reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzięki Maggie !!!
Co się nastresowałam to moje ! a na wizyty chodzę sama bo mąż głównie za granicą we Francji i w Londynie niby jedzie na 2 , 3 dni , ale zawsze to trafia na moja wizytę. Bo wizyty mam w poniedziałki lub środy a on tak samo ma wyjazdy i kapa jak nie wiem !!!! :baffled:

reklama
Dlaczegotak- gratuluję Wielkoludka/Wielkoludki!!! Ja mam w swoim tel. kom. na wygaszaczu pierwsze zdjęcie USG mojej córki. Miała wówczas 0,5 cm. Pierwszy raz wtedy ujrzałam jej pulsujące serduszko, a dziś Marysia waży ok. 2 kg i już nieźle się wyciąga i przeciąga w brzusiu.

Pozdrowionka dla Wszystkich.

Dlaczegotak i o takie wiadomości właśnie chodzi. bardzo się cieszę:tak::tak::tak:pozdrowienia dla 1,5 centa. niech rośnie zdrowo.
JoannA25 :) dzięki za takie szczegółowe info :)*, właśnie popijam herbatkę z miodem i cytrynką i czytam co by tu jeszcze zapodać.
Jak pytałam lekarza o syrop to powiedział że mi nie poleca. :szok: każdy lekarz mówi co innego, normalnie zwariować można.
Napewno pójdę w tę sól, kiwi. No i homeopatyki. znalazłam w domku domowej roboty sok z czarnej porzeczki. Będziem pić:-):-):-)

Droga Ptaszynko !!!!
Dziękujemy serdecznie za pozdrowienia ja i moje 1.5 cm :-D
Tobie również życzę aby maleństwo dalej rosło jak na drożdżach i było zdrowiutkie i śliczne.

Kochane dziękuję Wam serdecznie , nikt tak jak Wy nie zrozumie mojego strachu, lęków , ani szczęścia . Trzeba coś przeżyć , żeby móc poczuć co czuje druga osoba. Super jest mieć kogoś takiego jak WY !!!
Jestem teraz chyba najszczęśliwszą kobietą na świecie :-D

Cześć dziewczyny!:-D
Wzięłam się za porządki, ale długo nie pociągnę.
Strasznie się męczę... uff...:dry:

JoannA25 - czasami wolałabym nie słyszeć kolejnych przesądów... Niepotrzebnie stresują.;-) Co do ruchów, to masz jeszcze czas! Ja, jak przykładałam stetoskop, to słyszałam czasem bulgot, czasem pukanie/kopanie synusia.:-D
Też posmakowały mi kiwi. Ostatnio kupiłam ich cały koszyczek, mniam!:happy2:
Maggie2412 - bardzo się cieszę, że dołączyłaś do nas!:yes: A co do twojego pieska, to też bym straciła panowanie nad sobą.:wściekła/y:
O ile można zapytać, to dlaczego mieszkacie aż 400 km od siebie?:confused: Jakiego uczysz przedmiotu?:confused:
Jeśli chodzi o stetoskop, to nie jestem ekspertem, po prostu miałam taki zwykły w domu. Serduszka nim nie usłyszysz, ale ruchy. Ja słuchałam Michasia od 12/14 tc.
Nie wiem, od którego tygodnia można wysłuchać dzidziusia. Każda kobieta i ciążą jest inna.:wink:
Dlaczegotak - Gratuluję wspaniałych wieści!:rofl::-D:rofl: Super! Jak długo musieliście czekać? Doskonale wiem, jakie emocje towarzyszą podczas każdej wizyty...:baffled: tak już zostanie.
post_ptaszyna - dużo zdrówka życzę i mniej stresu, bo to też ma swój wpływ!:wink:

Buziaki

anna_ajra czekaliśmy nie długo, koniec sierpnia spędziłam w szpitalu z powodu plamień , niestety nie udało sie ustalic daty poronienia , ponieważ było tak wczesne , że nic nie dało się zarejestrować na usg. Nie miałam zabiegu, nie był potrzebny , przez 2 miechy brałam anty "cilest" na wyrównanie błony macicy. A za 2 cyklem dowiedziałam sie że bedę mamą !!! Za pierwszym razem zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu starań , a teraz za 2 cyklem.

reklama
:-)dzisiaj zdecydowanie jest lepiej. Lepiej się czuję co odrazu poprawia mi samopoczucie. Zobaczymy jak będzie jutro u gina:baffled: czuję się standardowo przed wizytą. Wyszukuję różne rzeczy do zrobienia (oczywiście lightowe) żeby głowę czymś zająć. Od 2 tygodni czekają na mnie zdjęcia ślubno-weselne do wklejenia do albumu (po 1,5 roku wkońcu je wydrukowaliśmy:happy2:) Zrobiłam już album dla teściów (cały dzień klejenia), teraz chcę dla rodziców, no a na końcu zrobię dla nas (hmm kiedyś). nie ma to tamto, idę kleić
anna_ajra droga mamusiu nie szalej t tym sprzątaniem bo z ciebie już napewno niezła piłeczka jest:tak:. statecznie musisz statecznie. Jak tam Twój termin??? młody nie szykuje się już na świat??
Ja łazienkowe sprzątania oddałam mężowi jupi jupi jaj!!!!!!!!!!!!!!!! i sprząta :-D

Do góry