reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mówił że 5 tydzień
Kochana u mnie w 5tc byl tylko pecherzyk wiec nie masz sie co stresować. Zobaczysz ze minie tydzien i bedzie dzidziorek juz duży- w sam raz do obserwowania :) Mnie jeden lekarz na początku- dziewczyny moze pamiętają- prawie do zawalu doprowadzil bo nie dawal szans tej ciazy przez torbiel. 3 innych lekarzy powiedzialo ze to normalna rzecz ... Ja bym poszla do innego lekarza za jakies 2 tyg i spokojnie czekala. Sciskam cie mocno.

reklama
Kochana u mnie w 5tc byl tylko pecherzyk wiec nie masz sie co stresować. Zobaczysz ze minie tydzien i bedzie dzidziorek juz duży- w sam raz do obserwowania :) Mnie jeden lekarz na początku- dziewczyny moze pamiętają- prawie do zawalu doprowadzil bo nie dawal szans tej ciazy przez torbiel. 3 innych lekarzy powiedzialo ze to normalna rzecz ... Ja bym poszla do innego lekarza za jakies 2 tyg i spokojnie czekala. Sciskam cie mocno.
Spokojne czekanie[emoji16][emoji16][emoji16] coś czuję,że muszę wziąć potężna lekcje cierpliwości. [emoji3][emoji3]

Jak tam Kochana samopoczucie dziś?

Spokojne czekanie[emoji16][emoji16][emoji16] coś czuję,że muszę wziąć potężna lekcje cierpliwości. [emoji3][emoji3]

Jak tam Kochana samopoczucie dziś?
Moje ? Jesli moje - to ok :) Do wymiotow sie juz przyzwyczaiłam ;) Jakies ostatnio mam humory . Ale najwazniejsze że z dzidziorkiem wszystko ok :) Dziękuję że pytasz :)

@Cleopatra_83 ja oprócz nudności i porannych wymiotów też czuję się senna i często sobie podsypiam a poza tym jak leżę to tak mnie nie męczy.I jeszcze odrzuciło mnie od niektórych rzeczy.Przed ciążą myślałam jak wytrzymam bez kawy nawet w Inkę się zaopatrzyłam a teraz na samą myśl już mi niedobrze.Za to pasują mi pomidory zwłaszcza malinowe.
Dziewczyny mam jeszcze pytanie o zestaw badań jaki miałyście na początku ciąży.Ja mam grupę krwi do powtórzenia a poza tym morfologia,analiza moczu,glukoza,TSH,antygen HBs,WR, p?ciała HIV,HCV,różyczki i toxoplazmozy.Tyle mam na kartce i jak patrzylam na stronę LUXMED-u to rozumiem,że mam zrobić Toxoplazma IgA i IgG,bo jeszcze są IgM i podobnie z różyczką.Proszę o pomoc.

@raz_dwa_trzy ja tez bylam spokoj a i sie dziwilam:) to dobry znak mysle:) @Irenaa jesli w pytaniu chodzi o to czy to standardowy pakiet to tak, ja robilam dokladnie te badania co Ty:) a toxo i rozyczke chyba standardowo zrobia te co trzeba:) ale zawsze mozesz dopytac bo toxo na pewno obie ale rozyczki chyba tez... @Dominika000 5 tydz? Maly zarodek? Dżizas przeciez w ogole ze jest zarodek to szybko..na spokojnie bedzie dobrze:*

Ostatnia edycja:
@Cleopatra_83 ja oprócz nudności i porannych wymiotów też czuję się senna i często sobie podsypiam a poza tym jak leżę to tak mnie nie męczy.I jeszcze odrzuciło mnie od niektórych rzeczy.Przed ciążą myślałam jak wytrzymam bez kawy nawet w Inkę się zaopatrzyłam a teraz na samą myśl już mi niedobrze.Za to pasują mi pomidory zwłaszcza malinowe.
Dziewczyny mam jeszcze pytanie o zestaw badań jaki miałyście na początku ciąży.Ja mam grupę krwi do powtórzenia a poza tym morfologia,analiza moczu,glukoza,TSH,antygen HBs,WR, p?ciała HIV,HCV,różyczki i toxoplazmozy.Tyle mam na kartce i jak patrzylam na stronę LUXMED-u to rozumiem,że mam zrobić Toxoplazma IgA i IgG,bo jeszcze są IgM i podobnie z różyczką.Proszę o pomoc.
Ja mialam toxo i ròżyczkę igg i i gm. Ponoć to wystarcza.

@Irenaa u mnie też te badania: toxo, różyczka, cytomegalia jeszcze, były IgG (pokazujące czy przebyłam zakażenie) i IgM wykrywające zakażenie świeże. IgA chyba też, ale nie jestem pewna, dopytaj.

Teraz znalazłam na stronie laboratorium taki pakiet dla kobiet w ciąży I trymestr i tam jest różyczka toxoplazmoza,cytomegalia wszystko IgG i IdM i pewnie tak zrobię

reklama
Do góry