@Oczekujaca123 białko c reaktywne i białko s wolne. Skoro jesteś z Katowic to idź do diagnostyki, oni tam wiedzą co to za badania. Ale rozumiem cię z tym że w labie dziwnie patrzą na ciebie jak mówisz co chcesz zbadać [emoji14] ja kiedyś poszłam zrobić przeciwciała antydsDNA i patrzyła na mnie w rejestracji jak na głupią, po czym musiała szukać co to. Znalazła, ale to była tylko połowa sukcesu. Potem nie wiedzieli na co pobrać mi krew, więc dla pewności pobrali 5 próbowek
co do tych ALA to coś mi świta. To na pewno są jakieś przeciwciała i na pewno na drugim wątku dziewczyny ci odpisza, bo ta nazwa już mi się tu gdzieś kiedyś przewinęła
@Totois30 super ze u ciebie dobrze, bo też zaczynałam się martwić czemu się nie odzywasz. Cukrzyca nic miłego, ale ważne że masz pod kontrolą
dzidzi kopie to jesteś spokojna, w przeciwieństwie do mnie [emoji14]
@Takaja123 oj badań zrobiłam całe mnóstwo, aż ciężko je tu wymienić. Niestety wszystkie robiłam na własną rękę nie mając lekarza który będzie coś w stanie na ich temat powiedzieć... Gin mam przekochaną kobietę, ale niestety o moich wynikach badań nie miała pojęcia. Koleżanka poleciła mi naprotechnologa i dopiero on spojrzał na te wyniki i wyciągnął jakieś wnioski. Tak na prawdę nic konkretnego w tych wynikach nie wyszło co mogłoby być jednoznaczna przyczyną. Najważniejsze że kariotypy czyli badanie genetyczne moje i męża jest okej. Wyszły dodatnie przeciwciała ANA, ureaplazma która wyleczylismy, mutacja MTHFR czyli nie przyswajanie kwasu foliowego, mutacja PAI1 czyli zwiększona krzepliwosc krwi. Oprócz tego zrobiłam cały pakiet na tarczyce, zespół antyfosfolipidowy, przeciwciała różne, kariotyp, i wiele innych podstawowych badań.
W tej ciąży mam steryd, heparyne (ale póki co wg mnie za mała dawkę) acard, WitB6, WitB12, prenatal uno, kwas DHA, WitD3, luteine podjęzykową 50 2x3, jod, chyba tyle. Generalnie mąż się śmieje że jak emeryt rano jem [emoji14]
Tu na forum znajdziesz dużo takiej wiedzy jakie badania warto zrobić jeśli się na to zdecydujesz
Sorki za tak przydługi post