reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja nie pomogę bo nigdy nic e brałam luteiny . Może teraz lekarz zaleci...Okres się kończy więc może i ja zacznę działać niedllugo ;) Dziś byli znajomi z małym dzidzusiem 3 mies. Ale sobie ponosilam to maleństwo oby mi się udzieliło pozytywnie ;)
Dzialajcie dzialajcie :) ani sie obejrzymy i zaraz razem wyladujemy na kwietniowkach czy tam majowkach :D

Ja nie pomogę bo nigdy nic e brałam luteiny . Może teraz lekarz zaleci...Okres się kończy więc może i ja zacznę działać niedllugo ;) Dziś byli znajomi z małym dzidzusiem 3 mies. Ale sobie ponosilam to maleństwo oby mi się udzieliło pozytywnie ;)
A my wczoraj byliśmy u znajomych, którzy mają 4-miesięczną córeczkę. Taka grzeczna i kochana. Też ją cały czas nosiłam, gadałam do niej jak głupia... Ehhh i też się tak rozmarzyłam.
No, ale my już działamy! Chciałabym żeby się udało, ale z drugiej stronie na luzie do tego podchodzę mimo wszystko.

Dzięki A jak ty się trzymasz kochana?
Różnie. Troche lepiej śpię, bo już nie budzę się kilka razy tylko ewentualnie raz. Najgorzej jest nad ranem kiedy uświadamiamy sobie , że Franka nie ma.... W ciągu dnia jak coś robię to też jest znosnie ale jak tylko siadam na chwilkę to od razu pojawiają mi się obrazy jak siedziałam trzymałam się za brzuch, jak planowaliśmy wszystko, jak kupowałam ubranka itp itd i dostaje ataku płaczu.
Żeby jakos się pozbierać postanowiłam się wziąć za siebie, zacznę ćwiczyć, jestem otyla wiec mi się przyda.. dodatkowo zajęłam się szukaniem odpowiedniego lekarza staram się jakoś ułożyć plan działania itp...
Ale mimo wszystko zdecydowaliśmy spotkać się z psychologiem w tym tygodniu.

A my wczoraj byliśmy u znajomych, którzy mają 4-miesięczną córeczkę. Taka grzeczna i kochana. Też ją cały czas nosiłam, gadałam do niej jak głupia... Ehhh i też się tak rozmarzyłam.
No, ale my już działamy! Chciałabym żeby się udało, ale z drugiej stronie na luzie do tego podchodzę mimo wszystko.
No ja też tak do niej gadałam jak głupia amam swoją małą jeszcze ale ona od tego maleństwa jednak dwa razy większa i cięższa . A mój syn i koleżanki to by się z chęcią siostrami zamienili ;))
No lepiej się nie nakręcać i na luzie podejść ..Miłe zaskoczenie też fajne by było ;)) Ja już dziś okresu nie mam więc na piątek się umowie do gina .

Różnie. Troche lepiej śpię, bo już nie budzę się kilka razy tylko ewentualnie raz. Najgorzej jest nad ranem kiedy uświadamiamy sobie , że Franka nie ma.... W ciągu dnia jak coś robię to też jest znosnie ale jak tylko siadam na chwilkę to od razu pojawiają mi się obrazy jak siedziałam trzymałam się za brzuch, jak planowaliśmy wszystko, jak kupowałam ubranka itp itd i dostaje ataku płaczu.
Żeby jakos się pozbierać postanowiłam się wziąć za siebie, zacznę ćwiczyć, jestem otyla wiec mi się przyda.. dodatkowo zajęłam się szukaniem odpowiedniego lekarza staram się jakoś ułożyć plan działania itp...
Dobrze że zdecydowaliście się na psychologa , mam nadzieję że pomoże . Po takich przejściach ciężko się otrząsnąć i żyć . Ale i tak jesteś bardzo silna . Trzymam mocno kciuki by znalazł się lekarz który pomoże i dobrze poprowadzi ciążę .

Oczekujaca mowi sie, ze czas leczy rany. I pewnie wiekszosci z nas jeszcze planowanie kolejnych staran daje ukojenie. Ale teraz jest tylko smutek i żal, nic tego nie zmieni. Bedziemy Cie tu wspierać i czekac razem z Toba na kolejne staranka.

@Oczekujaca123 przeczytałam twoją historię i bardzo szczerze ci współczuję, napisałabym że wiem jak Ci ciężko ale pewnie guzik wiem, ja straciłam ciążę na bardzo wczesnym etapie. Jak dziewczyny tutaj uważam że psycholog bardzo Ci się przyda, musisz jakoś przetrwać ten okropny czas, przeżyć żałobę. Przytulam cie bardzo mocno, jesteś mega silną kobietą i dasz rade stawić czoła temu wszystkiemu

@Tutti_frutti_by-Iga coś się chyba kroi fajnego. :) Powtórzysz w poniedziałek?

Wróciliśmy od moich rodziców z weekendu. Padam po prostu. Pewnie ostatni raz mnie w dwupaku widzieli, bo wyjeżdżają w końcu na zasłużony urlop, a ja coraz gorzej znoszę podróże. Nogi mi w tej pozycji siedzącej samochodowej puchną, bolą. Brzuszek też już swoje robi i uciska tu i ówdzie. No jeszcze dwa miesiące niecałe. Zaczynam się lekko bać.

reklama
@ivvonka a czego konkretnie bac? Tak wszystkiego? Jak to bedzie? Bedziesz miala swoj cudek do dbania i zrobisz wszystko co w Twojej mocy zeby bylo jak najcudniej:* @porcelana ja nigdy na wlasna reke nie bralam progesteronu, no w sumie tylko ostatni raz jak bylo 4 dni po@ i zaczely piersi bolec to czulam ze sie dzieje, to byl wieczor a rano beta 1226. Raz bralam luteine po owu po monitoringu i troche mi rozregulowala cykl i potem odpuscilam. Pomyslalam ze bede od testu brac.

Do góry