reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja w poprzedniej ciąży też miałam szew zakładany w okolicy 20 tygodnia. Jestem ciekawa czy teraz założą mi profilaktycznie wcześniej czy będą obserwować i podejmą decyzję jak zacznie się skracać...:confused: nie znam Twojej historii...możesz mi napisać, czy u Ciebie już szyjka się skraca czy będą zakładać zanim coś zacznie się dziać?

Ja również myślę, że to jelita. Ja mam okropne rewolucje w tych rejonach, czuję takie "kłucie" i ogólnie dyskomfort :oo2: dopiero jak uwolnię nadmiar gazów czuję ulgę :zawstydzona/y::-p:laugh2: mąż zastanawia się nad wyprowadzką z sypialni :rofl2::laugh2:

Mi również powtarzano często, że najgorsza jest gorączka. Także bez stresu :tak: trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę &&&&

Mnie też ostatnio swędzi nad ustami. Boję się, żeby mi nic nie wyskoczyło, bo w I trymestrze chyba nic na nią nie można...:confused:
@nafoczka widzę, że masz bliźniaki... jak jest i jak było? Jestem ciekawa, bo jeśli nic się nie zmieni, to też będę mamą bliźniaków w przyszłym roku i jesteśmy trochę przestraszeni, szczególnie mój mąż :-p:rolleyes2: ja powtarzam mu, że nie my pierwsi i nie ostatni...:laugh2: staracie się teraz?

Od którego tygodnia słyszysz bicie serduszka? Zawsze je znajdujesz bez problemu?
Detektor kupilam jakos ok 12 tygodnia i od wtedy juz serduszko bylo slychac. Na początku kilka minut mi zajmowalo odnalezienie ale z dnia na dzien coraz krocej.Byly dni ze ja nie umialam znalezc a mąż tylko przylozyl i bylo [emoji106]

reklama
@OneMoreTime w zeszłym roku straciłam córeczkę w 20tc z powodu niewydolności cieśniowo-szyjkowej. Znalazłam lekarza który powiedział mi ze ma nadzieję że to był jednorazowy wybryk spowodowany jednak czymś innym ale on nie będzie tego sprawdzał na zasadzie ze poczekamy aż coś zacznie się dziać (u mnie to się stało w błyskawicznym tempie) tylko profilaktycznie założymy szew no i mam wstępnie ustalony termin wg OM będzie to 15+3 tc a wedlug USG 16+3 tc.

Ja w poprzedniej ciąży też miałam szew zakładany w okolicy 20 tygodnia. Jestem ciekawa czy teraz założą mi profilaktycznie wcześniej czy będą obserwować i podejmą decyzję jak zacznie się skracać...:confused: nie znam Twojej historii...możesz mi napisać, czy u Ciebie już szyjka się skraca czy będą zakładać zanim coś zacznie się dziać?

Ja również myślę, że to jelita. Ja mam okropne rewolucje w tych rejonach, czuję takie "kłucie" i ogólnie dyskomfort :oo2: dopiero jak uwolnię nadmiar gazów czuję ulgę :zawstydzona/y::-p:laugh2: mąż zastanawia się nad wyprowadzką z sypialni :rofl2::laugh2:

Mi również powtarzano często, że najgorsza jest gorączka. Także bez stresu :tak: trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę &&&&

Mnie też ostatnio swędzi nad ustami. Boję się, żeby mi nic nie wyskoczyło, bo w I trymestrze chyba nic na nią nie można...:confused:
@nafoczka widzę, że masz bliźniaki... jak jest i jak było? Jestem ciekawa, bo jeśli nic się nie zmieni, to też będę mamą bliźniaków w przyszłym roku i jesteśmy trochę przestraszeni, szczególnie mój mąż :-p:rolleyes2: ja powtarzam mu, że nie my pierwsi i nie ostatni...:laugh2: staracie się teraz?

Od którego tygodnia słyszysz bicie serduszka? Zawsze je znajdujesz bez problemu?
Tak tak tylko jeden ma 7 lat a drugi dwa ale podobni jak bliźniaki :D starałam się ale teraz czekam na neurologa i rezonans wiec zawieszam chwilowo produkcję :)

Na początku też żyłam od wizyty do wizyty tylko dni odliczałam. Potem jak kupiłam detektor tętna i mogłam słuchać serduszko to już o wiele lepiej juz mniejszy stres i juz tak nie odliczam do kolejnej wizyty.Ale detektora używam codziennie.
Monia jakiej firmy i jaki model masz? Jestem właśnie na zakupie i sie waham czy doplacic do sonoline

@kasiula222 daj znac po wizycie :)

@kasiula222 i jak tam wizyta?? Daj znać proszę :)
Kochana słyszałam serduszko ;) Jest dzidziuś żyje ... O tydzień młodszy tak jak by 6 tydz . Źle było zmierzyć ale spodziewałam się tego bo miałam bardzo puzno owulację . Dostałam leki a nadciśnienie :( i muszę zrobić obciążenie glukoza bo zwykła nadczo mam w górnej normie ... Ehh.

Kochana słyszałam serduszko ;) Jest dzidziuś żyje ... O tydzień młodszy tak jak by 6 tydz . Źle było zmierzyć ale spodziewałam się tego bo miałam bardzo puzno owulację . Dostałam leki a nadciśnienie :( i muszę zrobić obciążenie glukoza bo zwykła nadczo mam w górnej normie ... Ehh.
Gratulacje [emoji7] [emoji7]

reklama
@kasiula222 super wieści!! Gratuluję!! Nie przejmuj się że dzidziuś tydzień młodszy. Ważne że serduszko bije :) na nadciśnienie dostaniesz leki, cukier też jest do ogarnięcia.. Także teraz tylko spokój :)

Eh... To teraz jutro ja...

Do góry