt, teraz znow biore inny po porodzie.

U mnie nagle rozwarcie i pecherz uwypuklony, bo szyjka podobno mimo to byla dluga.. :/

Witam.
Jestem tu od niedawna. Dziecko straciłam w 8tc, ciąża obumarla. Nic nie zapowiadało żeby coś było nie tak. Poszliśmy na usg posłuchać serduszka, a tam cisza... Tydzień temu miałam wywoływane poronienie... Okropne przeżycie. Trzeciego dnia macica nie oczyścila się całkiem i miałam zabieg... Jestem załamana. Świeża sprawa. Dziewczyny jak było u Was? Jak sobie z tym radzilyscie? Po jakim doszlyscie do siebie?

reklama
@Takaja123 witam. Przykro mi z powodu tego co przeżyłas. Wiem co czujesz, przeszłam przez to dwa razy... Też było wszystko dobrze, poszłam na usg a tam brak akcji serca... To był dla mnie straszny cios. Od razu szpital i zabieg, nie miałam wywoływanego poronienia. Nie wiem czy dałabym radę psychicznie. Z własnego doświadczenia powiem tak - daj sobie teraz trochę czasu żeby przeżyć stratę. Wiem że pewnie myślisz że jedyne co ci teraz pomoże to szybko być w następnej ciąży. Ale musisz swojemu organizmowi dać troszkę czasu na powrót do normy. Do 6tyg powinnaś dostać pierwsza @, potem wizyta u gin, druga @ i myślę że lekarz da zielone światełko. Napiszesz coś więcej o sobie? Ile masz lat, czy masz już dzieci, czy to była twoja pierwsza strata?
Zostań tu z nami, zawsze znajdziesz tu wsparcie i zrozumienie, bo każda z nas przeszła to samo. Jest tu też wiele szczęśliwych zakończeń, które bardzo podnoszą na duchu :)

Do góry