reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

kupiłam dzisiaj stetoskop ale jak na razie to od czasu do czasu jakiś bulgot słyszę. Może wiecie jak się tym skutecznie posługiwać?
Joasia;
współczuję z całego serca :-( ja też codziennie się modlę, aby wszystko było ok

reklama
Joasia.k2 Że też musiałaś przez to przejść. Dzielna dziewczyna z Ciebie. Trzymam kciuki za Twoją fasolkę. Niech rośnie zdrowo.

anna_ajra dzisiaj nie jest lepiej zwłaszcza że od piątku wróciło do mnie przeziębienie. Ja mam tego już serdecznie dość. nie wiem sama co jeszcze mogłabym łyknąć aby sobie pomóc a młodemu nie zaszkodzić. Moze dlatego mam takiego stresa. gardło mnie już nie boli ale mam katar i generalnie czuję się grypowo.
zajadam się czosnkiem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: cytrynką:-D (to już smaczniejsze), piję wapno i chybs powtórzę kurację oscillococinum bo ostatnio pomogło.

daga.p gdzieś Ty???
JoannA25 pozdrowionka

stetoskop??
do słuchania serduszka???
Mój gin miał takie coś z głośniczkiem i trochę szukał w dole brzucha zanim zamiast szumów usłyszeliśmy bicie serduszka
jejku testuj testuj.
może jest tu jakaś doświadczona kobitka:-D która wie co i jak

ptaszynka;
u mnie narzeczony chorował i chorował a ja byłam w panice aby się nie zarazić. Codziennie piję herbatę malinową z malinami (tymi mrożonymi), poza tym ostatnio zakupiłam sobie sok z czarnego bzu. Co więcej, codziennie kilka razy aplikuję sobie do nocha wodę morską (ostatnio kupiłam Nivea) jak będziesz miała nawilżony nos - to infekcje nie będą się Ciebie czepiały.
Z tym czochem to nie przesadzaj - ja już na niego nie mogę patrzeć

ptaszynka;
poza tym na gardło też jest woda morska do gardła AQUa MARIS. Ja również robię sobie szałwię - na pół szklanki wody 2 torebki - paskudne to ale pomaga. Co więcej, 3 X dziennie łykam wit.C tak jak mi lekarz zalecił. Możesz również pić wapno dla dzieci sanosvit

o dzięki Ci za rady.:-):-):-):-):-):-)
Gdzie mam kupić wodę morską ??? W aptece. Jest jakaś specjalna do nosa i do gardła :szok: ??
Sok z czarnego bzu rozumiem również w aptece:confused:

mój małżonek robi mi codziennie sok ze swieżo wycieśniętej pomarańczy i cytryny, poza tym na gardło miałam jeszcze propolki, no i płukałam woda z solą.
maliny można w ciazy??? coś słyszałam ze nie

ps. czosnek nawet nawet, zwłaszcza jak jest na kanapce pod szynką:sorry2:

Hej,to ja wpadłam tak na sekundeczkę się pomądrzyć.Z malin,ani soku z bzu nie można (może wywołać skurcze macicy...) !!! Z malin to niby napar z liści na wywołanie porodu,ale ja bym w ogóle nie ryzykowała.Zawierają naturalną aspirynę.
I wapno tylko po konsultacji z lekarzem.
Dziewczyny jak Wam coś dolega,to nie leczcie się same,tylko do lekarza marsz !!! Bo można sobie,dzidzi bardziej zaszkodzić.A z ziołami to właśnie w ciąży bardzo trzeba uważać.
To pisze,ta,co wszelkie komplikacje ciążowe zaliczyła:baffled: i dlatego,że życzę wam powodzenia!!!
Witam nową koleżankę,smutno,ze tutaj:no:
Aniu,miło,że o mnie pamiętasz.Aktualnie umieram na grypę żołądkową:wściekła/y:także popiszę następnym razem.Tylko się wymądrzyć musiałam;-) ale to wszystko w dobrych intecjach:sorry2:
Pa.

Gabi 3 razy byłam u lekarza (za każdym razem inny) żadnych leków nie miał odwagi mi dać.dostałam taki czosnek w tabletkach ale jak wzięłam jedną to myślałam że zwymituję tak mi się nią odbijało, więc biorę czosnek w naturalnej postaci. zapisał wapno i propolki do ssania.
Wszystko sprawdzałam bo jeden zapisał również płyn Lugola do płukania i na etykiecie przeczytałam że kobietom w ciąży nie można.
Jesli chodzi o homeopatyki to mozna wszystkie brać bez obaw.
Jesli chodzi o witaminę to nie chcę przesadzać. Mam feminatal i tam już są jakieś witaminy, każde wapno jest z witaminą C, pozatym piję wodę z cytrną no i świeże soki (te z kartonu mi nie podchodzą nijak). Normalnie z siebie wychodzę żeby się wyleczyć.:baffled:

reklama
Kurcze dziewczyny co do tych malin to nie miałabym pewności , że są takie złe, moja ciocia jest lekarzem i powiedziała mi że takie domowe sposoby są najlepsze : cytrynka, czosnek , maliny , do płukania gardełka woda z solą lub sodą, z aptecznych specyfików tak jak pisałyście sól morska do noska, wszelka homeopatia , amol ( choć i tu są sprzeczności , ale ja używam , ale jak ktoś ma skłonności do alergii to nie polecam). Przy bólach apap, acha jeszcze tantum verde podobno jest super, a na biegunkę i zatrucie smecta daje sie ja niemowlakom , więc na 100% nie zaszkodzi.A na moje znienawidzone wzdęcia espumisan , choć lepiej herbatka z koperku wloskiego ( ale nie wolno jej nadużywać !!!) I nowość z apteki zupełnie bezpieczne tabletki na gardło ISLA MINT ( z porostu irlandzkiego).
Wiadomości z pierwszej ręki ... ale tak naprawdę tyle zdań na ten temat co lekarzy !!!

Do góry