reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Totois30 takie widoki są cudne. A zawsze masz robione w 3d? Bo u mnie to zawsze czarno białe. A teraz to już w ogóle jak chodzę to już nie patrzę, bo skupiają się na konkretnych obszarach i nic tam nie widzę, nawet jak uruchamiam wyobraźnię na full. Plamki małe, plamki duże, plamki się ruszają. :) normalnie szał...

reklama
@Irenaa wszystkie dobre myśli w Twoją stronę. Będzie tym razem dobrze. :)

@martakratka wszystkie wady są widoczne na usg i przez to badanie są potwierdzone kilkukrotnie. W badaniach genetycznych nie wychodzą niestety takie wady, cokolwiek by internety pisały. Mogą wyjść różne nieprawidłowości w genach, które maja swoje nazwy np. Zespoł Edwardsa, Downa itd. Niektóre z tych zespołów charakteryzują się występowaniem wad rozwojowych, które są u malutkiej, ale jej geny (na poziomie możliwym do zbadania)wykazują, że genetycznie to jest ok. Przyczyna wad tkwi gdzieś indziej. Może dowiem się po urodzeniu.

@witch84 tak, z jedną nerką można żyć. I tylko taki scenariusz zakładam, że ta jedna przynajmniej będzie zdrowa. :)

@patuśka na 5 września. Jednak teraz to nie jest pewne, bo będzie cesarskie cięcie. Istnieje też możliwość (jeśli będzie konieczne) wcześniejsze rozwiązanie ciąży w celu rozpoczęcia jak najszybszego leczenia jeśli wodogłowie będzie się powiększało. Na razie od 20 tygodnia (czas stwierdzenia) nie powiększa się, wiec może ten wrzesień zostanie.:)
Kochana ja tam wiem ze bedzie ok. Mam koleżankę z jedną nerką. Zyje normalnie, ma dwojke zdrowych dzieci. Wiec nie martw sie na zapas. Zresztą Ty silna kobieta jestes i dasz radę ze wszystkim a przy okazji i nas obdzielisz :)

Ja juz po prenatalnych. Wszystko ok :) Przeziernosc 1,8 . Moj W byl ze mną i zapytał o płeć. Niewiadomo jeszcze ale prawdopodobnie chlopiec ;) ja tam wiem, ze chlopiec ;) no ale On dumny bo ma misję jak to chłop zeby ród przedłużyć ;) Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tymi statystykami, bo mi wyszło, że : trisonomia 21 - 1:806, trisonomia 18 - 1: 1684, a trisonomia 13 - <1:20000. To wyniki jeszcze bez krwi wiec mogą się zmienic.

@ivvonka generalnie widze wszystko czarno biale jak robi usg ale nagle cos kliknie i widac w 3d i robi mi fotke:)
@martakratka te statystyki to tez duzo wiek zawyza, mi pappa bardzo obnizylo ryzyko ale skoro nie jest 1:300 to jest dobrze:) statystycznie;) na pewno wszystko gra a nie ma stresu dodatkowego, pieknie:)

@ivvonka generalnie widze wszystko czarno biale jak robi usg ale nagle cos kliknie i widac w 3d i robi mi fotke:)
@martakratka te statystyki to tez duzo wiek zawyza, mi pappa bardzo obnizylo ryzyko ale skoro nie jest 1:300 to jest dobrze:) statystycznie;) na pewno wszystko gra a nie ma stresu dodatkowego, pieknie:)
A tak z czystej ciekawosci, jak Tobie wyszly? Teraz to się tylko modlę zeby nie wzroslo po badaniach krwi...

@martakratka Ogarnij się babo! Nie zadręczaj się tak! Zaraz wchodzisz w drugi trymestr, więc z racji tego powinno być nieco łatwiej, bo hormony się nieco uspokoją. Ciesz się - wszystko jest dobrze. Jeszcze osiwiejesz zanim urodzisz - a to przecież jeszcze wychować trzeba. Według mnie pappa to niepotrzebny stres, bo zawsze jakieś prawdopodobieństwo pokaże. A już sam wiek dużo może namieszać mimo że wszystko jest dobrze.

@martakratka ptosie:) no ja sie nie stresuje jak nie ma podstaw jednak, nade mna caly czas wisi ryzyko niestety, musze obserwowac serduszko, jeszcze nie wiadomo jak bardzo ale generalnie na pewno. Dostalam tez zalecenie brania acardu przez lekarza ktory robil mi badanie. Ja po prenatalnych latalam nad ziemia:) normalnie wracalam i spiewalam. Ale dzien pozniej znow zaczęłam sie stresować i byle do czwartku:) jutro lub pojutrze bede miala detektor to tez bedzie lepiej. I juz od czwartku zamierzam sie cieszyc pełnym brzuchem i dzielic sie ze swiatem wiadomoscia:) dzis juz mama ucznia zapytala czy jestem w ciazy, mowi ze 2 tyg temu juz myslala, a 2 tyg sie nie widzialysmy mowi ze sie zmienilam na twarzy i w ogole:)

Załączniki

• 20180605_223656-1-1-1.jpg
    20180605_223656-1-1-1.jpg
    153,5 KB · Wyświetleń: 65
Kiedy idziesz ponownie sprawdzac bete? Nie znam sie ale okres to dobry znak...
Szczerze mówiąc to już sama nie wiem co robić...chciałam iść do ginekologa koło 16dc żeby zobaczył co się dzieje tam....ale urlopy i może mnie przyjąć jutro, ale to 10dc, więc nie wiem czy ma to sens przy moich cyklach 31dni...grrr.. nie wiem czy nie zainwestować w testy owulacyjne i sprawdzać po prostu.
@martakratka Uszy do góry! Piękny bąbelek rośnie..niedługo będziesz podziwiała jak fikołki robi w brzusio:) Nie zamartwiaj się tak :*

reklama
@Syl92 ja kupilam na allegro 50 testow za jakies 12 zl wiec inwestycja nie taka duza, 2 razy monitorowalam u gina razem z nimi i rozgryzlam ich system i sie sprawdzaly jesli chodzi o wystapienie owulki:)

Do góry