reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 tez brałam zastrzyki z progesteronu i myślę że mi pomogły zatem uszy do góry :)
@kasiula222 u mnie pierwszym objawem zawsze była choroba wiec to tez objaw :)

@ivvonka przytul Alusie od nas wszystkich ♡
Nafoczka faktycznie u mnie to chyba objaw i organizm tak reaguje w maju było to samo tylko kilka dni wcześniej jak teraz chodzi mi że w wcześniejszym tygodniu

reklama
Nafoczka faktycznie u mnie to chyba objaw i organizm tak reaguje w maju było to samo tylko kilka dni wcześniej jak teraz chodzi mi że w wcześniejszym tygodniu
Tak bo ciąża to osłabienie odpiwnosci. Zresztą ja przez cala ciaze lapałam wszystko od starszego syna. To samo z opryszczka. Tez lubi się pojawiać na początku ciąży. Nie przejmuj się :)

@kb.karola90 otóż to :D od wizyty do wizyty. Ty masz mega objawy, to też inaczej troszkę. Chociaż wiem że brak objawów wcale nie musi znaczyć że jest źle ;) a ty kiedy masz wizytę??
Z tym cieszeniem się rozumiem doskonale, mam to samo. I to pewnie nie minie do końca ciąży tak na prawdę
Ja mam teraz wizytę dopiero 29.09...osiwieje do tego czasu...

Tak bo ciąża to osłabienie odpiwnosci. Zresztą ja przez cala ciaze lapałam wszystko od starszego syna. To samo z opryszczka. Tez lubi się pojawiać na początku ciąży. Nie przejmuj się :)
No opryszczkę i dodatkowo infekcje. Intymna miałam też w maju . Tym razem tylko choroba i nie by tak zostało i nie zrobiła ta małpa żadnych konsekwencji ..mam już chora córeczkę kocham ją bardzo ale nie przeżyła bym kolejnego dziecka chorego ...mam nadzieję że Bóg bedzie nad nami czuwał

@kb.karola90 uuu, to faktycznie długo. Ale ja teraz też będę mieć po wtorku pewnie z dwa tygodnie przerwy... Cóż, musimy przetrwać to jakoś ;)
@nafoczka jestem ciekawa czy ten progesteron w zastrzykach wychodzi potem w badaniach. Nie wiesz przypadkiem?? Bo lekarz kazał mi badać co dwa tygodnie i boję się zawału jaki ostatnio przeszłam jak zobaczyłam wynik 15.59....

Na początku też żyłam od wizyty do wizyty tylko dni odliczałam. Potem jak kupiłam detektor tętna i mogłam słuchać serduszko to już o wiele lepiej juz mniejszy stres i juz tak nie odliczam do kolejnej wizyty.Ale detektora używam codziennie.

@kb.karola90 uuu, to faktycznie długo. Ale ja teraz też będę mieć po wtorku pewnie z dwa tygodnie przerwy... Cóż, musimy przetrwać to jakoś ;)
@nafoczka jestem ciekawa czy ten progesteron w zastrzykach wychodzi potem w badaniach. Nie wiesz przypadkiem?? Bo lekarz kazał mi badać co dwa tygodnie i boję się zawału jaki ostatnio przeszłam jak zobaczyłam wynik 15.59....
bardzo możliwe. Ja miałam chyba 92 a potem spadł do 54 to i tak dużo :)

Ja już bym chciała mieć ten szew założony a najlepiej to chciałabym już mieć Dzidziulka w domu :) ale damy radę!!! Będzie dobrze i nie ma innej opcji :)

Ja w poprzedniej ciąży też miałam szew zakładany w okolicy 20 tygodnia. Jestem ciekawa czy teraz założą mi profilaktycznie wcześniej czy będą obserwować i podejmą decyzję jak zacznie się skracać...:confused: nie znam Twojej historii...możesz mi napisać, czy u Ciebie już szyjka się skraca czy będą zakładać zanim coś zacznie się dziać?

@Destino super wiadomość! :) gratuluję :)
@muza_ton nie znasz powiedzenia "nie chwal dnia przed zachodem słońca"??? Tak to właśnie jest :D

Kurde, dziewczyny, mam od wczoraj takie dziwne jakby mrowienie/bąbelki z tej strony gdzie dzidziuś.. I oczywiście już mam schizy... Miałyście coś takiego na początku?? Tylko z tej jednej strony to czuje i to niezależnie od pozycji w jakiej się ułoże...

Ja również myślę, że to jelita. Ja mam okropne rewolucje w tych rejonach, czuję takie "kłucie" i ogólnie dyskomfort :oo2: dopiero jak uwolnię nadmiar gazów czuję ulgę :zawstydzona/y::-p:laugh2: mąż zastanawia się nad wyprowadzką z sypialni :rofl2::laugh2:

Dziewczyny mam straszną chrype aż nie mogę mówić. ..martwię się o dzidziolka żeby mu to nie zaszkodziło ...a poza tym martwię się czy będzie już serduszko w poniedziałek mam wizytę ,miałam puzno. Owulację w 20dc więc nie wiem czego się spodziewać ... najbardziej się boje powtórki z maja :(((((

Mi również powtarzano często, że najgorsza jest gorączka. Także bez stresu :tak: trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę &&&&

Mnie też ostatnio swędzi nad ustami. Boję się, żeby mi nic nie wyskoczyło, bo w I trymestrze chyba nic na nią nie można...:confused:
@nafoczka widzę, że masz bliźniaki... jak jest i jak było? Jestem ciekawa, bo jeśli nic się nie zmieni, to też będę mamą bliźniaków w przyszłym roku i jesteśmy trochę przestraszeni, szczególnie mój mąż :-p:rolleyes2: ja powtarzam mu, że nie my pierwsi i nie ostatni...:laugh2: staracie się teraz?

Na początku też żyłam od wizyty do wizyty tylko dni odliczałam. Potem jak kupiłam detektor tętna i mogłam słuchać serduszko to już o wiele lepiej juz mniejszy stres i juz tak nie odliczam do kolejnej wizyty.Ale detektora używam codziennie.

Od którego tygodnia słyszysz bicie serduszka? Zawsze je znajdujesz bez problemu?

Kup metylowany. Ja brałam femibion 0 który ma dwie formy i poziom kwasu miałam 56 [emoji33] norma do 18, jak zaczęłam brać metylowany to spadł do 21. Polecam ten 800mcg ze swansona. A bierzesz jeszcze jakieś witaminy?

Problem w tym ze ja nie mogę witamin które zawierają jod bo nadczynność tarczycy wróci a dopiero co po poronieniu unormowalam wyniki wiec pozostaje mi sam metylowany kwas jeśli już . Jutro mam gin wiec napewno się dowiem co i jak a dzisiaj chyba zrobię poziom kwasu foliowego

reklama
Do góry