reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Totois30 super wieści GRATULACJE :) spokojnej ciąży życzę
@martakratka mam ten sam etap co Ty i taki same wątpliwości ..... sama już nie wiem czy chce czy nie chce moze powinnam odpuscic nie starac sie wcale....
@anja93 gratulacje synusia :) to teraz możesz szalec z zakupami i wyborem imienia :)

U mnie po zabiegu mam poprzestawiane @ pierwsza przyszla ksiazkowo po 28 dniach druga juz po 29 a teraz czekam na 3 i juz wczoraj powinna byc nawet jakies plamienie na papierze minimalne bylo a potem znow nic dzis 30 dc i okresu brak ciąży też nie ma bo na tescie wczoraj byla biel.... wiec dalej cierpliwie czekam na @ mogla by już przyjść aby rozpocząć nowy cykl.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No nie wyczekam.mialam napisac po 15 jak odbiore bete ale nawet na bete nie wyczekam wiec kupilam testa w aptece obok i zrobilam w przychodni. Cos mi sie spozniala @ miala byc w sobote ale ostatnio mialam bardzo skąpy @ wiec balam sie ze cos sie dzieje. A wczoraj wieczorem juz cycki zaczely bolec bolec..mialam nikomu nie mowic ale musze miec chociaz (aż) was zeby nie zwariowac:)
Jeszcze raz gratuluję [emoji4]
@AgaB33 w ktorym dc zaczelas brac clexan? Kojarzysz gdzies na forum byl watek poswiecony jak ladnie robic zastrzyki? Zaraz mam nadzieje dostac recepte i dzis zaczac..
Filmy są na wątku utworzonym przez @nafoczka. Wejdź na jej profil i kliknij w odnośnik do działu że starania i i badaniami. Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg proszę :-)
Kochane, bylam jeszcze na zakupach (obiecalam sobie ze jak poznam plec kupie skapetusie zgodne z plcia i tak oznajmie tą informacje mezowi,ktory jest w pracy i nie moze sie skupic bo czeka na info a ja przez tel mu nie powiedzialam :-D ) potem wrocilam, zjadlam kolacje i wlasnie siadam i Wam piszę ! A wiec będzie synuś mamusi!!! Jejku ciesze sie bardzo! A maz bedzie w 7 niebie ! :-D @Marika92 wiec żólwik! :)
Narazie wszystko dobrze, rusza sie pieknie i minki robi :-) wiec narazie 1:1 @ivvonka! Teraz @membaris! :)

@paulabraczo12 dla mnie to juz jakis zalążek drugiej kreseczki jest. Ale czad ze tak pomalu sie rozrastamy :-) trzymam kciuki!
Super :-) będzie kolejny przystojniak :-)
Dziekuje Wam kochane za rady wszystkie:* clexane dostalam na szczescie w kolejnej aptece ale @AgaB33 dopieri zaraz zrobie pierwszy zastrzyk no nic to..wczoraj obiecalam ze orzez poltorej godz popilnuje Kazia, jak iego rodzice i moj M beda trenowac, na szczescie spal bo oczywiscie bylo mi tak niedobrze i bolala mnie glowa:( przed 22 wrzucilam sie do wyrka i dopiero teraz mycie...caly dzien mnie wczoraj mdlilo, dzis ledwo wody sie napilam i znow mnie mdli..ciesze sie ale boje ze za duzo tego i ta glowa boli.
MOZNA jakies przeciwbolowe w ciazy?
W ogole to moj gin mnie wbil w ziemie. Mowi taka beta to na pewno nie 32 dc. Ja mu opowiadam ze ostatnio mialam taki skapy okres i dlatego teraz bylam pewna ze sie spoznia i ze nie ciaza a on no bo pewnie juz Pani byla w ciazy.. A ja nie-e bo robilam test tydz temu i bialy( swoja droge dobrze ze zrobilam ten test bo teraz bym sie bala ze mam juz nieprawidlowa ciaze) a on mowi ze to niemozliwe taka beta a ja mu mowie ze mam kolezanki;) i mialy wyzsza w 32dc :D a on no tak, tak. No i mi zrobil usg! i widac pecherzych mowi ze ladny. Za tydz mam przyjsc i zobaczymy czy rosnie...jakbym nie zrobila tego testu to bym sie bała a tak to pewnie superszybka dzidzia;) nie no na spokojnie, jeszcze sobie nic nie wizualizuje.kurde ale wystrzlila mi ta ciaza mam nadzieje ze ladnie pojdzie. Zaraz zastrzyk:) @anja93 super ze chlopiec!:*
W ciąży można przeciwbólowo paracetamol [emoji4]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@agatush dziekuje bardzo za informacje:*
Na razie mam plamke i o nia dbam, bez wizualizacji co dalej:) a zastrzyk bezproblemowo poszedl:) az w szoku jestem jak bardzo bezproblemowo:)

@Totois30 no właśnie Apap można w ciąży a najlepiej to idź spać. Wyśpisz się i może przejdzie. Ja tak miałam na początku. Głowa bolała, zgaga i non-stop mdłości.

A ja w nocy znów tulilam wc. Eh... Ale jaka ulga była :-)

Ostatnia edycja:
@Totois30 no można brać ten paracetamol, ale to już w ostateczności...jak faktycznie nie wyrabiasz. Lepiej, tak jak mówi @AgaB33 przespać się, poleżeć z zamkniętymi oczami, jakiś zimny okład sobie na głowę położyć i czasem powolutku przechodzi. Te leki to wiesz...niby bezpieczne, ale lepiej tam je omijać. Ja miesiąc temu miałam taką ostrą fazę tygodniową na ból głowy, że byłam nie do życia. Właśnie te okłady zimne sobie robiłam, czasem amolem skronie natarłam i też trochę pomagało. Udało się przetrwać bez leków.

@kari21, szepnij słówko. Co tam? Jak tam?

@Totois30 u mnie było tak samo [emoji14] nie spodziewałam się wtedy że się udało a beta wyszła spora i na wizycie też już spory pęcherzyk :)

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Jasne Ivonka Aga, dzieki, wczoraj poszlam na spanie i zawsze tak planuje , na razie jesc nie daje rady, mdlosci sa, ostatnio mialam smaka na rozne rzeczy wiec ciesze sie ze teraz inaczej. Ale Aga juz tak daleko i dalej mdlosci? No trudno biere to na klate, ptosie kropku:) na razie czekamy:)

reklama
Do góry