reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Cleopatra_83 ja miałam u prof Respondek - Liberskiej. To bylo w Zakładzie Kardiologii Prenatalnej bo to w sumie jako echo serca płodu skierowanie miałam. Ale to nawet dokładniejsze niż prenatalne ale prenatalne normalne też tam robią.

@martakratka super wieści. Będzie wszystko dobrze. Ty trochę po @Totois30 jesteś no nie?

@Marika92 no i super będziecie mieć całe lato na spacery. A 2,5kg to jak.na ten wiek to dużo. Eh nie przyłożą sie do zrobienia badania tylko człowieka stresuja gady.jedne. Będzie dobrze. A wszystko w domu uszkowane czy M dopina zakupy dla Maksia?

@jagoda87 a znasz ta doktor? Taka ludzka czy nie bardzr. Z drugiej strony zawsze możesz powiedzieć że nie wiedziałaś jeszcze o ciąży bo to wcześnie. Chyba że chcesz aby Ci tych godzin nie wydluzyla??
Ja jestem aktualnie w rozpoczetym 14 tc. Jeśli dobrze pamietam to 2 tyg po @Totois30 :)

reklama
@muza_ton jak dzwonilam do Wawy chxieli aby byl skonczony 16 tc. Prawie bedzie, czyli bedzie lecial 17 tc ale prawie. Myslalam ze pozniej trzeba a jednak czytalam i mi reumatolog tez mowila ze od 16 tc juz trzeba monitorowac. Ale ponoc do 25 tc potem juz rzadziej:) dobre z ta Chylinska :D

Witam melduje ze u mnie wszystko ok nie udzielam się ostatnio za duzo ale podczytuje i za wszystkie trzymam kciuki za dzidziusie w brzuszkach i za staraczki rownież. U mnie polowa cyklu . W tym cyklu wspomagam sie ovarinem i od 17 dc duphaston znow będę łykac.

Trzymam za Ciebie kciuki [emoji4] będzie dobrze, spróbuj iść na żywioł, wiem, że łatwiej się mówi niż robi, ale czasami tak jest lepiej [emoji4] ja po drugiej @ nie robiłam żadnych testów, ani monitoringu, powiedziałam sobie będzie co ma być i zobaczyłam ll w połowie maja.

Dziękuje bardzo:** Do tematu ciąży podchodzę na "spokojnie" tylko nie wiem czy uda mi się zajść bez zastrzyku na pękanie pęcherzyka :( Dlatego tak męcze te testy czy chociaż owulacja normalnie jest...ale oprócz irytacji nic mi nie dają ;p Trzymam kciuki także za Ciebie i Twoją fasoleczkę:*

Hej dziewczyny ja dziś byłam u nowego gina bo znów mam infekcje ...:( Jestem 3 tyg po poronieniu na USG widać że będę miała okres niebawem. Tak mnie lekarz pozytywnie nastawił że jestem naprawdę zadowolona . Muszę przyjmować od pozytywnego testu przeciwzakrzepowe zastrzyki i acard pewnie też . Powiedział że jeśli wyjdą dobrze te badania hispatalogiczne to nie muszę czekać aż trzech miesiecy .

@jagoda87 lekarz ma obowiązek dochować tajemnicy lekarskiej. Ja bym powiedziała jednak szefowej jak się sprawy mają dla własnego dobra. Inaczej nie ma podstaw do tego żeby nie wydłużać godzin pracy. Lepiej mieć spokojną głowę i żeby wszystko było jasne. Możesz ją poprosić o dyskrecję.

@Cleopatra_83 skoro serduszko bije i fasolka rośnie to widać radzi sobie z obecnością nieproszonych gości. Ty jej pomożesz, stosując się do zaleceń i kontrolując stan rzeczy na wizytach. I staraj się myśleć tylko pozytywnie.:happy2:

@martakratka czyli wszystko git. Super. I jedziemy dalej.:happy2:

@kasiula222 no i to jest całkiem przyzwoita opinia lekarska.:happy2:

reklama
Już po wizycie :) Dzidziorek pięknie urósł- 2cm w ciagu 8 dni. Ma juz 7,5 cm. Znowu sie poplakalam jak zobaczylam jak fika i uslyszalam serduszko :) Lekarz kazal mi lykac acard. Niestety w aptece akurat nie bylo i wzielam polocard- ten sam skladnik wiec chyna bez problemu mogę go zamienic. Jak myślicie?
Ale super [emoji7] przed wizytą mega stres,ale każda taka wizyta daje nowej energii. Zasłużyłaś na maseczkę, kolację i masaż [emoji16]

Do góry