reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mówił że 5 tydzień
Kochana u mnie w 5tc byl tylko pecherzyk wiec nie masz sie co stresować. Zobaczysz ze minie tydzien i bedzie dzidziorek juz duży- w sam raz do obserwowania :) Mnie jeden lekarz na początku- dziewczyny moze pamiętają- prawie do zawalu doprowadzil bo nie dawal szans tej ciazy przez torbiel. 3 innych lekarzy powiedzialo ze to normalna rzecz ... Ja bym poszla do innego lekarza za jakies 2 tyg i spokojnie czekala. Sciskam cie mocno.

reklama
Kochana u mnie w 5tc byl tylko pecherzyk wiec nie masz sie co stresować. Zobaczysz ze minie tydzien i bedzie dzidziorek juz duży- w sam raz do obserwowania :) Mnie jeden lekarz na początku- dziewczyny moze pamiętają- prawie do zawalu doprowadzil bo nie dawal szans tej ciazy przez torbiel. 3 innych lekarzy powiedzialo ze to normalna rzecz ... Ja bym poszla do innego lekarza za jakies 2 tyg i spokojnie czekala. Sciskam cie mocno.
Spokojne czekanie[emoji16][emoji16][emoji16] coś czuję,że muszę wziąć potężna lekcje cierpliwości. [emoji3][emoji3]

Jak tam Kochana samopoczucie dziś?

Spokojne czekanie[emoji16][emoji16][emoji16] coś czuję,że muszę wziąć potężna lekcje cierpliwości. [emoji3][emoji3]

Jak tam Kochana samopoczucie dziś?
Moje ? Jesli moje - to ok :) Do wymiotow sie juz przyzwyczaiłam ;) Jakies ostatnio mam humory . Ale najwazniejsze że z dzidziorkiem wszystko ok :) Dziękuję że pytasz :)

@Cleopatra_83 ja oprócz nudności i porannych wymiotów też czuję się senna i często sobie podsypiam a poza tym jak leżę to tak mnie nie męczy.I jeszcze odrzuciło mnie od niektórych rzeczy.Przed ciążą myślałam jak wytrzymam bez kawy nawet w Inkę się zaopatrzyłam a teraz na samą myśl już mi niedobrze.Za to pasują mi pomidory zwłaszcza malinowe.
Dziewczyny mam jeszcze pytanie o zestaw badań jaki miałyście na początku ciąży.Ja mam grupę krwi do powtórzenia a poza tym morfologia,analiza moczu,glukoza,TSH,antygen HBs,WR, p?ciała HIV,HCV,różyczki i toxoplazmozy.Tyle mam na kartce i jak patrzylam na stronę LUXMED-u to rozumiem,że mam zrobić Toxoplazma IgA i IgG,bo jeszcze są IgM i podobnie z różyczką.Proszę o pomoc.

@raz_dwa_trzy ja tez bylam spokoj a i sie dziwilam:) to dobry znak mysle:) @Irenaa jesli w pytaniu chodzi o to czy to standardowy pakiet to tak, ja robilam dokladnie te badania co Ty:) a toxo i rozyczke chyba standardowo zrobia te co trzeba:) ale zawsze mozesz dopytac bo toxo na pewno obie ale rozyczki chyba tez... @Dominika000 5 tydz? Maly zarodek? Dżizas przeciez w ogole ze jest zarodek to szybko..na spokojnie bedzie dobrze:*

Ostatnia edycja:
@Cleopatra_83 ja oprócz nudności i porannych wymiotów też czuję się senna i często sobie podsypiam a poza tym jak leżę to tak mnie nie męczy.I jeszcze odrzuciło mnie od niektórych rzeczy.Przed ciążą myślałam jak wytrzymam bez kawy nawet w Inkę się zaopatrzyłam a teraz na samą myśl już mi niedobrze.Za to pasują mi pomidory zwłaszcza malinowe.
Dziewczyny mam jeszcze pytanie o zestaw badań jaki miałyście na początku ciąży.Ja mam grupę krwi do powtórzenia a poza tym morfologia,analiza moczu,glukoza,TSH,antygen HBs,WR, p?ciała HIV,HCV,różyczki i toxoplazmozy.Tyle mam na kartce i jak patrzylam na stronę LUXMED-u to rozumiem,że mam zrobić Toxoplazma IgA i IgG,bo jeszcze są IgM i podobnie z różyczką.Proszę o pomoc.
Ja mialam toxo i ròżyczkę igg i i gm. Ponoć to wystarcza.

@Irenaa u mnie też te badania: toxo, różyczka, cytomegalia jeszcze, były IgG (pokazujące czy przebyłam zakażenie) i IgM wykrywające zakażenie świeże. IgA chyba też, ale nie jestem pewna, dopytaj.

Teraz znalazłam na stronie laboratorium taki pakiet dla kobiet w ciąży I trymestr i tam jest różyczka toxoplazmoza,cytomegalia wszystko IgG i IdM i pewnie tak zrobię

reklama
Do góry