reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@jagoda87 @raz_dwa_trzy super dziewczynki. Wspaniałe wieści. Bardzo się cieszę że Wam się udało a teraz zaciskam mocno kciuki za powodzenie. Oczekuje samych radosnych informacji -)

@Marika92 jak tam się macie? Grzecznie Maksiu czeka? Jak ciśnienie?

@Totois30 jak dni bez dolegliwości? Mam nadzieję że już z radością spoglądasz w przyszłość. Kiedy masz pierwsze badanie w Warszawie.

@martakratka a jak synek, zadowolony z braciszka?

reklama
@muza_ton dzięki że pytasz :), ciśnienie stabilne, leki mam więc nie ma zagrożenia. Przepływy dobre, ilość wód w normie, ktg ok, chociaż czasami muszę Maksia budzić na ktg żeby się więcej ruszał ale pech chce ze zawsze rusza się przed dużo a na ktg jest leniuszkiem, chyba nie lubi już tego badania.. W każdym razie wczoraj miałam usg i Maksiu waży 2500g więc ma dobrą wagę na dany tydzień. Po prostu będzie z tych drobnych dzieci, ale mieści się w normie :) wtedy usg robił mi młody lekarz i na 100% zrobił je niedokładnie... Skoro wyszła mu waga 1900g a po 3 dniach ważył więcej... Moja gin też robiła mi usg tu w szpitalu i potwierdziła że Maks nie jest za mały, nie mamy do czynienia z hipotrofią :) jest drobny ale w normie na swój tydzień :) w ostatnim tygodniu czerwca rozwiązanie - z ciśnieniem nie czekają do 40tyg bo to zbyt groźne... Więc zostały mi 2 tyg i powitam synka, aż łzy w oczach mam jak to pisze <3 tak bardzo kocham tego bąbelka. Mam nadzieję że będzie zdrowiutki. Zobaczymy czy cesarka czy sn, jeszcze nie przesądzone. Wolałabym sn - jeśli będzie tak jak jest - ciśnienie stabilne, przepływy ok to będę mogła rodzic, po prostu mi wywołają, chyba że samo się zacznie :) ale oczywiście w razie zagrożenia nie będę protestować i dam się pociąć :) już nie mogę się doczekać syneczka, a głowę to już ma tak nisko że czuję jakbym cały czas miała coś między nogami [emoji14]

@jagoda87 i @raz_dwa_trzy
No kobietki, pięknie. Brawo i ogromne gratulacje. Będą zimą latały bociany, aj będą.:)

@Marika92 będzie zdrowiutki i on sam chyba już doczekać się wyjścia do mamy nie moze skoro staje na głowie. ;)
Dziękuję Kochana, ja się jeszcze powstrzymuje od euforii. Uspokoję się po 8tc. A jak u Ciebie ? Który to już tydzień?

@raz_dwa_trzy no jak każda z nas na początku, delikatnie i ostrożnie. I każda z nas ma też taki kamień milowy, po którym oddycha z ulgą. Ja życzę Tobie abyś do przełomowego momentu dla Ciebie spokojnie dotarła i spokojnie szła dalej.☺
U mnie już z górki, bo jutro 28 tydzień dokładnie. Malutka, mimo wad, trzyma się dzielnie i wszystkie pozostałe odczyty są prawidłowe. Wierci się każdego dnia, właśnie teraz też tam coś przestawia. Po wakacjach będzie już wyprzutulana.

@raz_dwa_trzy no jak każda z nas na początku, delikatnie i ostrożnie. I każda z nas ma też taki kamień milowy, po którym oddycha z ulgą. Ja życzę Tobie abyś do przełomowego momentu dla Ciebie spokojnie dotarła i spokojnie szła dalej.[emoji5]
U mnie już z górki, bo jutro 28 tydzień dokładnie. Malutka, mimo wad, trzyma się dzielnie i wszystkie pozostałe odczyty są prawidłowe. Wierci się każdego dnia, właśnie teraz też tam coś przestawia. Po wakacjach będzie już wyprzutulana.
Wad? Przepraszam, pominęłam gdzieś tę informację. Mam nadzieję,że to nic groźnego. Jak się wierci, to znaczy,że ma dużo energii i na pewno z taką silna mamusia pokona każdą przeszkodę :) bardzo Wam kibicuje!

@raz_dwa_trzy no tam troszkę królewna mi narozrabiała (jedna nerka nie pracuje, jest rozszczep wargi i podniebienia, powiększona komora mózgowa) i jeśli nic się nie zmieni to dwie operacje będą konieczne. Jestem jednak pod dobrą opieką w Instytucie Matki i Dziecka, więc jeśli nawet, to ponaprawiamy wszystko i będzie dobrze. Musi być. Nie ma innego scenariusza.

reklama
Dziewczyny!!! @jagoda87 @raz_dwa_trzy ale pieknie! Raz dwa trzy jaka mocna krecha! Masz opcje zrobienia bety? Super ale fajny wysyp II :):):):) 3mam kciuki za reszte staraczek:*
@muza_ton dziekuje super juz jest to prawda, az wrzuce wam zdjecie brzuszka!!! To sem ja i brzuszek:) widoczny juz caly czas:) dzis rano sluchalam serduszka od razu zlapalam pieknie bilo ok 163 uderzenia:) czuje ze bedzie wszystko dobrze;) mam wszystkie skierowania i to co mi potrzebne na Warszawe, pierwsze badania 22.06 i wtedy dowiem sie wiecej:) swiece brzuchem naokolo i ciesze sie niesamowicie:):):):)

Załączniki

• 20180612_171138-1.jpg
    20180612_171138-1.jpg
    547,1 KB · Wyświetleń: 102
Do góry