reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, trzy tyg temu miałam zabieg łyżeczkowania, dziś odebrałam wyniki histop. I napisali: residua placentaria suppurans et necroticans ( M-28000). Co to oznacza, mam się czymś martwić? Wizytę u gina mam dopiero jutro.

reklama
Dziewczyny, trzy tyg temu miałam zabieg łyżeczkowania, dziś odebrałam wyniki histop. I napisali: residua placentaria suppurans et necroticans ( M-28000). Co to oznacza, mam się czymś martwić? Wizytę u gina mam dopiero jutro.
Wydaje mi się że wynik jest w porządku i nie ma się czym martwić. Jutro lekarz na pewno to potwierdzi. Nie ma stwierdzonego zasniadu a to jest najważniejsze w tym badaniu :)

@muza_ton nic się nie martw babsztylem...jak ja byłam w ciąży to kuzynka mi powiedziała na uroczystości rodzinnej po tym jak wszyscy chwalili mój brzuszek "Boże Karola ale spuchłaś" ... Kocham takich ludzi. ...

@muza_ton Trzeba było powiedzieć, że połknęłaś dziecko :D
@Marika92 A ty chyba piłkę połknęłaś :D Cudnie wyglądasz :) A jak samopoczucie?
@ivvonka No to trzymam kciuki, by wyniki amniopunkcji wyszły dobrze! A miałaś robione USG połówkowe? A skąd taka szybka decyzja by amniopunkcję zrobić?
@anutka1988 Wynik mówi: "Pozostałości łożyska z cechami martwicy oraz zapalenia ropnego". Jest to wynik typowy dla poronienia samoistnego. Nie pozwala on ocenić przyczyny utraty ciąży, zresztą jak w zdecydowanej większości przypadków.

@Marika92 - Boziu, co ja bym dała, żeby mieć taki piękniusi brzusio.... Ja to pewnie, tak jak z moim młodym, będę dzidzię miała wszędzie ;) W cyckach, brzuchu, udach, dupie - wszędzie... I będę się kulać jak kulabula ;) Ale co tam - trudno ;) Wyglądasz przepięknie - nie umiem się napatrzyć ;)

reklama
@witch84 szczerze coraz ciężej... Chyba dlatego że jestem ogólnie drobna, już czuję że noszę kawał chłopa no ale co się dziwić w końcu już 30 tydzień :D często bolą mnie plecy i szybko mi się nogi męczą ale na szczęście nie puchną :) Maksiu się bardzo konkretnie wierci, nie raz mam wrażenie że zaraz wystawi mi łokieć lub kolano bo czuje coś "szpiczastego" nic przyjemnego czasami :D no ale chyba takie uroki. Przytyłam jakoś około 7kg

Do góry