reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Paulinax To tylko sen. BĘDZIE DOBRZE
@patuśka miałam zabieg 23.02, pierwszą @ dostałam po 26 dniach od zabiegu. Beta spadła mi do 0 w ciągu 2,5 tygodnia. U mnie po zabiegu też zauważyłam laktacje.
@Totois30 dziś odebrałam kolejną betę, którą zrobiłam wczoraj czyli po 48h i wyszła 1653 :biggrin2: ufff ułożyło mi, bo zaczęłam świrować. Czuje się bardzo dobrze, żadnych mdłości, piersi nie bolą, od czasu do czasu coś mnie pociągnie w brzuchu. Właśnie jadę na wizytę, bo chyba lekarz wyczuł moją panikę w głosie i kazał mi dziś przyjechać, a miałam wizytę umówioną na 4 czerwca ;)
Dziękuję Ci za odpowiedź, uspokoiłaś mnie, może nie jestem wybrykiem natury. I gratuluję pięknej bety :) daj znać po wizycie

@patuśka zgadza się, rodznik 92:) O pierwsze maleństwo staraliśmy się tak po prostu bez zabezpieczenia jakieś 8 miesięcy, potem badania hormonalne bo coś było nie tak..no i oczywiście zaburzenia prolaktyny i progesteronu.. 3 miesiące stymulacji clostilbegyt +2 ampułki ovitrelle + duphaston no i teoretycznie lekarz powiedział, że nie udało się bo pęcherzyk pękł,ale nic nie widać.. oczywiście smutek, żal po czym dalej @ brak.. dwa dni po planowanej @ zrobiłam test negatywny a potem betaHCG i zaczęło zbliżać się ku 5..no i ku zaskoczeniu lekarza i mojego byłam w ciąży.. wszystko prawidłowo z dzieckiem,serduszko pięknie biło oprócz tego, że powysiłkowo zrobił mi się spory krwiak.. 2 krwotoki i moje przerażenie, że już po wszystkim. Maleństwo było silne a mi kazali leżeć 1,5 miesiąca..po czym kontrola w 10tc bo chciał lekarz co 2 tygodnie kontolować krwiak no i serduszko już nie biło, w 9tc zatrzymany rozwój.. dalej to każda się domyśla...i dopiero od kilku dni tak w pełni dotarło do mnie co i jak, czuję pustkę:/
Skontaktuj się może z lekarzem, że pojawiło Ci się mleko.. pewnie da Ci coś na "zatrzymanie" tego :* Może przeszkadzać w zajściu,ale nie musi :) Znam przykład, że znajoma tak miała i zaraz po kolejnej @ była w ciąży..to kwestia mocno indywidualna :*
@Cleopatra_83 Dlatego ja też myślę, że nie ma na co czekać jak wszystko się zagoiło...chyba, że badania wyjdą mi źle. Trzymam kciuki za same pozytywne wieści :)
@Paulinax to tylko sen:* z reguły w rzeczywistości jest odwrotnie ;)
Przykro mi... doczytałam wcześniej, że czekasz teraz na pierwszą @, kiedy powinna się zjawić? na jakie wyniki badań jeszcze czekasz?

reklama
@patuśka Generalnie w sobotę będę 5 tygodni po zabiegu a @ ani widu,ani słychu.. BetaHCG ze środy 11,5, więc pewnie z tydzień to jeszcze potrwa wszystko a zgagę mam niemiłosierną już mnie to irytuje:/ Jeśli chodzi o badania to mam zrobić po 6 tygodniach od zabiegu dotyczące tarczycy, trombofilii i różnych mutacji żeby wykluczyć jakieś choroby :*

Cześć dziewczyny ,wpadłam się pochwalić. Tydzień temu pisałam wam o plamieniu,wizycie w szpitalu..wtedy był równo 6 tygodni i na USG pęcherzyk i ciałko żółte. Dziś byłam na USG - 7 tygodni i jest serduszko [emoji7] Także kamień spadł mi z serca, plamienia odłupać też nie powrócily. Natomiast trauma jaka przeżyłam dziś u lekarza,to nie życzę żadnej kobiecie,a szczególnie po poronieniu ..zostałam skasowana na 160 zł a wizyta tragedia, okropne teksty , prawie że się popłakałam i skoczyło mi strasznie ciśnienie ! No ale nic.. trudno..szukam innego lekarza, najważniejsze że dzidzia rośnie .

@alla31 najwazniejsze:) bardzo sie ciesze:) pisz nam co i jak :) @Paulinax ja nie mam ostatnio czasu i uzylam szamponetki jestem mega zadowolona ale jak tylko troche wypoczne to sobie ufarbuje:) uzywam casting creme gloss loreal w ogole polecam, a tam nic amoniaku itp wiec smialo mozna. Rozjasniac slyszalam ze tez:) @patuśka nigdy nie badalam prolaktyny, nie pomoge:( @kasiula222 ja krwawilam najwiecej po poronieniu-3 dni a na trzeci dzien mialam zabieg i doslownie ze 2 dni tylko plamilam, a dokladnie 28 dni po zabiegu przyszla@ :)

@Syl92 mówisz że @ ani widu ani słychu... To uważaj, bo mi po zabiegu, ta franca postanawia przyjść właśnie totalnie bez żadnego ostrzeżenia :p jak zawsze miałam bóle brzucha, cycki były obolałe, tak teraz nie ma nic i nagle jest jak z wiadra... Także życzę ci tego żeby szybko przyszła ;)

reklama
Do góry