reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam nowe dziewczyny i zapalam swiatełka dla Waszych Aniołków. Zostancie tu z nami, razem jest łatwiej przez to wszystko przejść, a Dziewczyny mają duza wiedzę i zawsze chętnie pomagają :)

@Totois30 juz niebawem będziesz Nam wysyłać zdjęcia ogromnego brzuszka :)

@jagoda87 tak dla pocieszenia powiem Ci ze jak ja ostatnio robiłam test to nawet pod światło nic nie było widać :) poczekaj może na spokojnie do weekendu i wtedy zrób. Aaa i jeszcze chciałam zapytać czy pod to światło to widać w tym czasięgu w którym każą sprawdzać wynik czy po jakimś dłuższym czasie??

@Cleopatra_83 gratuluję :)

@Marika92 a jak u Ciebie dzisiaj sytuacja wygląda? :)
Wlansie mam ktg i jest ok, nie ma skurczy, z resztą ja ich też nie czuje. leki w kroplówce na zahamowanie skurczy mam dalej (10 serii) a leci 6 więc jakoś ze śr na czw o 5 rano będzie ostatnia dawka, dziś też ostatnia dawka sterydu na rozwój plucek w razie czego :) ale miejmy nadzieję że Maksiu posiedzi jeszcze w brzuszku bo już mamę nastraszył.. Ogólnie ja czuję się dobrze, leżę jem sikam [emoji14] i to tyle i jeżdżę ze stojakem z kroplówką uwiązana jak piesek no ale trudno, dobrze że leki działają

reklama
@jagoda87 te napisy często na bakier są z uczciwością. U mnie siostra mówiła: Iwona, pamiętaj Pink z Rossmana i wszystko jasne. Gdzie tam? Nawet cienia. A ciąża była.

W sobotę lub niedziele ma przyjść @ ale testy kupowałam które powinny pokazywać na 6 dni przed @
Do soboty nie czekaj. Ja robiłam w poniedziałek po południu. No i bez odczekania tych kilku minut sprawdziłam test i nie było nic widać, później o nim zapomniałam i dopiero wieczorem chciałam go wyrzucić, spojrzałam jeszcze raz i była taka ledwo widoczna kreska. Pomyślałam wtedy, że to przez to, że tyle czasu leżał i z resztą za każdym razem piszą w ulotkach, że jeżeli w ciągu pięciu minut nie pokażą się dwie kreski, to już potem wynik pozytywny może być zakłamany.
Powtórzyłam w środę i już wyszły dwie grube krechy [emoji6]

@jagoda87 masz dwa wyjścia :) albo czekasz do soboty-niedzieli, albo robisz znowu jutro rano :) ja bym nie brała e ogóle pod uwagę tego ze na 6 dni przed @ mają dawać juz wynik. Aaa i jeszcze gdzieś słyszałam że jak się chce upewnić czy to napewno kreska czy wyobraźnia to trzeba ten test rozłożyć na części i ten paseczek przyłożyć do białej kartki papieru i wtedy widać :)

Dzięki za pomysł... właśnie tak zrobiłam z porannym testem i dalej widzę ta kreskę, słabo ale jest...

IMG_4456.jpg
oczywiście nie mówię o tej całkiem po lewej stronie

Załączniki

• IMG_4456.jpg
    IMG_4456.jpg
    169,7 KB · Wyświetleń: 381
@jagoda87 Kochana u mnie test ciazcią wyszedł dopiero jak już z bety wiedziałam że jestem w ciąży... Jaki test bym nie robiła był negatywny, więc teraz osobiście jak tylko coś będzie na rzeczy to beta i tyle..:) One tylko w książkowych wzrostach hormonów dadzą wynik na 6 dni przed @.
@Marika92 Super, że leki działają:* Biedna Ty, że w tym szpitalu musisz leżeć,ale przynajmniej jesteś spokojniejsza:* Niech malutki czeka :)

A pro po jadę betę powtórzyć czy po tygodniu mi spadła z tych 96.. jutro wizyta u ginekologa i już chodzę nakręcona :(

reklama
Do góry