reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@martakratka, dobrzy lekarze jak wiedzą, że pacjentka miała problemy to wszystkie ,,ale,, są wykładane na ławę.
U Ciebie jest wszystko na piątkę. Ja też szukałam wyjaśnienia np.dlaczego serduszko jest późno i przestałam szukać, bo na: o, między innymi kafeterii to już był krzyżyk postawiony w podobnych przypadkach, więc czytam i pytam tylko tu, a tu jest zdrowsze podejście. 1)Poczekaj, wyjaśnij, skonsultuj 2)Nie martw się na zapas 3)To tylko ciążowe lęki.

I zauważyłam, że zdecydowana większość to właśnie...tadaaam nasza (moja też) ulubiona i oblegana kategoria trzecia. Oh, yeah...:p

reklama
@ania.leszyk u mnie troche dluzej zeby nie bylo tylko kolorowo:) 6 cykl po zabiegu, liczony po pierwszej poprawnej @ czyli 4 starany. Ale 3 pierwsze cykle korzystalismy ze sklepowych lubrykantow, dopiero potem skapnelismy sie ze to utrudnia:D jesli ktos dluzej czekal na te ciaze to dluzej tez czeka na kolejna niestety. Nam sie udalo wtedy za pierwszym razem wiec wine zrzucam teraz na lubrykanty:)

@<Jagoda> witam Cię serdecznie. Serce się kraje jak sie czyta Twoja historię. Zresztą tak samo jak wszystkie nasze historie. Przytulam Cię mocno i zostań kochana tutaj z nami. Trzymam kciuki za powodzenie Tego Malutkiego Kropka jakiego masz w sobie.

Dziewczyny napuchly mi wczoraj strasznie nogi, dokładnie łydki i stopy ale to tak że kostki straciłam. Myślałam że przez noc opuchlizna zejdzie, niestety ustapilo tylko trochę. Ciapci założyć nie mogę. I ogólnie bolą mnie te nogi. Ciężko mi na stopach stawać
Ja bym robiła okłady, nogi do góry a jutro skonsultować z lekarzem
Hej. Dzięki za dobre słowo. Robiłam Białko C, Białko S, P/p jądrowe ANA1 ( P/p jądrowe ANA, P/p cytoplazmatyczne), Czas protrombinowy (INR, Wskaźnik protrombinowy, D-Dimery), P/c kardiolipinowe IgG, IgM, Chlamydia, Antykoagulant toczniowy, P/p plemnikom ASA, i Wykrywanie mutacji ( G1691A) Leiden w genie czynnika V, badanie nasienia męża. Wszystkie badania wyszły dobrze.
A mutacje pai? Ja jestem po 2 stratach i miałam heparyne.
@<Jagoda> ja to myślę, że po dwóch próbach zakończonych niepowodzeniem warto brać, tyle, że dawkowanie leków hormonalnych lepiej ustalić z lekarzem. Nawet telefonicznie poprosić o konsultację. Właśnie spora część dziewczyn (ja też)od samego pozytywu asekuruje się luteiną czy duphastonem. Ja mam jeszcze zastrzyki przeciwzakrzepowe, chociaż badania pod tym kątem mam ok., ale lekarz uznał, że brać.
U mnie też wyniki były ok a też heparyne brałam
A co myślicie o detektorze tętna płodu?
Któraś z Was może ma ?:)
Ja miałam i bardzo sobie chwalę. Dzięki temu nie zwariowałam [emoji6]

@agatush taką właśnie aktualnie przyjęłam postawę. Leżę z nogami na oparciu.

Byłam na pomocy świątecznej na powrocie z Sosnowca. No i mało brakowało a zostałabym w szpitalu ale to tylko ze względu na przepisy. Lekarz z pomocy musiał dac skierowanie aby w ogóle z ginem skonsultować a Ci nie schodzą na SOR tylko od razu na oddział. Na szczęście wymiaczałam położnej i lekarz też się zgodził i skonsultowal na oddziale. Mówi aby w tym pakiecie jutrzejszym zrobić badanie ogólne moczu. A dziś wziąć urosept, nogi w górę, okłady i odpoczywać. Także stosuje się :-)

@Paulinax ja mam detektor. Przydaje się, ale nie traktuję go jak wyroczni.Kupiłam go niedawno jak zaczęłam tydzień temu schizować, że coś jest nie tak, bo cycki klapnęły i nic nie czułam w środku. Zanim dotarł to już poczułam. :D

@AgaB33 no i zawsze trochę spokojniejsza głowa a jutro jeszcze dokonsultujesz na spokojnie z lekarzem i będzie dobrze.

reklama
Do góry